Girişimler İçin Marketing Rehberi – 2 Girişimler İçin Dijital Pazarlama Rehberi

Önceki yazımızda marka bilinirliği ve içerik pazarlama hakkında konuşmuştuk. Önceki yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda E-Posta pazarlaması, Facebook ve Google reklamları ile SEO hakkında konuşacağız.

E-posta pazarlaması ile ürün hakkında bilgi almak isteyen insanlardan oluşan bir topluluk oluşturabilir ve onlarla iletişimde olabilirsiniz. Listenize kayıtlı olanların ürünlerinizi satın almaları ve müşteriniz olması mümkün.

Pazarlama

İnsanları listenize kaydolmaları için teşvik etmeniz gerekiyor. Bunun için web sitenize kayıt kutusu eklemek yeterli değildir. İnsanların listenize abone olmasını sağlamanın yollarını bulmanız gerekiyor. Ücretsiz e-kitaplar, indirim kodları gibi şeyler.

Google ve Facebook’ta reklam vermek

Yeni başlayan bir şirketin trafik ve satış elde etmesinin en hızlı yolu ücretli reklamcılıktır. En popüler ve etkin olan reklam platformları Google ve Facebook’tur.

Google Reklamları (önceki adıyla Google Adwords), Google aramada, YouTube ve Gmail gibi diğer Google ürünlerinde ve Google AdSense’e katılan milyonlarca web sitesinde reklam vermek için kullanılan platformdur.

Google Ads’i çok etkili bir kanal yapan şey, reklamlarınızın Google arama sonuçlarında hangi anahtar kelimelerde çıkmasını istediğinizi belirtebilmenizdir.

-Google Ads, yalnızca birisi reklamlarınıza tıkladığında ödeme yaptığınız anlamına gelen bir PPC (tıklama başına ödeme) sistemidir.

-Ödediğiniz tutar, anahtar kelimelerin popülaritesi, rekabet, ülke, cihaz, reklamlarınızın kalitesi ve diğer birçok faktöre bağlıdır.

-Google Ads aynı zamanda açık artırmaya dayalı bir sistemdir. Google’da bir arama yapıldığında, sistem dahili bir açık artırma çalıştıracak ve sonuçların üstünde hangi reklamların gösterileceğine karar verecektir. En fazla teklifte bulunan reklam sahibi daha üstte bulunur.

-Google Reklamlarında para kaybetmek çok kolaydır.  Ne yaptığınızı bilmiyorsanız muhtemelen para kazanmaktan çok para kaybedersiniz. Gerekli deneyime sahip olana kadar işi profesyonellere bırakmak daha doğru olacaktır.

-Kâr marjınız düşükse, Google Ads kullanılacak platform değildir. Satış başına net kârınızı hesaplarken, reklam maliyetlerini ve satılan malın maliyetini hesaba katmanız gerekir ve marjlarınız düşükse para kazanamazsınız.

Her zaman düşük bir bütçeyle başlayın. Bütçenizi hemen reklam kampanyalarında harcamayın. Düşük bütçeyle başlayıp kademeli bir şekilde arttırın. Daha doğrusu kâr elde ediyorsanız arttırın. Eğer kâr etmiyorsanız pazarlama bütçenizi diğer dijital pazarlama kanallarına kaydırmanız daha iyi olur.

-Test ederek, zamanla geliştirin. Google Ads’de kullanabileceğiniz çok sayıda kampanya türü kitle hedefleme, teklif verme ve bütçeleme ile ilgili bir çok seçenek vardır. Sabırlı olmanız ve işletmeniz için neyin daha iyi sonuçlara yol açtığını bulmak için A/B testleri gerçekleştirmeniz gerekir. Aslında, Google Ads ile başarılı olmak istiyorsanız sürekli test şarttır.

Girişiminizi Facebook İle Pazarlama
Facebook, aylık 2,5 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan sosyal ağların kralıdır. Marka bilinirliği oluşturmak ve müşterilerinizle bağlantı kurmak için harika bir satış aracıdır.

Facebook ile satış yapmak için Facebook for Business adlı reklam platformunu kullanmanız gerekir.

-Facebook for Business ile ücretli reklamlar oluşturabilir ve Facebook ve Instagram’da kullanıcıları hedefleyebilirsiniz.Google Ads’den farklı olarak, kullanıcıları aradıklarına göre hedefleyemezsiniz, ancak kitleleri ilgi alanlarına, demografik verilerine ve konumlarına göre segmentlere ayırabilirsiniz.

