Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Photoshop Uygulamaları

Muhtemelen fotoğraf düzenleme yazılımının kralı Photoshop’u duymuşsunuzdur. Bir tasarımcı olarak, çoğu tasarımcının buna aşina olduğunu ve çalışmalarında düzenli olarak kullandığını söyleyebilirim. Bununla birlikte, Adobe Photoshop pahalıdır ve Photoshop ve Lightroom’u içeren Creative Cloud paketine abonelik için ayda 9,99 ABD doları gibi şaşırtıcı bir ücret karşılığında gelir. Pek çok insanın bu tür yazılımlar için bu tür bir parayı tüketememesi şaşırtıcı değildir. Keşke hiçbir şey ödemeden Photoshop’u ele geçirebilseydiniz, parayı harcamaktan çekinmeyecek olanlardan biriyseniz, okumaya devam edin!   

Adobe Photoshop’u hiçbir şey ödemeden kullanmanın bir yolu olup olmadığını merak ettiyseniz, cevap evet!

Photoshop gibi iyi bir fotoğraf düzenleme yazılımına sahip olmanızın, ancak henüz para harcamak istememenizin çeşitli yolları vardır. Bu makalede, Adobe’nin amiral gemisi ürünü “Photoshop CC” ye bazı ücretsiz alternatiflere bakacağız ve bunları en iyi şekilde nasıl kullandığına dair bazı ipuçları vereceğiz:

  • Pixlr

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

Pixlr, fotoğraflarınızı birçok farklı şekilde düzenlemenizi sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi fotoğraf düzenleme yazılımıdır. Ayrıca, herhangi bir görüntünün görünümünü değiştirmek için kullanılabilecek çok çeşitli yazılım özelliklerine, filtrelere ve diğer seçeneklere sahiptir.

Pixlr, fotoğraf düzenleme yazılımlarının hem ücretli hem de ücretsiz bir sürümünü sunar. Ücretsiz sürüm, fotoğrafları düzenlemek için tüm temel işlevleri içerir, ancak ücretli sürümlerinde bulunan tüm gelişmiş araçlara sahip değildir.

Ücretli yükseltmeler, katman desteği gibi daha gelişmiş araçların yanı sıra lens parlamaları ve tilt-shift bulanıklaştırma efektleri gibi efektler içerir. Bu ekstra özellikleri istiyorsanız, ne kadar süre abone olmak istediğinize bağlı olarak ayda 10-20 ABD Doları arasında bir maliyete mal olacaktır – ömür boyu erişim satın almak yerine yıllık veya aylık ödeme yaparken indirimlerle (ki bu daha iyi bir anlaşma gibi görünüyor).

  • Gimp

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

GIMP, Photoshop’a benzer ücretsiz, açık kaynaklı bir görüntü editörüdür. GIMP, Windows, MacOS ve de Linux işletim sistemlerine göre kullanılabilen ücretsiz bir görüntü işleme programıdır. GIMP, GNU Image Manipulation Program (GNU Görüntü İşleme Programı) anlamına gelir.

  • Canva

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

Canva, sosyal medya, sunumlar, web siteleri ve daha fazlası için grafikler oluşturmanıza olanak tanıyan çevrimiçi bir tasarım aracıdır. Kullanımı ücretsizdir ve sınırsız tasarım oluşturabilirsiniz. Canva, grafik oluşturmayı hızlı ve kolay hale getiren önceden oluşturulmuş şablonlara sahip temiz bir arayüze sahiptir. Ayrıca yüzlerce yazı tipi arasından seçim yapabilir ve tasarımlarınızda kullanmak üzere kendi fotoğraflarınızı veya grafiklerinizi yükleyebilirsiniz.

  • SumoPaint

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

SumoPaint, resimlerinizi düzenlemenize ve çevrimiçi grafikler oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir çevrimiçi resim editörüdür. Katmanlar, filtreler, metin efektleri ve daha fazlası dahil olmak üzere çarpıcı görüntüler oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahiptir. sumoPaint’i indirebilir ve web editöründe kullanabilirsiniz. Bu aracın en mükemmel yanı, hep ücretsiz gerçekleşmektedir.

Bilgisayarınızda fotoğraf düzenlemek veya resim çizmek için kullanımı kolay bir araç istiyorsanız, sumopaint listenizin en üstünde olmalıdır. Çalışmanızı yerel olarak kaydedebilir veya dünyadaki herkesin görüntüleyebileceği doğrudan web’de yayınlayabilirsiniz.

  • Fotor

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

Fotor, resimlerinize efektler ve filtreler eklemenizi sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi fotoğraf editörüdür. Fotor, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli görüntü filtrelerine, çerçevelere ve dokulara sahiptir. Ayrıca, çarpıcı görüntüler yapmanıza yardımcı olacak çok çeşitli fotoğraf düzenleme araçları sunar.

