GittiGidiyor’un 20 Yıllık Serüveni Sona Eriyor!

e-Bay, GittiGidiyor operasyonlarının durdurulacağını paylaştı! 

GittiGidiyor, 2011 yılında ABD merkezli online pazar yeri eBay tarafından satın alınmıştı. e-Bay tarafından yapılan açıklamada GittiGidiyor’un yolculuğunun biteceği söylenildi. 

e-Bay, piyasadaki rekabetçi dinamikler sebebiyle bu zor ama stratejik kararın alındığını belirtti.

GittiGidiyor’da satıcılar platforma artık yeni ürün listeleyemezken, 18 Temmuz’da da alımlar sonlanacak, müşteri hizmetleri de 30 Eylül’e kadar kullanıcılara yardımcı olmaya devam edecek. eBay’den yapılan yazılı açıklamada firmanın 2011’de GittiGidiyor’un çoğunluk hissesini aldığı ve şirketin bağımsız bir platform olarak faaliyet gösterdiği hatırlatıldı.

GittiGidiyor'un 20 Yıllık Serüveni Sona Eriyor!

“GittiGidiyor’un kapatılmasının eBay’in ikinci çeyrek ve 2022 yılı sonuçlarına bir etkisi olması beklenmiyor. GittGidiyor 2022 ilk çeyrek itibarıyla eBay’in toplam konsolide aktif kullanıcı sayısına 4 milyonluk katkıda bulunmuştur.” açıklamasına da yer verildi.

14 Nisan 2022’de Rekabet Kurumu tarafından yayımlanan ‘E-Pazaryeri Platformları Sektör İncelemesi Nihai Raporu’nda da Türkiye’de son yıllarda değişen rekabet ortamına değinilmişti.

Raporda şu değerlendirme yer almıştı:

“Üçüncü taraf satıcılarca gerçekleştirilen işlem hacimleri incelendiğinde 2019 yılına kadar N11’in liderliğinde Hepsiburada ve GittiGidiyor’un takibinde ilerleyen üç oyunculu bir pazar yapısının mevcut olduğu görülürken, 2020 yılına gelindiğinde 2018 yılında pazara giriş yapan Trendyol’un açık ara farkla lider olduğu bir pazar yapısına geçiş yapıldığı gözlenmektedir.”

Raporda e-ticaret pazar payları ticari sır olduğu gerekçesiyle paylaşılmamıştı. Bağımsız araştırmalar ise GittiGidiyor’un pazar payının yüzde 5 civarında olduğunu belirtiyor.

Peki Çalışanlar Ne Olacak?

Yapılan açıklamada Türkiye’deki çalışanların durumu ile ilgili bilgiye yer verilmedi. Ne olacağı şu anlık belirsizliğini korumakta.

GittiGidiyor’da yer alan bilgilere göre platformda 20 bin satıcı ve 35 milyon kayıtlı kullanıcı bulunuyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

1 Comments

  1. İlk duyduğum günden beri çok üzüldüğüm bir haber oldu bu. Her türlü istismara açık int. ortamında yıllardır güvenle alışveriş yaptığım bir siteydi ve diğerleri için de güçlü bir rekabet ortamıyd Bence yazık oldu.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.