-Olası müşteriler için, onlara ürünlerinizin faydalarını açıklayan reklamlar gösterirsiniz.

-Daha önce Facebook reklamlarınızla etkileşime giren potansiyel müşteriler için, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın alma kararı vermelerine yardımcı olacak teklifler ve fırsatlar sunabilirsiniz.

-Ürünlerinizi alan müşteriler için, onları ürün güncellemelerinden haberdar ederek ve onlara çapraz satış ve ek satış kampanyaları göndererek ilgilerini canlı tutabilirsiniz.
-Yeni müşteriler bulmak için Google Reklamlarını ve Facebook’u kullanmanın yanı sıra, web sitenizi bir reklam nedeniyle ziyaret eden ancak henüz sizden bir ürün veya hizmet satın almamış kişilerin için yeniden hedeflemeyi de kullanabilirsiniz.


SEO
Şirket web sitenize trafik çekmenin ücretsiz yolu SEO dostu bir site tasarlamaktır. Yukarıda anlattığımız gibi reklam vererek daha hızlı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Sayfa Başlıkları ve Sayfa Açıklaması
-Her sayfanın, sayfanın içeriğini doğru bir şekilde tanımlayan bir sayfa başlığı olması gerekir.

-Kısa ve açıklayıcı olun. Kullanıcının sayfanın ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olun.

-Sayfa açıklaması (meta etiketi) de çok önemlidir. Kullanıcılara, Google’a ve diğer arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğuna dair bir özet verir.

-Google, açıklamaya yazdıklarınızı sayfanız için bir snippet olarak göstermeyi seçebilir veya sayfanızın içeriğinin bir bölümünü kullanmaya karar verebilir. Meta açıklama uzunluğunu 180-200 karakter arasında tutun.

-Açıklamada başlığı tekrarlamaktan kaçının ve çok fazla anahtar kelime eklemeyin.

-Sayfa URL’lerini arama motorları ve kullanıcılar için basit ve anlaşılması kolay bir şekilde yazın. Kelimeleri ayırmak için kısa çizgi ‘-‘ kullanın. Sayfanın ne hakkında olduğunu açıklayan kelimeler kullanın.

-Uzun, birleşik ve yeterince görsel bulunmayan paragraflar yazmaktan kaçının. Aynı zamanda okunması kolay olması için yazınızın boyut ve fontuna dikkat edin.

-Görüntüler, sayfa yükleme hızını düşürme gibi sorunlara yol açabilir. Sayfa yavaş yüklenirse ziyaretçileriniz sitenizi terk edebilir. Bu yüzden sayfanızın hızını düzenli bir şekilde kontrol edin.

-Resim açıklaması için Alternatif Açıklama Metnine anahtar kelimelerinizi ekleyebilirsiniz.

-Fotograf.jpg gibi dosya adlarını kullanmak yerine görüntü dosya adlarında anahtar sözcüklerinizi kullanabilirsiniz. Örneğin, dijital-pazarlama.jpg

-Görüntü boyutunu optimize edin. Resmin boyutu ne kadar küçük olursa, web siteniz o kadar hızlı yüklenir.

Sayfa hızının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Dört saniyeden daha kısa sürede yüklenen bir web sitesi arama sonuçlarında daha iyi sıralama ve daha fazla dönüşüm elde edebilir.

Diğer Web Sitelerinden Bağlantılar Almak


Sitenizin linki başka sitelerde yer alırsa Google sizin güvenilir bir kaynak olduğunuzu düşünür. Bu da arama sonuçlarında üstlerde yer almanızı sağlar. Yani back linker Google algoritması için çok önemlidir.
Peki nasıl başka sitelerden back link alabilirsiniz?

-Web sitenizde düzenli bir şekilde kaliteli paylaşımlar yapmak doğal olarak bağlantıları çekecektir.

-İçeriğinizi, potansiyel olarak web sitenize bağlanabilecek diğer blog yazarlarının önünde paylaşın. (Facebook ve LinkedIn gibi)

-Diğer web sitelerine bağlantı verin ve web yöneticilerine ulaşarak onların web sitelerine bir bağlantı eklediğinizi bildirin. Web sitenizi beğenirlerse, iyiliğinize karşılık verebilirler.

-Diğer web sitelerinde konuk yazar olarak içerik yayınlayın ve sayfanızı işaret eden bağlantılar ekleyin.

Girişimler için dijital pazarlama rehberimizin sonuna geldik. Daha fazla yararlı içerikler için bizleri takip etmeyi unutmayın.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GirişimPedia Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.