Gaming Startup Sektöründe 2022 Yatırımları

Gaming

Dünyada ve Türkiye’de hızla gelişmekte olan gaming girişimleri, girişim sektörünün en büyük paydaşı olma yolunda hızla ilerliyor. Her geçen yıl katlanarak değer kazanan gaming girişim piyasası özellikle ülkemizde gerçekleşen büyük yatırımlara sahip. Game Factory ve Startup Centrum’un çıkardığı rapora göre 2020 yılında Türk gaming sektörü için yapılan yatırımlar 13,1 milyon dolara ulaşmışken girişim dünyasındaki toplam yatırımın neredeyse her 4 dolarından 1’inin oyun sektörüne yapıldığı 2021 yılında 266 milyon dolara kadar yükseldi.

Başka bir deyişle bu sektöre yapılan yatırımlar, yaklaşık 20 kat arttı. Oyun sektörünün büyüklüğü 2022 yılıyla birlikte 222 milyar dolar olması beklenirken, Türkiye dünya oyun başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bu yılın ilk yatırımları da gaming sektöründen geldi. Dream Games, Spyke Games ve Fomo Games yatırımları ile Türkiye oyun sektöründe henüz 2022’nin ilk ayında toplamda 315 milyon dolar oldu. Yaş ortalaması oldukça düşük olan gaming girişimciler, özellikle pandemi döneminde oldukça büyük imzalar atmışlardı.

Mobil oyunların yeri ise gaming girişim sektöründe oldukça önemli. Yatırım yapılan oyun girişimlerinin 48’i oyun stüdyosu olarak yapıldı ve bu 48 oyun stüdyosunun 40’ı mobil oyun odaklı. Dünya genelinde ise 3 Milyar mobil oyun kullanıcısı bulunuyor. Böylesine büyük bir pazar hacmi olan gaming sektörü, her geçen yıl gelişmeye devam ediyor. Yazımızın devamında 2022 yılının ilk yarısına damga vurmuş gaming girişim yatırımlarından bahsedeceğiz.

Mixer Games, 1,6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Gaming

Alican Karaman, Eren Erenoğlu ve Enver Yumrutaş tarafından 2021 yılında kurulan Mixer Games, Blockchain tabanlı oyunlar geliştiren yerli bir girişim. Şirket toplamda 1,6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı. Yatırımcılar arasında WePlay Ventures ve Diffusion Capital Partners yer aldı.

Mixer Games aldığı bu yatırımı geliştirdikleri ilk oyun olan Chubby Five’ı yayınlamak ve ekibini büyütmek için kullanacak. Fintech ve oyun alanında tecrübeli isimlerin yer aldığı kadrosu sayesinde hızlı ve başarılı bir geliştirme aşaması geçiren Chubby Five, oyuncuların NFT kahramanlarıyla gerçek zamanlı bir Puzzle-RPG oyun deneyimi yaşayabileceği bir oyun evreni yaratıyor.

Dream Games’in değerlemesi 2,75 milyar dolara ulaştı

Gaming

Dream Games, C serisi yatırım turunda 255 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 255 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Dream Games’in değerlemesi ise 2,75 milyar dolar olarak açıklandı. Dream Games, alınan yeni yatırımlar birlikte 1 milyar dolara değerle ulaşmasının ardından henüz 1 yıl bile geçmeden değerlemesini neredeyse 3 katına çıkarmış oldu.

Ülkemizden çıkan unicornlardan biri olan Dream Games, 2019 yılında mobil oyunlar geliştirme hedefi ile birlikte kuruldu. Dream Games’in ilk oyunu olan Royal Match oyunun, 2021 yılında dünyanın en fazla hasılat yapan mobil oyunlarından biri olurken ABD, İngiltere ve diğer önemli pazarlarda en büyük ilk 10 mobil oyun arasında yer aldı.

