Freshsens, ilk yatırımını Startup Wise Guys’dan Aldı.

FreshSens, yapay zeka ve nesnelerin interneti teknolojilerini kullanarak meyve, sebze, mantar ve kesme çiçek gibi ürünlerin depolama ömürlerini uzatan, raf ömürlerini tahminleyen ve kayıpları engelleyen teknolojiler geliştiriyor. “İlk giren ilk çıkar” şeklindeki stok yönetim felsefesini, “İlk bozulacak olan ilk çıkacak” şeklinde değiştiriyor. Akıllı Tarım Girişimi Freshsens ilk yatırım turunu Startup Wise Guys’dan aldığı 1.7 milyon TL yatırımla tamamladı.

Gıda ve Tarım Organizasyonu (Food and Agriculture Organization – FAO) verilerine göre taze meyve ve sebzelerin tedarik zincirindeki aksamalar ve yanlış operasyonlar sonucu her sene yaklaşık $500 milyar ekonomik kayıp yaşanıyor. Buna ek olarak, taze meyve ve sebze kaybının dünyanın sera gazı emisyonlarına olan katkısı tam olarak bilinmese de, %8 olan gıda kaybının içinde büyük bir yer kapladığı düşünülüyor. Türkiye’nin dünyanın en büyük kiraz üreticisi ve yine en büyük nar üreticilerinden de birisi olmasını avantaj olarak kullanan Freshsens, bu sebeple çalışmalarına kiraz ve nar meyveleri özelinde başlamış ve önümüzdeki günlerde kuşkonmaz, yaban mersini ve incir gibi ürünler için de hizmetlerini müşterileriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Freshsens, teknolojisi sayesinde neredeyse tüm taze meyve ve sebzelere uygun olmak üzere mantar ve kesme çiçekler için de kullanılabilir durumda. Coğrafi altyapı uygunluğu sebebi ile Avrupa, Amerika Kıtası ve Asya’da faaliyetlerini sürdürmeyi hedefleyen ve bu konuda adımlar atan girişim, özellikle Güney Amerika gibi bu alanda büyük kayıplar yaşayan coğrafyaları ana hedef pazarı olarak görüyor. Baran Baykut Emiroğlu, Vehbi Çağrı Güngör ve Cem Ayyıldız tarafından kurulan ve 12 kişilik ekibiyle operasyonlarına devam eden Freshsens, sahip olduğu teknolojiyi 2019 senesinden yılından bu yana geliştiriyor.

2023’te şirketleşme süreçlerini tamamlayan girişim, operasyonlarını Türkiye’den yönetiyor. Freshsens şu an 4 farklı ülkeden birçok müşteriye hizmet veriyor. Startup Wise Guys’dan yatırım alan Freshsens, bu yatırımı operasyon maliyetlerine ek olarak tamamen pazarlama ve satış odaklı kullanmak ve servis verdikleri ürün sayısını artırıp müşteri portföylerini geliştirmekte kullanacak.

Freshsens’in kurucularının yatırım ve süreç hakkındaki düşünceleri şu şekilde: Baran Baykurt EMİROĞLU – CEO / Co-founder:

Startup Wise Guys hızlandırma programı ve yatırımı çok doğru bir zamanda ve tam ihtiyacımız olduğu anda geldi. Ekibimize inandıkları, güvendikleri ve zaman tanıdıkları için teşekkür ederim. Yaptıkları en iyi yatırımlardan birisi olacağına dair söz verdik ve sözümüzü tutmaya kararlıyız. Vehbi Çağrı Güngör – CSO / Co-founder: Startup Wise Guys’ın şirketimize yaptığı yatırımı şirketimizin büyümesinde hızlı bir ivme yakalamasını sağladı. 2023 yılında seed yatırım turumuzu tamamlamak ve globalde müşteri sayımızı artırmak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 40 meyve, sebze ve çiçek ürününün depolama ömrünü uzatmayı hedefliyoruz ve gıdada kayıpların önüne geçmek üzere yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Cem Ayyildiz – CTO / Co-founder:

Startup Wise Guys’ ın şirketimize duyduğu güvenin sonucu olan yatırım, fikrin gerçeğe dönüşmesini sağlayan takım arkadaşlarımız arasında çok büyük bir heyecan yarattı. Takım olarak, dünyaya ve insanlığa dokunan faydalı bir proje yapmanın mutluluğu ve SWG’nin yarattığı motivasyon ile çalışmalarımıza her zamankinden daha odaklı olarak devam ediyoruz. Freshsens girişimine gerçekleştirdikleri yatırımla ilgili olarak Startup Wise Guys ortağı Günce Önür şunları ekledi: Gıda ve tarım artık herkesin gündeminde olan ana konular. Pandemi sonrası savaşla daha da ciddileşen bu konu artık, son günlerde yaşadığımız üzücü deprem felaketiyle ülkemizi de yakından ilgilendiriyor. Freshsens’in uzman ekibi tarafından geliştirilen bu çözümün birçok farklı pazarda karşılık bulup, gıda alanında büyük bir fark yaratacağına inanıyoruz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.