/

GİRİŞİMCİLERDE BULUNMASI GEREKEN 7 ÖZELLİK

Herkesin farklı özellikleri ve yetenekleri vardır ancak girişimci olmak istiyorsak bazı özelliklerimizi geliştirmeye daha fazla zaman harcamalı ve kesinlikle geliştirmeliyiz. Gelin birlikte bir girişimcide bulunması gereken 7 özelliğe birlikte bakalım. Keyifli okumalar 🙂

HAREKETE GEÇER ve UYGULAR

İyi bir girişimci girişiminin hedeflerini belirler, planlar yapar ve en kısa sürede harekete geçerek aksiyon alır. Bu hareketiyle hem hedeflerini gerçekleştirmiş olur hem de bundan yeni bir şeyler öğrenmiş olur. İyi girişimciler ne yapmak istediklerini sürekli olarak anlatır, ekibinden ve çevresinden geri bildirim alır. Sonra da yapar ve öğrenir. Tabii ki yaptıkları her şeyin pozitif sonuçları yoktur. Her zaman başarılı olamazlar ama yapacağız yapacağız diye bir fikre takılı kalmazlar; yaparlar, öğrenirler ve yeni rotalar belirlerler.

NE ÜZERINDE ÇALIŞTIĞINI KARŞI TARAFA KISACA ANLAŞILABILIR ŞEKILDE ANLATABİLİR

İlk izlenim önemlidir. Kendinizi tanıtma biçiminiz dikkat çekmeli ve merak uyandırmalıdır. Ayrıca karşınızdaki kişinin size soru sorma isteğini tetiklerken yakınlık ve empati kurmasını sağlamalıdır  ve bunu yaklaşık 30-45 saniye içerisinde gerçekleştirmelisiniz. Kendimizi, girişimimizi ya da fikrimizi bu şekilde anlatma biçimimize asansör konuşması denilmektedir. Asansör konuşmalarında cümlelerimiz kısa ve sonuç odaklı olmalıdır.

İÇSEL MOTİVASYONA SAHİPTİR

Girişiminizde yanlış kararlar alıp yanlış stratejiler uygulayacaksınız, birçok kez hata yapacaksınız ama işler ters gittiğinde cesaretinizin kırılması ya da motivasyon kaybı yaşama lüksünüz yok. Bu durumlarda yapmanız gereken soruna odaklanarak problemi çözmek için çözüm yolları aramak ve tutkulu bir şekilde çalışmak. Olumusuz durumlara ve başarısızlığa karşı motive oluş biçiminiz sizin liderlik becerilerinizi test edebileceğiniz durumlardır.

İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞMİŞTİR

Girişimcinin sahip olması gereken en önemli özelliklerden birisi de etkili iletişim becerileridir. Girişimci, ürünü hizmeti sunduğu kullanıcıyla dolaylı ya da doğrudan iletişimde kalarak ürün ve pazar analizi yapmalı, kurucu ortakları varsa onlarla iletişimde kalarak startupı sürekli olarak ileriye taşımalı, potansiyel yatırımcılarla ya da potansiyel müşterilerle iletişimde kalarak fırsatları kaçırmamalı en önemlisi de ekibiyle sürekli olarak iletişimde kalarak ekibin motivasyonunu yukarılarda tutmalıdır.

KENDİNİ SÜREKLİ OLARAK GELİŞTİRİR

Dünya hızlı bir şekilde değişiyor ve dönüşüyor. Bu değişime bağlı olarak işler ve iş yapış şekilleri de değişiyor. Değişen koşullarla birlikte her gün yeni fırsatlar ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan fırsatları yakalayabimemiz için fırsatlara karşı farkındalığımız olmalıdır. Fırsatın fırsat olduğunu bilmeliyiz. Bunun yolu ise okumak ve sürekli olarak kendimizi geliştirmekten geçiyor. Sürekli olarak aynı yerde sayarsak bir süre sonra girişimimizi kapatmak zorunda kalabiliriz.

FARKLI BAKIŞ AÇILARINA SAHİPTİR

Yaşadığımız bu dönemde ortalama sıradan bir girişimci ya da insan olmak çok kolay. Kalabalıklar içinde kaybolmak mı istiyorsun? Kalabalıklara yön vermek mi istiyorsun? Seçim senin ama sen girişimci olmayı seçtiğin için mecburen ikinci şıkkı seçmelisin😊 Ortalama olmamak için her gün yeni şeyler öğren, kendini geliştir, izle, oku,yaz, paylaş.  Unutma aynı ürün ya da hizmeti piyasaya sunan onlarca hatta yüzlerce şirket var. Seni pazar lideri yapacak ya da pazarda tutunmanı sağlayacak olan şey aynı ürüne farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak pazarlaman olacaktır.

FİKRİNİ HİKAYELEŞTİRİR

Robert McKee, “Hikaye anlatımı, fikirlerinizi dünyaya yaymanın en güçlü yoludur” der. Storytelling, startup’lar için biçilmiş kaftandır. Çünkü startup’lar genellikle ürün ve hizmetleri ile iyi birer hikayeye sahip olurlar. Hatta ürün ve hizmetlerinden daha çok hikayeleriyle hatırlanırlar. Ürün ve hizmetlerini sattıran faktör hikayeleridir.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz. Keyifli Okumalar 🙂

https://www.internhaber.com/film-kulturunu-test-etmek-ister-misin/

https://www.internhaber.com/bill-gates-hakkinda-11-bilinmeyen/

https://www.internhaber.com/how-well-you-know-jeff-bezos/

0 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.