Metaverse Game Studios, Angelic’i geliştirmek için 10 milyon dolar yatırım aldı

Gaming

Bir blockchain oyun geliştirme girişimi olan Metaverse Game Studios, Animoca Brands ve Pantera öncülüğünde 10 milyon yatırım elde etti. Pantera Capital, Solana Ventures, Everyrealm ve Animoca Brands’in başı çektiği bu yatırım zincirine OKX Blockdream Ventures, Morningstar Ventures, Shima Capital, Huobi Ventures ve Mechanism Capital eklendi.

Yüksek düzeyde ve stratejik bir oyun olan, Angelica, bu girişimin duyulmasında büyük öneme sahip ve daha iyi bir oyun deneyimi sunabilmek adına Angelica adlı oyuna Solona blok zincirinin teknolojilerinin dahil edilmesi kararı verildi. Çok oyunculu bir metaverse inşa eden oyunun blok zinciri ve AAA başlıkları arasındaki uçurumu kapatmayı kolaylaştıracak bir yaklaşım olduğu düşünülüyor.

Revel Games, erken aşamada 4,5 milyon dolar yatırım aldı

Gaming

Mobil oyun geliştiricisi Revel Games, 4,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. Gerena’nın önde geldiği yatırım zincirine Metaverse aleminden the sandbox’ın kurucularından Arthur Madrid ve Sebastien Borget de dahil oldu. Bunun yanı sıra Tom Hammond, Scot Wood, Kenny Carvalho, Ümit Boncukçu, Tolga Şen, Melih Ödemiş ve Bora Uygun gibi birçok yardımsever yatırımcı da katkıda bulunanlar arasındaydı.

Temel hedefi oluşturduğu güzel takımla oyuncular için farklı ve sıra dışı bir oyun deneyimi yaratmak olan Revel Games’in kurucu ortağı Ayça İnal, yatırımcıların güveninin çalışmak için kendilerine güç verdiğini dile getiriyor.

Yerli oyun girişimi Hyperlab, 7,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı 

Gaming

İstanbul merkezli olan ve Hypercasual oyunlar üreten oyun şirketi Hyperlab, erken aşamada Avni Yerli ve ACT Capital’in kurucusu Ali Can Temel’den toplamda 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Sağlanan bu fon sayesinde ekibi büyütmek, Hyperlab’in şu anki planları arasında.

Yerli gaming girişimi Hyperlab, gaming sektörünün önde gelen şirketlerinden Crytek’in eski çalışanları Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından 2019 yılında kuruldu.

Geçtiğimiz aylarda geliştirdiği oyunla US’de ilk 5’e girerek milyonlarca mobil oyuncuya erişmeyi başaran Hyperlab, hypercasual ve hybrid casual alanlarında üstün başarılar elde edebilmek için hazırlanıyor.

Yerli oyun projesi The Unfettered, 2,5 milyon dolar yatırım aldı

gaming

Kripto para ve blockchain yatırımlarını yönetimini sağlayan Vendetta Capital ve oyun token projelerinin yönetiminde yer alan Icetea Labs’in ortak liderliğiyle The Unfettered’ın 2,5 milyon dolarlık yatırım turu gerçekleşti.

Yatırım zincirinde Vendetta Capital ve Icetea Labs’in yanı sıra Animoca Brands, Morningstar Ventures, Bridge Mutual, Momentum6, FomoCraft,

GAINS Associates, ZBS Capital, L.A.B.S. Group’tan Yuen Wong, Illuvium CEO’su Kieran, Good Games Labs, BreederDAO, PolkaCity, RBL Labs, Paribu Ventures, Cryowar, Parachain Ventures, Gate.io Labs Ex-Sony PlayStation’dan Sam Ong ve Tehmoonwalker gibi önemli isimler de yer aldı.

The Unfettered, Anıl Evci ve Haris Sevinç tarafından kurulan Awkay Technologies’in ilk projesi olarak göze çarpıyor. Sunulan 2,5 milyon dolarlık yatırımın The Unfettered oyununun geliştirilme sürecinde katkı sağlaması planlanıyor. Herhangi bir ücretlendirmeye tabi tutulmayacak olan oyunun içerisinde NFT ve metaverse öğelerinin bulunması da beklentilerden biri.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.