//

Freepik, Iconfinder ve Original Mockups’ı Satın Aldı!

Freepik

İspanyol girişim Freepik, Danimarkalı girişim Iconfinder ve Kolombiyalı Original Mockups’ı bünyesine katarak iki önemli satın alma gerçekleştirdi ve görsel içerik alanında küresel bir lider olarak konumunu güçlendirdi.

Freepik

Geçtiğimiz yıllarda görsel içeriğin gücü ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanındaki ekiplerin grafiklerin gücünden yararlanmasının yanı sıra büyüyen bir yaratıcı ve tutku ekonomisinin temelini oluşturmasıyla iş stratejisinin önemli bir parçası haline geldi.

Ücretsiz illüstrasyonlar (Freepik), ikonlar (Flaticon), sunum şablonları (Slidesgo) ve çevrimiçi editör (Wepik) sağlayıcılarının arkasındaki ana firma olan Freepik Company, bu alanda küresel bir pazar lideri olarak kendini sağlamlaştırdı ve 2010’daki lansmanından bu yana etkileyici bir büyüme sağlayan stratejik hamlelere imza attı.

İngiltere merkezli Videvo’yu (ses ve video içeriği) satın aldıktan sadece birkaç ay sonra, iki şirketi daha bünyesine kattı ve İskandinavya ve Latin Amerika’ya doğru genişledi. Freepik ayrıca eski Twitter EMEA Yöneticisi Carlos Cantú’yu CMO olarak atadı.

Eksiksiz içerik koleksiyonu

Freepik

Bu yeni işlemlerle Freepik, grafikler, ikonlar, videolar, illüstrasyonlar, 3D kaynaklar ve daha fazlasını sağlayabilen eksiksiz bir içerik koleksiyonuna sahip oldu. Bu aynı zamanda İspanyol yenilikçilerin kazançlı İskandinav pazarında ve büyüyen Latin Amerika pazarında güçlü bir yer edinerek küresel ölçekteki konumlarını sağlamlaştırdıkları anlamına geliyor.

Original Mockups, bir tasarımcı ve/veya yaratıcı olarak çalışmayı daha basit ve etkileyici hale getirmek için 3D kaynaklar ve mockup şablonları sunan Kolombiyalı bir şirkettir. Şirketi devralan Freepik, 100 3D tasarım uzmanını bünyesine katarak LATAM’ın hızla büyüyen ve yüksek potansiyele sahip pazarına girmek için güçlü bir konum elde etti.

Alexander Ruiz ve Andrés Hernández Original Mockups’da: “Her zaman her iki şirket arasında ortak bir tarih ve değerler olduğunu hissettik. Freepik, bizim Cartagena, Kolombiya’daki başlangıcımız gibi, teknoloji endüstrisinin ana ekonomik itici güç olmadığı bir sahil ve turizm kasabasında kuruldu. Görünüşe göre aynı dili konuşuyor ve yaratıcıların hayatını kolaylaştıracak heyecan verici tasarım araçları geliştirmeyi amaçlayan ortak bir hedefi paylaşıyorduk. Freepik Company’nin kurucuları başka başarılı şirketler de kurdular, dolayısıyla geçmişleri de cesaret verici.” açıklamalarında bulundu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.