Girişimcilerin Mutlaka İzlemesi Gereken Tedx Konuşmaları

Başka insanların başarı hikayelerini ve tavsiyelerini dinlemek ilham verici olabilir. Bu yazımızda özellikle girişimcilere ilham olacağını düşündüğümüz Tedx konuşmalarını derledik.

girişimci

“The Power of Vulnerability” – Brené Brown

Bu TEDx konuşması, girişimcilerin nasıl zayıf olduklarını kabul ederek büyümeyi sağlayabileceklerini anlatıyor.

Brené Brown, empati kurma, ait olma ve sevme gibi insan ilişkileri üzerinde araştırmalar yapıyor. Dokunaklı, komik bir konuşmada, kendisini insanlığı anlamanın yanı sıra kendini tanımaya yönelik kişisel bir arayışa sokan araştırmasından edindiği derin bir iç görüyü paylaşıyor.

“How to Build Your Creative Confidence” – David Kelley

David Kelley, yaratıcılığın yalnızca seçilmiş bir azınlığın alanı olmadığını öne sürüyor. Efsanevi tasarım kariyerinden ve kendi hayatından hikayeler anlatarak, yaratma güvenini inşa etmenin yollarını sunuyor.

“The Surprising Science of Happiness” – Dan Gilbert

Bu TEDx konuşmasında psikolog ve yazar Dan Gilbert, mutluluğun gerçek anlamını ve nasıl elde edilebileceğini açıklıyor.

Dan Gilbert istediğimizi elde etmezsek mutsuz olacağımız fikrine meydan okuyor. Psikolojik bağışıklık sistemimiz, işler planlandığı gibi gitmediğinde bile gerçekten mutlu hissetmemizi sağlıyor.

“The Puzzle of Motivation” – Daniel Pink

Bu TED konuşmasında, kariyer analisti ve yazar Daniel Pink, motivasyon bilimini inceliyor ve yüksek performansın sırrının neden ödül ve ceza değil, işleri kendi iyilikleri için yapmaya yönelik içsel dürtü olduğunu açıklıyor.

 

“The Power of Introverts” – Susan Cain

Sosyal ve dışa dönük olmanın her şeyden daha değerli olduğu bir kültürde, içe dönük olmak zor, hatta utanç verici olabilir. Ancak Susan Cain’in bu tutkulu konuşmada öne sürdüğü gibi, içedönükler dünyaya olağanüstü yetenekler getirirler edilmeleri ve desteklenmeleri gerekir. Bu TEDx konuşmasında Susan Cain içe dönük insanların nasıl güçlü olduklarını ve nasıl başarılı olabileceklerini anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=c0KYU2j0TM4

“How to Start a Movement” – Derek Sivers

Bu TEDx konuşması, insanları nasıl bir harekete sürükleyebileceğinizi anlatır.

“The Art of Asking” – Amanda Palmer

Amanda Palmer konuşmasında, insanların nasıl bir şeyler isteyebileceklerini ve bu isteklerine nasıl hayır diyebileceklerini anlatıyor.İnsanları müzik için para vermeye zorlamayın, diyor Amanda Palmer: Onlara izin verin. Palmer, sokak performansçısı olduğu günleriyle başlayan tutkulu konuşmasında sanatçı ve hayranı arasında yeni ilişkiyi inceliyor

 

“The Single Biggest Reason Why Startups Succeed” – Bill Gross

Çalışmalarında bir şirketin başarısına en çok katkıda bulunan beş temel faktör buldu ve her bir faktörü sıraladıktan sonra diğerlerinden öne çıkan bir faktör buldu.

Bu TED konuşmasında, kendi işinizi kurmadan veya onu yeni bir yöne çekmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken bir faktörün altını çiziyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.