Getir’in Yeni Yatırım Turu İçin Hedefi 12 Milyar Dolarlık Değerleme

getir

Son zamanlarda çok sık ismini duyduğumuz Getir 1 milyar dolar yatırım çekmek için yeni finansman turuna çıktı.

İÇİNDEKİLER
  1. 2 ayda değerini 3’e katlamayı başardı!

Şirket yeni yatırım turunda 12 milyar dolarlık değerleme hedefliyor. Bloomberg’e konuşan kaynağa göre geçen yıl 7.7 milyar dolar değerlemeye ulaşan Getir, yurtdışı büyümesini finanse etmek için hedefinin 1 milyar doların üzerinde yatırım çekmek olduğunu paylaştı.

Şirket önceki yatırım turunda Tiger Global, Sequoia Capital ve Mubadala Investment Co.’nun da aralarında olduğu firmalardan yatırımlar almayı başarmıştı.

Geçen yıl birçok yatırımcıdan 1,1 milyar dolar yatırım çeken şirket teslimat alanında en değerli şirketlerden biri olarak görülmeye başlandı. Getir’in ABD’li rakibi GoPuff 15 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Şirket hedeflediği değerlemeye ulaşabilmesi geçen yıl 16.5 milyar dolar değerlemeye ulaşan Trendyol’un ardından ikinci en değerli Türk startup’ı olmasına yardımcı olacak.İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz’in ardından ABD’de Chicago ve New York şehirlerinde faaliyete geçen Şirket, aynı zamanda Türkiye, İspanya ve İngiltere’de satın almalar gerçekleştirdi.

Şirket tüm bu gelişmelerin yanı sıra ABD’nin Boston kentinde de faaliyete geçeceğini açıkladı.

2 AYDA DEĞERİNİ 3’e KATLAMAYI BAŞARDI!

Menşei Türkiye olan teslimat uygulaması Getir, yeni aldığı yatırımla 7.5 milyar dolar değere ulaşmayı başarmıştı.

26 Mart tarihinde alınan 300 milyon dolarlık yatırımla beraber şirket 2.6 milyar değerine ulaştı. Böylece Getir, iki ay gibi bir sürede değerini neredeyse üçe katlamış oldu.

Son yatırım turunda,Getir’in mevcut fonlarından Sequoia Capital ve Tiger Global yatırımlarını sürdürürken, Silver Lake, DisruptAD ve Mubadala Investment Company ise yeni yatırımcılarından bazıları oldu.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Medialyzer $2 Milyon Değerleme İle Yatırım Aldı

Dronmarket Akademi’den Bir İlk, Geleceğin Drone Pilotları Yetişiyor

Yeni Nesil Gardırop: Rentony

Pax Animi’ye 8.75 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım 

Top 5 hacking events in history

Dia Yazılım, Ankara’daki 2. Ofisini Açtı

7.Kristal Ağaç Ödül Töreni Heyecanı Başladı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.