/

Global Girişimlerden Haberler

Global Girişimlerden Haberler

Girişim ekosisteminde Dünyada yaşanan gelişmeleri sizler için derledik, keyifli okumalar

Amazon Cloostermans’ı Satın Aldı

Lojistik anlamda yatırımlarını artıran Amazon 1884 yılında kurulan Cloostermans adlı şirketi satın aldığını duyurdu. Finansal detaylar ise paylaşılmadı. Cloostermans ağır paketlerin taşınmasını kolaylaştıran mekatronik teknolojiler geliştiren bir şirket.

Global Girişimlerden Haberler

Cazoo Avrupa Operasyonlarını Durdurdu

Geçtiğimiz yıla 11 milyar dolar değerleme ile başlayan Cazoo’nun güncel değerlemesi 1 milyar doların altına inmiş durumda. Şirket Avrupa’dan çekileceğini açıkladı. Bunun sonucu olarak ise 750 işçisini çıkarıyor. Şirket İngiltere pazarına yoğunlaşacağını açıkladı.

Global Girişimlerden Haberler

Meta’nın VR Başlığı Tanıtıma Çıkıyor

Meta’nın metaverse adımları hızla devam ediyor. Şirket bu sene 11 Ekim’de düzenlenecek olan Connect Konferansı’nda Project Cambria ile birlikte metaverse girişimi Horizon Worlds ile ilgili yeni bilgiler paylaşacak. Aynı zamanda etkinlikte çok uzun süredir merak edilen ve Meta’nın üzerinde çok çalıştığı VR başlık olan ‘’Project Cambria’’yı gösterime sunacak.

Global Girişimlerden Haberler

Otolith Labs 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı

2015 yılında kurulan şirket reçeteli giyilebilir cihazlar üretiyor. Şirket şu anda ise vücudun denge sisteminde yaşanan sorun nedeniyle baş dönmesi olarak tanımlanan vertigo hastalığına odaklanıyor. Şirket 20 milyon dolar yatırım aldı ve yatırımını Ar-Ge çalışmaları için kullanacak.

Global Girişimlerden Haberler

ArsenalBio 220 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Vücudu kanserle savaşamayacak kadar zayıf hastalar için biyoteknoloji kullanarak hücre tedavisi oluşturan girişim ArsenalBio 220 milyon dolar yatırım aldı. San Francisco merkezli girişim aldığı yatırımı yumurtalık kanseri için ilaç geliştirmeyi planlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Exoticca 20 Milyon Euro Yatırım Aldı

Barselona merkezli bir girişim olan Exoticca 20 milyon euro yatırım aldı. Şirket grup seyahatleri için gezginlerin online bir biçimde uçuşlarını, otellerini ve etkinliklerini planlayabilecek tur paketleri sunuyor. Şirket şimdilik 7 ülkede 60’tyan fazla bölgeye hizmet veriyor.

Global Girişimlerden Haberler

Cropin Bulut Platformu Cropin Cloud’u Yayınladı

92 ülkede 250’den fazla müşteriye hizmet veren tarım teknolojisi şirketi Cropin entegre uygulamalara sahip bir bulut platformu olan Cropin Cloud’u piyasaya sürdüğünü açıkladı. Hem sürdürebilirliği artırmak hem de tarım ürünlerinde verimi artırmak için kurulmuş olan bir girişim.

Global Girişimlerden Haberler

Porsche Eylül Ayı’nın Sonunda Halka Arz Edilebilir

Ünlü araba firması olan Porsche için Alman araba üreticisi Volkswagen’in genel kurulu harka arz edilip edilmeyeceğine karar vermek için toplandı. Eğer beklenen karar çıkarsa bu ayın sonunda Porsche halka arz edilecek. Eğer halka arz edilirse piyasa değerinin 85 milyar Euro’ya yükseleceği tahmin ediliyor.

Global Girişimlerden Haberler

DALL-E’nin Outpaintig Özelliği

DALL-E’nin bekleme listesindeki bir milyon kullanıcıya beta olarak açılacağını daha önce duyurmuştu. Bu paylaşımdan kısa bir süre sonra birçok bekleyenin uygulamayı denemeye başladı. Bu süre zarfında da DALL-E’ye yeni özellikler de eklendi. Bunlardan biri de “outpainting” özelliği. Bu sayede tabloların sınırlarının ötesine taşıyarak aynı tarzda öğeler ekleyerek veya bir hikâyeyi yeni yönlere doğru çekecek bir arka plan oluşturuyor.

Global Girişimlerden Haberler

Ceezer 4.2 Milyon Euro Yatırım Aldı

Geçtiğimiz yıl kurulan ve amacı şirketlerin sıfır karbon hedeflerine ulaşması için veri temelli öneriler sunan bir girişim. Berlin merkezli girişim, ormansızlaşma ve karbon salınımı gibi konularda bir araya topladığı raporları proje geliştiricileri ve şirketler arasında paylaşılmasını sağlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Jungle 5 Milyon Euro Yatırım Aldı

Jungle adlı girişim geliştirdiği yapay zekâ sayesinde endüstriyel ve yenilenebilir enerji sektöründe kullanılan makinelerin performansını artırmayı sağlıyor. Lizbon merkezli girişim aldığı 5 milyon euro’yu ekibini güçlendirmeyi ve ürün yelpazesini artırmayı planlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Lightyear 85 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Elektirikli araçların artmasıyla enerjilerinin sağlanmasına çözüm olan girişim Lightyear tavanında solar paneller bulunan elektirikli araçlar geliştiriyor. Hollanda merkezli girişim 250 bin euro fiyatlı çıkaracağı araç olan Lightyear 0 isimli araç, güneş ışığına maruz kaldığı sürece 1 ay şarj olmadan yol alabiliyor.

