/

Getir, Londra’da Hizmet Vermeye Başladı!

Getir, global bir şirket olmayı başardı!

Pandemiyle beraber ev hayatına hepimiz alıştık sayılır. Bu dönemde derslerimizi, işlerimizi, sosyal aktivitelerimizi hatta market alışverişlerimizi ve yiyecek içecek ihtiyaçlarımızı bile evden halletmeye başladık. Haliyle Yemeksepeti (Yemeksepeti ve Banabi’de Harika Siparişler Veriyorsun 🙂 Peki Ne Kadar Tanıyorsun? ), Trendyol’un hızlı market ve yemek sistemleri, Hepsiburada’nın Hepsimarket hizmeti, n11’in Market11 hizmeti gibi online marketlere, e ticaret şirketlerine de çok fazla ihtiyaç duyuldu ve kullanım arttı. Bunlardan biri olan, Türkiye’de kullanıcı sayısı 2 milyonu aşan Getir, çığ gibi büyüyüp sonunda global bir şirket olmayı başardı!

Geçtiğimiz günlerde ikinci yatırmını aldı!

Geçtiğimiz günlerde bu girişim, 850 milyon değerleme ile 128 milyon dolar yatırım almıştı. Geçtiğimiz yıl aldığı 38 milyon dolarlık yatırımdan sonra bu 128 milyon dolarlık yatırım bu yerli girişimin aldığı ikinci yatırım. Bununla birlikte şirketin değerlemesi 850 milyon dolara ulaştı.

Nazım Salur, aldıkları yatırımdan sonra “Getir’i 2015 yılında dünyada bir ilki gerçekleştirerek kurduk ve yeni bir pazar oluşturduk. Bugün Türkiye’nin 18 şehrinde 1.500 ürünü ortalama 10 dakikada kullanıcılara ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra, GetirYemek, GetirBüyük ve GetirSu ile hizmet çeşitliliğimizi artırdık. 128 milyon dolar yatırım aldığımız bu turda, mevcut yatırımcılarımız Getir’in potansiyeline inanarak ek yatırım yaptı ve yeni yatırımcılar aramıza katıldı. Sadece 5.5 yılda yaklaşık 850 milyon dolar değerlemeye ulaştık. Getir’in kurulduğunda dünyada bir ilk olması ve bu fikri geliştirerek bugünlere taşımamız, bu değerlemeye ulaşmamızda en önemli etken oldu.” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Aynı zamanda 2018’in ağustos ayında Wired UK tarafından İstanbulun en değerli ve güzel 10 girişimi arasında gösterilmişti.

Artık Londra’da!

Türkiye’den çıkıp dünyaya adım atan bir girişimimiz daha oldu. Bu girişimin bir diğer önemli özelliği de dünyaya açılan girişimlerin adlarını daha anlaşılır olsun ve karışıklık olmasın diye yabancı bir isimle değiştirmesinin yanı sıra adında hiçbir değişiklik yapmadan İngiltere’ye açıldı.

27 Ocak günü sosyal medya hesaplarından İngiltere’nin başkenti olan Londra’da da hizmet vermeye başladıklarını paylaştı.

Twitter hesabından “Artık Londra’ya da mutluluk getiriyoruz! Dünyada bir ilki Türkiye’de başlattık. 10 dakikada ürün getirdik. Türkiye’de onlarca şehirden sonra şimdi ‘Getir’ adıyla Londra’dayız. Heyecanlıyız, gururluyuz!” açıklamasını yaptı.

Nazım Salur ise yine twitter hesabı üzerinden, “Getir’imiz Londra’da. Bu iki heceli kelimeyi orada da sevdireceğiz. @getir’in bugünlere gelmesini sağlayan tüm kullanıcılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkürüler.” sözlerinin paylaşımını yaptı.

 

Bu yolda artık global ve bir dünya markası olan yerli girişimimize başarılar diliyoruz.. Londra’da olacak gelişimleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Dilerseniz internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS cihazınıza indirmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Android cihazınıza indirmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

Ray Kroc, Mc Donald’s’ın Yaratıcısı

Ücretsiz En İyi 11 Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Coco Chanel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Üniformalarını da Tasarlayan Modacı

2020 Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen 10 Film ve Dizi

29 Yaşında Telegram’ı Kuran Pavel Durov

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Gain’de Hangi İçerikler Yer Alıyor? Gain’in Aylık Fiyatı Ne Kadar?

Acun Ilıcalı’nın Girişimi Exxen’in fiyatı belli oldu! Exxen’de Yer Alacak İçerikler Neler?

Youtube Kurucularından, Jawked Karim

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.