Getir’de Bir Sonraki Hamle Ne Olabilir?

Şu sıralar gündemde Getir, getirdiği yeni özelliklerle sık sık anılıyor. Getirİş’den sonra GetirAraç’ı duyuran şirket, muhtemelen yeni özellikler üzerinde çalışıyordur. Peki burada bahsedilen özellikler neler olabilir? Hazırsanız başlayalım…

Getir’de Bir Sonraki Hamle Ne Olabilir?

 

Geçtiğimiz Nisan ayında Getir, Getirİş’i duyurmuştu. Daha önce anlattığımız gibi Getirİş, işveren ve iş arayan bireylerin buluşabildiği bir nokta. Sunulan özellikte, işveren ve iş arayan herhangi biri kendi çevresindeki iş yerleri olmak üzere pek çok iş fırsatını görebiliyor. Aynı zamanda, zaman kaybının olmaması ve belli güvenlik önlemleriyle işlemler mesajlaşarak veya videolu bir görüşmeyle gerçekleştirilebiliyor.

Getir’de Bir Sonraki Hamle Ne Olabilir?

Bunun yanında Getir, henüz aradan bir ay geçmeden Mayıs ayının ilk haftalarında yeni bir özellikle daha karşımıza çıktı: GetirAraç.  Araç kiralama hizmeti sağlayan özellik, kullanıcının konumuna göre en yakın araçları görüntüleme imkânı veriyor. Özellikte fiyatlandırmalar; kısa süreli kiralamalar için dakika başına 2.55 ve günlük kiralamalar için ise 484 Türk lirasından başlıyor.

Bulundurduğu araç segmantasyonu bakımından oldukça zengin olan GetirAraç; Renault Clio, Renault Megane, Kia Picanto 1.0, Kia Stonic ve Hyundai i20 gibi araçları bulunduruyor.

Tüm bunların bir kenarında, GetirAraç için konuşulanlar ve tartışılanlar içinse aslında bu hamlenin beklendiği yönündeydi. Ekim 2021 yılında araç paylaşım hizmeti veren MOOV’u 23 milyon dolara satın alan şirket, bu hamlesiyle aslında bir entegrasyon gerçekleştirdi denilebilir.

Getir’de Bir Sonraki Hamle Ne Olabilir?

Son kısmı anlatırken fark edeceğiniz gibi bir sebep sonuç ilişkisinden bahsettim. Peki, Getir başka ne tür satın almalar ve ortaklıklar gerçekleştirdi? Şirket, bundan on ay öncesinde Avrupa’daki  potansiyel bir rakibi olan “BLOK” uygulamasını satın aldı mesela. Bu konuyu düşünebilir miyiz? Biraz sonra yapacağımız beyin fırtınasında neden olmasın? Bunun yanı sıra, yaklaşık dört ay öncesinde şirket, resmi olarak n11’e ortak olmuştu. İşte, kilit noktamız burada saklı galiba!

Burada artık tahmin etmeye başladığınızı düşünüyorum. MOOV’u satın alan Getir, neden n11 için bir atakta bulunmasın değil mi? Ona tıpkı GetirAraç’da olduğu gibi ayrı bir bölüm açmak da olabilir bu, n11’de kendi için bir bölüm ayırmakta.

Getir’de Bir Sonraki Hamle Ne Olabilir?

Tüm bu soruların yanında, ilginizi buradan alıp başka bir noktaya götürmek istiyorum: AliBaba. Bu ismi muhtemelen bir şekilde duymuşsunuzdur diye düşünüyorum. Bilmiyorsanız da hiç sorun değil, kısaca anlatayım.

Alibaba B2B işleyişe sahip olan  Çinli bir e-ticaret şirketi. Şirketi araştırırsanız, içerisinde sağladığı hizmet çeşitliliğinin yanında verdiği alt hizmetlerde finans alanı da dahil olmak üzere pek çok bölüme sahip olduğunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Hatta, Alibaba’nın ülkemizde bir alt hizmeti olarak yatırım yaptığı bir şirket var: Trendyol.

Konu hala size çok alakasız görünüyor olabilir ve aslında bakarsanız yapacağımız düşünce deneyi tam da bu noktada başlıyor. Şirketin Avrupa’da BLOK uygulamasını alması, ülkemizde MOOV ve n11 gibi platformlara yatırım yapması, eğer incelerseniz Alibaba’da var olan danışmanlık hizmeti gibi bir ayrı hizmette Getirİş’i kullanıma sunması ve tüm bunların yanında geçtiğimiz günlerde Decacorn olması size de geleceğin en değerli şirketleri arasında ve hatta bahsettiğimiz Alibaba şirketinin belki de çok güçlü bir rakibi olmasının atılan küçük adımları gibi gelmiyor mu? Ben her zaman olduğu gibi bir açık kapı bırakıyor ve “neden olmasın?” diyorum. Sizleri de bu ayrı ayrı görünen ve birleştirmeye çalıştığım noktalarla baş başa bırakıyorum. Başka bir haberde tekrar görüşmek üzere, bilgiyle kalın.

Getir’de Bir Sonraki Hamle Ne Olabilir?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.