Global Girişimlerden Haberler

Misfits Market, Imperfect Foods’u Satın Aldı

Organik gıda ürünlerini ve market eşyalarını indirimli olarak online satan market Misfits Market, son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri ucuza satarak gıda israfını önlemeyi hedefleyen girişim olan Imperfect Foods’u satın aldığını açıkladı. Finansal detaylar ise basınla paylaşılmadı.

Global Girişimlerden Haberler

Google Haritalar’dan Çevre Dostu Bir Hareket

Google Haritalar geçtiğimiz haftalarda ücretli geçişleri göstererek bütçe dostu bir özelliği yayına sürmüştü. Şimdi ise Google, Google Haritalar’a yakıt tasarrufu sağlayan rotayı belirleyen özelliğini yaygınlaştıracak. Kullanıcılar kendi yakıt türlerini seçerek en uygun rotayı belirleyebilecek ve karbon salınımını azaltacak. Aynı zamanda ortalama yol masrafı da gösterilecek. Fransa, İrlanda, Polonya, İspanya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere yaklaşık 40 Avrupa ülkesinde kullanılmaya başlanacak.

Global Girişimlerden Haberler

Docquity 44 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Singapur merkezli bir girişim olan Docquity, sağlık çalışanlarını tek bir çatı uygulamada buluşturarak çeşitli vakalar üzerinde birbirlerine yardımcı olmayı sağlıyor. Şirket 44 milyon dolar yatırım almış bulunuyor. Girişimin çatısı altında ise 350 bini aşkın sağlık çalışanı bulunuyor.

Global Girişimlerden Haberler

VC Capagro Fon Oluşturdu

Paris merkezli Capagro 200 milyon euroluk fon oluşturdu. Fon ilk olarak gıda takviyeleri ve kişiselleştirilmiş besinler üreten Cuure’a yatırım yaptı. Fonun geri kalanı ise sürdürebilir gıda ve tarım teknolojileri geliştiren girişimlere destek vermeyi amaçlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Ubisoft, Tencent’ten 297 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Assasin’s Creed oyun serisiyle bilinen oyun geliştiricisi Ubisoft, Tencent’ten 297 milyon yatırım aldı. Fransız oyun geliştiricisi Ubisoft’tun hisselerinin %9.92una sahip olan Tencent, Ubisoft’un AAA oyunlarını mobil cihazlara getireceklerini duyurdu.

Global Girişimlerden Haberler

Tesseract 78 milyon Dolar Yatırım Aldı

İklim teknolojilerine odaklanan bir girişim olan Tesseract 78 milyon dolar yatırım aldı. Londra merkezli girişim online olarak kullanıcıların güneş ve rüzgâr panellerine abone olarak elektirik hizmeti almasını sağlıyor. Doğrudan tüketiciye satış yapan girişim. Daha ucuz ve temiz elektirikle enerji sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Twitter Tweet Düzenleme Özelliği Detaylarını Paylaştı

Twitter bir süredir test ettiği ‘’tweet düzenleme’’ düzenleme özelliğinin özelliklerini paylaştı. Şimdilik özellik Yeni Zelandalı Twitter Blue kullanıcılarına kullanıma açılacak. Tweet atıldıktan sonra ilk 30 dakika boyunca tweet 5 kere düzenlenebilecek.

Global Girişimlerden Haberler

Mysten Labs 300 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Sui Layer 1 blokzincirinin geliştiricisi olan Mysten Labs 2 milyar dolar değerleme üzerinden FTX Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım sonrası unicorn durumuna geldi San Francisco merkezli girişim.

Global Girişimlerden Haberler

Dropp Group Flyy’ı Satın Aldı

Yazılım çözümlerini geliştiren Dropp Group, dünyanın dijital ikizini çıkaran metaverse girşimi Flyy’ı 25 milyon dolara satın aldı. Şirketin amacı kendi metaverse ve NFT platformunu geliştirmek: MetaReality isimli geliştireceği platformları Flyy’ın teknolojisini kullanarak gerçekleştirmeyi planlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Nexford University 8 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Washington merkezli Nexford University 8 milyon dolar yatırım oldu. Öğrencilerin kendi öğrenme hızlarına göre istedikleri alanda eğitim almalarını sağlıyor. Bunları çevrimiçi olarak sunan girişim yüksek öğrenim programları sunuyor. Aynı zamanda öğrenciler üniversite masraflarını aylık taksitlerle ödemelerini sağlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Focal Point 17 Milyon Dolar Yatırım Aldı

GPS’lerin operasyonlarını, doğruluğunu ve güvenliğini geliştirmek amacıyla yazılım hizmeti sağlayan Focal Point 8 milyon dolar yatırım aldı. Londra merkezli girişim, şu anda 4G GPS’ler için hizmet verse de yatırım ile beraber teknolojilerini geliştirerek 5G ve WiFi ile de hizmet vermeyi planlıyor.

Global Girişimlerden Haberler

Varjo 40 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Varjo, Helsinki merkezli olan bu girişim işletmeler için XR gözlükler geliştiriyor. 40 milyon dolar yatırım alan Varjo çalışmalarını sanal aleme taşımak isteyen profesyonel kuruluşların prototip oluşturma maliyetlerini azaltmak için XR gözlükler üretiyor. Gözlüklerin fiyatları 1500 dolardan başlayarak 6500 dolara kadar ulaşabiliyor.

Global Girişimlerden Haberler

Apple Far Out Etkinliği Yapıldı

Teknoloji devi Apple 7 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte birçok ürününü tanıttı. Tanıtımda tanıtılan ürünler İphone 14 serisine ait modeller, Apple Watch Ultra, Airpods pro ve Apple Watch SE ile 8 serisini tanıttı.

Global Girişimlerden Haberler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.