Genç Başarı Eğitim Vakfı GençBizz ve JA StartUp birincileri belli oldu!

İlkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı ve JA StartUp Programının ortak finali 3 Haziran’da gerçekleştirildi. Türkiye Finali Birincileri Babyİstan ve ADAxy, Avrupa Girişimcilik Festivali Gen-E 2022’de Türkiye’yi temsil edecek. 

GençBizz Lise Girişimcilik Programı ve JA StartUp Programlarının ortak finali 3 Haziran saat 17.00’de Genç Başarı Eğitim Vakfı Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirildi.

Finalde, ADAxy Gençbizz Şirketi, UV-C ile virüs sterilizasyonu yapan otonom robot sistemi ile GençBizz Lise Girişimcilik Programı birincisi olurken, JA StartUp Türkiye Finali Birincisi ise yoğun bakımdaki bebeklerin sağlık durumlarını takip eden yapay zeka sistemi ile Babyİstan oldu. Türkiye Finali ikincileri Althea ve e-Robokid, Türkiye Finali üçüncüleri ise IHT Industry ve Medicurism oldu. 

Genç Başarı Eğitim Vakfı
JAStartUp Birinci Ekip

Finalde;

Ata Holding En İyi İş Yönetimi Özel Ödülü Haschikio GençBizz Şirketi, Destek Patent Patentlenebilir Ürün Özel Ödülü ADAxy GençBizz Şirketi, Manpower En İyi İnsan Kaynakları Yönetimi Özel Ödülü Optimum GençBizz Şirketi, HP Sürdürülebilirlik Özel Ödülü Althea GençBizz Şirketi, Orhan Holding Eğitimde Fırsat Eşitliği Özel Ödülü Asaar GençBizz Şirketi, HPE – Sosyal Fayda Özel Ödülü Pethox GençBizz Şirketi, En İyi Pazarlama Satış Kategorisi Ödülü ADAxy GençBizz Şirketi, En İnovatif Ürün Kategorisi Ödülü Calrov GençBizz Şirketi, En İyi Girişim Sunumu Kategorisi Ödülü ise Sinoft GençBizz Şirketi’nin oldu.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören, bütün ekipleri yürekten kutladıklarını belirterek,

Bu başarıların hepsinde çok büyük bir emek var. Biz programlarımıza katılan gençlerimizle uzun bir yolculuğa başlıyoruz ve bu yolculukta keşfetmek, hatalardan öğrenmek, yeniden denemek, üretmek ve gelişmek var. Bizler de bu yolda gençlerle birlikte gelişmeye ve gençlerimizin geleceklerini şekillendirmeye devam edeceğiz. 23 yıldır gençlerin erken yaşlarda elde edebilecekleri etkili sonuçlara hep inandık ve bugün görüyoruz ki mezunlarımız, programlarımıza yeni dahil olan gençlerimizin rol modelleri olmaya başladı. Biliyoruz ki gençlerimizin geleceklerine katkı sağladıkça, gençler yaratıcı bakış açıları ile hem ülkemiz hem de dünyamız için değer yaratmaya devam edecekler.  Gençlerimizin girişimci zihin yapısında gelişimlerini destekleyen paydaşlarımız, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na, Mevlana Kalkınma Ajansı’na, Citi Vakfı’na ve çalışmalarımızın en büyük aktörleri, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, mentorlarımıza teşekkür ediyorum.

dedi. 

Genç Başarı Eğitim Vakfı
GençBizz Birinci Ekip

GençBizz Lise Girişimcilik Programı ise; vakfın 23 yıldır ülkemizde uygulamakta olduğu, 14-18 yaş grubu lise öğrencilerinin rehber öğretmenleri ve iş dünyası gönüllü mentorları eşliğinde bir eğitim yılı boyunca girişimcilik becerilerini yaşayarak öğrendiği bir ekonomik eğitim programı olarak büyük ilgi görüyor. 

Junior Achievement tarafından Avrupa’da 18 yıldır gerçekleştirilen ve 20 ülkeden toplam 115 bin üniversite öğrencisinin dahil olduğu JA StartUp programı; Türkiye’deki 2. yılında. Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından uygulanan program kapsamında, girişimci olmak isteyen 19-30 yaşındaki üniversite öğrencisi gençlere yönelik 14 haftalık bir program uygulanıyor. 

Genç Başarı Eğitim Vakfı: 1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Genç Başarı Eğitim Vakfı, gençlerin girişimci zihin yapısına sahip olması ve iş yaşamına aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, iş dünyası ile eğitim arasında köprü kurmaktadır. Vakıf, ilköğretimden üniversite son sınıfa kadar farklı yaş gruplarına yönelik, yaparak öğrenme temelli eğitim programları tasarlamakta ve uygulamaktadır. İş Dünyası, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen ve uygulanan programlar içerisinde yer almakta, yapılandırılmış çalışmalar doğrultusunda öğrencilerle tecrübelerini, bilgilerini paylaşmakta ve öğrencilere mentorluk yapmaktadır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.