Getir, n11’e Ortak Oldu!

n11

Getir’in Türkiye’nin öncü alışveriş platformlarından n11’e yatırım yapmak için Ağustos ayında başlattığı görüşmeler tamamlandı. Rekabet Kurumu’nun onayı sonrası Getir, sermaye artırımı ile n11’e ortak olurken şirketin yönetiminden de sorumlu olacak.

n11
2015 yılında Nazım Salur tarafından kurulan ve kısa bir süre zarfında Türkiye başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde hizmet veren ve online market alışverişi kapsamında ihtiyaç duyulan ürünleri 10 dakika gibi kısa bir süre içinde teslim etme konsepti ile çalışan Getir , şu sıralar e-ticaret platformu n11’in hisselerini satın almasıyla gündemde. Ağustos ayından itibaren süren görüşmeler bugün resmiyete döküldü. Şirketin kurucusu Nazım Salur, dakikalar önce açıkladı: Getir, n11’e ortak oldu…

Rekabet Kurulu, Getir’in n11’in bazı hisselerini sermaye artırımı yoluyla devralmasına onay verdi. İşte ayrıntılar…

Bitaksi ve Getir şirketlerin kurucusu Nazım Salur, geçtiğimiz saatlerde kişisel Twitter hesabı üzerinden popüler e-ticaret platformu n11’in hisselerinin satın alma işleminin tamamlandığına işaret eden imalı bir paylaşım yapmıştı. İş insanı, belirli aralıklarla ”n” ve ”11” ibarelerini paylaşarak sinyali vermişti.

n

11 …

 

n11

Bilindiği üzere şirket, bir süre önce sermaye artırımı yoluyla Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim AŞ ’de (n11.com) hissedar olmak üzere Rekabet Kurumu ’na başvurmuştu. Bunun üzerine Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı;

Getir Perakende Lojistik AŞ’nin, Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ (n11.com) hisselerinin belirli bir kısmını sermaye artırımı yoluyla Doğuş Holding AŞ ve SK Planet Co., Ltd.’den devralması işlemine izin verildi

Nikah da tamam. Getir n11’e ortak oldu. Birlikte e-ticareti hızlandıracağız.

Süreci şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşan Getir’in kurucusu Nazım Salur, n11’e ortak olduklarını ve birlikte e-ticareti hızlandıracaklarını duyurdu. Bu doğrultuda Rekabet Kurumu’nun onayının ardından anlaşmayı resmiyete döken Getir, n11’e ortak olmalarının yanı sıra şirketin yönetiminde de kontrol sahibi olacak.

20 milyondan fazla ürün ve 270 binden fazla kayıtlı iş ortağını 23 milyondan fazla kullanıcıyla buluşturan n11’e yapılan yatırım, Getir’in şimdiye kadar Türkiye’de hayata geçirdiği en büyük satınalma yatırımı oldu.

 

n11

Getir;

2019’un ikinci yarısında Getir, siparişlerini ikiye katlayarak o yılın Aralık ayında neredeyse 1,5 milyon siparişe ulaştı. Şirket 2019 yılında satışlardan 120 milyon dolar gelir elde etti.

Ocak 2021’de Getir, Londra’da hizmet vermeye başladı. Aynı yılın Mayıs ayında Amsterdam, Haziran ayında ise Berlin ve Paris’te hizmet vermeye başladı. Temmuz 2021’de şirket, İspanya ve İtalya’da hizmet veren hızlı market teslimatı uygulaması BLOK’un tamamını satın aldı. BLOK artık Getir adı ile devam edip, Lisbon’da da hizmet vermeye başlayacak.

n11

N11;

Türkiye merkezli Doğuş Grubu ile Güney Kore merkezli SK Group, Haziran 2012’de Doğuş Planet adlı şirketi kurdu. Bu şirket de 20 Mart 2013’te n11.com’u hayata geçirdi. Adı başlangıçta numaraonbir.com olarak belirlenen site, adını SK Group’un Güney Kore’deki 11st.co.kr girişiminden almaktadır.

2018 yılı itibarıyla ticaret hacmi ₺7.8 milyar olan n11.com’da 100 bin kayıtlı mağaza, 14.6 milyon ürün ve yaklaşık 13 milyon üye bulunmaktadır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

BIMMade’e 8 milyon TL Yatırım

Marka Tescili Nasıl Yapılır? 3 Adımda Öğren!

En İyi 7 Tavsiye! Yeni Harekete Geçen Şirketinizin Nakit Akışını Nasıl Yönetirsiniz?

Front-End Nedir?

MVP Ve Prototipin Arasındaki Fark Nedir?

Back-End Nedir?

Metaverse Nedir?

Start-Up Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.