/

Girişimciler Neden E-ticaret Yapmalı?

 

Girişimci olmak isteyen kişilerin son dönemlerde en çok yöneldiği sektörler arasında e-ticaret sektörü de bulunuyor. 2021 yılında yaklaşık %69 oranında büyüyen e-ticaret sektörü bu ivmeyle devam ederse önümüzdeki yıllarda kişi ve markalara oldukça çok kazandıracakmış gibi görünüyor ve bu nedenle yeni bir girişim kurmak isteyen kişiler neden e-ticaret yapmalıyım sorusuna yanıt arıyor.

E-ticaret sektörü aslına bakıldığında yeni bir iş kurmak isteyen kişilere birçok avantaj sağlıyor ve işlerini hızlı bir şekilde geliştirme fırsatını yakalatıyor. Gelin şimdi hep beraber bu yazımızda neden e-ticaret yapmalısınız hep beraber bir göz atalım.

7/24 Açık Mağaza Avantajı

Neden e-ticaret yapmalısınız sorusu düşünüldüğünde e-ticaretin sunduğu en büyük fırsatlardan birisi olan 7/24 açık mağaza avantajı ilk sırada yer alıyor. Genellikle fiziksel mağazalarda satış yapan kişi ve işletmeler mağazalarını belirli bir zaman diliminde açık tutuyor ve bu da erişilen müşteri sayısının azalmasına neden oluyor. 

E-ticaret yapan markalar ise fiziksel mağazaların aksine ürün ve hizmetlerini 7 gün 24 saat boyunca online mağazaları üzerinden müşterilerine ulaştırıyor ve böylece günün herhangi bir saatinde müşteriler ile temas ederek satış yapma fırsatı yakalıyor. 

İstediğiniz Her yerdeki Müşteriye Ulaşabilirsiniz

Hepimizin bildiği gibi fiziksel mağazalar genellikle kendi lokasyonlarına yakın olan kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Bazen ilgili semte gelen kişiler de mağazaları ziyaret etse ve alışveriş yapsa da bu sürekli olan bir durum değildir. Bu da fiziksel mağazalarda satış yapan markaların belirli bir müşteri kitlesine ulaşmasına neden olmaktadır.

E-ticaret sitesi olan markalar ise bu durumun tam aksinden dolayı avantajlıdır. Çünkü bir e-ticaret sitesi herhangi bir yerde yaşayan kişi tarafından ziyaret edilebilmektedir. Bir e-ticaret siteniz olduğu takdirde ister Edirne’de isterseniz de Van’da yaşayan bir kişiyi sitenize çekmeniz ve bu kişiye ürün satmanız mümkündür. Kısacası neden e-ticaret yapmalısınız sorusuna verilecek bir diğer yanıt ise e-ticaretin istediğiniz her yere satış yapma imkanını sizlere tanımasıdır.

Müşterilerin Zaman Kazanmasını Sağlar

Bir ürün ve hizmet satın almak isteyen tüketiciler ilgili ürün ve hizmetlere hızlı bir şekilde ulaşmayı ve alışveriş yaparken zaman kaybetmemeyi istemektedir. Bu noktada fiziksel mağazalar üzerinden alışveriş yapacak kişiler, alışveriş süreleri boyunca zaman kaybedecektir fakat e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin alışveriş yaparken zaman kaybetmesi mümkün değildir. 

Bireyler e-ticaret sitelerine girdikten sonra kısa bir süre içerisinde sevdikleri ürün ve hizmetleri sepetlerine ekleyebilmekte ve böylece hızlı bir şekilde alışverişlerini yapabilmektedir. 

Masraflarınız Oldukça Azdır

Fiziksel bir mağazada ürün ve hizmet satışı yapan kişileri düşünelim. Genellikle bu kişiler depo, personel, dükkân, fatura vb. masraflar yapar. Bu gider kalemleri ise firmaların karlılığını oldukça azaltır. 

E-ticaret yapacak olan girişimciler ise kendilerine ait e-ticaret sitelerini hızlı bir şekilde açabilmektedir markalar e-ticaret yaparken dropshipping yöntemini tercih ettikleri takdirde dükkân tutma, ürün depolama gibi giderlerden kurtulmaktadır. Bu da yeni bir girişim kurmak isteyen kişilerin e-ticaretteki giderlerinin azalmasını sağlamakta ve markaların karlılığını artırmaktadır. 

Ürün Çeşitliliğinizi Artırabilirsiniz

Neden e-ticaret yapmalısınız sorusuna verilecek yanıtlardan birisi de ürün çeşitliliği ile ilgilidir. Genellikle fiziksel mağazalar üzerinden ürün ve hizmet satışı yapan kişiler mağazalarında belirli sayıda ürünü sergileyebilmektedir. Bu da aslına bakıldığında ürünleriniz ile ilgilenecek olan müşteri sayısının azalmasına neden olmaktadır.

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişi ve işletmeler ise e-ticaret sitelerinde istedikleri kadar ürün ve hizmeti sergileme fırsatı yakalamaktadır. Bu da markaların ürün çeşitliliğini artırmasına ve böylece daha geniş bir hedef kitleye hitap etmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle yeni bir girişim kurmak isteyen kişilerin geniş bir hedef kitleye hitap edebilmek için e-ticaret yapması gerekmektedir. 

Evden Satış Yapabilirsiniz

E-ticaret yapacak olan kişiler şahıs şirketi kurdukları takdirde şirket adreslerini evleri olarak gösterebilmektedir. Bununla beraber bireyler evde kendi ürettikleri el emeği ürünleri de e-ticaret siteleri üzerinden satma fırsatı yakalayabilmektedir. Yani kısacası e-ticaret sektörü sizlere evden satış yapma imkânı tanıyan bir sektördür. 

Pazaryeri Platformlarında Satış Yapabilirsiniz

E-ticaret sitenizin yanı sıra Trendyol, N11, Hepsiburada gibi bilinen pazaryeri platformlarında da mağaza açabilir ve geniş bir hedef kitleye hitap ederek pazaryeri platformlarında da satış yapabilirsiniz.

Ticimax ile Girişiminizi Geliştirin

Sizler de yeni bir girişim kurmak istiyorsanız kendinize ait bir e-ticaret sitesi açabilirsiniz. Sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilir ve Ticimax e-ticaret altyapısı sayesinde ürün ve hizmet satışlarınızı artırabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.