 

       En popüler özellikler şunlardır:

 

  • Otomatik Düzeltme: Kullanıcıların parlaklık ve kontrast gibi temel ayarlamaları yapmasına olanak tanır. Bu özellik, Photoshop’ta herhangi bir özel teknik bilgi veya beceriye ihtiyaç duymadan cep telefonları veya dijital fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğraflarda kullanılabilir.
  • Collage Maker: Kullanıcıların önceden hazırlanmış şablonları kullanarak birden fazla resmi tek bir kolajda birleştirmelerine veya Photoshop’u nasıl kullanacaklarını bilen, ancak tüm gelişmiş özelliklerinin (katmanlar gibi) ücretsiz olarak sunulmasını istemeyen herkes için basitleştiren sürükle ve bırak işlevi aracılığıyla kendi tasarımlarıyla özelleştirmelerine olanak tanır!

 

  • Lunapic

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

Lunapic, ücretsiz şablonlar, yazı tipleri ve küçük resimlerden oluşan geniş bir kütüphaneye sahip ücretsiz bir çevrimiçi fotoğraf editörüdür. Ayrıca, düzenlemelerinizin ekstra profesyonel görünmesini sağlamak için kullanabileceğiniz çok çeşitli arka planlara ve kaplamalara sahiptir.

Lunapic, sadece birkaç dakika içinde şaşırtıcı fotomanipülasyonlar yapmanıza fırsat tanıyan kullanımı kolay bir fotoğraf editörüdür. Photoshop veya diğer benzer yazılım programları hakkında daha önce herhangi bir deneyime veya bilgiye ihtiyacınız yoktur, çünkü Lunapic tüm işi sizin için yapar!

  • iPiccy

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

iPiccy, şaşırtıcı fotoğraf efektleri oluşturmanıza, metin ve çerçeveler eklemenize, fotoğraflarınızı arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmanıza ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir çevrimiçi fotoğraf editörüdür. Hareket halindeyken fotoğraflarınızı düzenlemek için iPiccy’yi iOS ve Android cihazlar için bir mobil uygulama olarak da indirebilirsiniz!

  • PicMonkey

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

PicMonkey, fotoğrafları düzenlemek, kolajlar yapmak üzere kullanılabilecek ücretsiz bir çevrimiçi fotoğraf editörüdür. PicMonkey çok çeşitli filtrelere, efektlere ve diğer düzenleme araçlarına sahiptir. Ayrıca, düzenlemeleriniz için bir başlangıç noktası olarak kullanabileceğiniz şablonlara ve arka planlara sahiptir.

  • FotoFlexer

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

 

FotoFlexer, görüntüleri düzenlemenizi ve rötuşlamanızı sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi fotoğraf editörüdür. Kırpma, döndürme, renk düzeltme ve aydınlatma ayarlarının yanı sıra filtreler ve efektler de dahil olmak üzere tonlarca özellik sunar. Ayrıca fotoğraflarınıza metin ekleyebilir veya çıkartmalar ya da şekiller uygulayabilirsiniz. FotoFlexer, parlaklık seviyelerini, eğrileri, doygunluğu vb. ayarlamak için tonlarca araca sahiptir. Hiçbir şey indirmek zorunda kalmadan burada ve orada küçük ayarlamalar yapmanın kolay bir yolunu arıyorsanız, FotoFlexer mükemmel bir seçimdir – ve tamamen ücretsizdir!

  • Photoshop 

Fotoğraflarınızı Düzenlemek İçin Kullanabileceğiniz Program Önerileri

Photoshop, dünyanın en popüler görüntü düzenleme yazılımıdır. Fotoğrafları düzenlemenize, grafikler ve illüstrasyonlar oluşturmanıza ve hatta web sayfaları tasarlamanıza olanak tanır. Photoshop, bilgisayarınızda isterseniz Adobe’nin web sitesinden indirebileceğiniz bir masaüstü uygulaması olarak kullanılabilir. Ancak Photoshop’un çevrimiçi bir sürümü de olduğunu biliyor muydunuz?

Hiçbir şey indirmenize veya bunun için ödeme yapmanıza gerek yok – sadece web sitelerini ziyaret edin ve oluşturmaya başlayın! Adobe Creative Cloud uygulaması ayrıca görüntüleri kaydetmek için dosya depolama alanı gibi bazı kullanışlı özelliklere sahiptir, böylece farklı projeler üzerinde aynı anda çalışırken bu dosyalara daha sonra tekrar ihtiyaç duyulduğunda erişmekte sorun yaşamadan her zaman erişilebilir olurlar (bu genellikle olur).

Photoshop’u çevrimiçi kullanmanın, masaüstü muadillerini kullanmaya çok benzediğini göreceksiniz, ancak daha az seçenek vardır, çünkü bunlar sınırlı olmaktan ziyade bu programların ilgili arayüzlerinde sunulanlarla sınırlıdır.

PhotoShop’a ücretsiz bir çevrimiçi alternatif arıyorsanız, benzer işlevsellik ve güç sağlayabilecek harika alternatiflerin listesine göz atın. Hepsi ücretsizdir, bu yüzden tek yatırım sizin zamanınız ve umarım biraz yaratıcılıktır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uugulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.