/

Fintech Wahed, iWill Solicitors ve True Wills’i satın aldı.

Fintech Wahed, yüz yüze müşteri hizmeti sağlamak için tasarlanmış fiziksel bir şube açmasının üzerinden bir aydan az bir süre geçti , Birmingham merkezli iWill Solicitors ve Milton Keynes merkezli True Wills’i satın aldığını duyurdu İşlemin ince detayları açıklanmadı, ancak anlaşmaların yedi rakamlı bir aralıkta olduğu bildiriliyor.

Hareket, kısmen güçlü müşteri talebi nedeniyle gerçekleşti ve Wahed’in mevcut harcama ve tasarruf hesaplarını, yatırımlarını ve özellikle Müslüman inancına sahip üyelere yönelik özel sermaye hizmetlerini destekleyecek.

Wahed CEO’su ve kurucusu Junaid Wahedna, “Birleşik Krallık’ta İslami vasiyetler için çok büyük bir talep var, bu nedenle Wahed’in iWill Solicitors’ı satın alması sayesinde artık bu hayati hizmeti yatırımcılarımıza sunabilmesinden heyecan duyuyoruz” dedi. “Vasiyetler, inancınıza uygun olarak vefat ettiğinizde sevdiklerinize bakılmasını sağlamanın yanı sıra hayır kurumlarına miras bırakmanıza izin vermenin hayati bir yoludur ve bu nedenle Wahed uygulamasına planlanan vasiyet yazısı eklenmesi özellikle heyecan verici birikim ve emeklilik ürünlerimizin yanında sunmak.” 

5.000’den fazla vasiyet hakkında danışmanlık yapan iWill Solicitors, Birleşik Krallık’taki en büyük İslami vasiyet sağlayıcıdır. Firma, 20 yılı aşkın bir süre önce Birleşik Krallık’ın vergi açısından verimli ilk İslami vasiyetini savunan ve ülkedeki önde gelen İslami vasiyet uzmanlarından biri olarak kabul edilen Genel Müdür Haroon Rashid tarafından 2007 yılında kurulmuştur.

iWills Solicitors Direktörü Rizwan Rashid, “2022’nin başında herhangi bir satış veya satın alma düşüncesi yoktu, ancak 2023’ün başında Wahed Group’un bir parçası olduğumuzu paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. “Satış, sadece iWill Avukatları için değil, mali işlerini şeriata uygun olarak yönetmek isteyen tüm Müslümanlar için mükemmel bir fırsat. Bunun sadece Müslüman toplumunun şu anki nesli için değil, gelecek nesiller için de faydalar sağlamasını kesinlikle bekliyoruz.”

Vasiye olarak da bilinen İslami vasiyet, ölümden sonra yürürlüğe giren bir dizi direktiftir. Vasiyetin yerine getirilmesi, nihai giderlerin ve yükümlülüklerin ödenmesini takip eder. Şeriat kanunlarına göre, bir kişi mallarının ancak üçte birini dilediği kişiye bırakabilir. Yasaya göre, kalan üçte iki, en yakın aileleri olan sabit mirasçılar arasında adil bir şekilde paylaştırılacak.

Bununla birlikte, İngiliz Müslümanların %40’ı vasiyet oluşturmayı bilmiyor ve %43’ü prosedürün çok karmaşık, zor veya pahalı olduğunu düşünüyor; açıkça, Wahed’in değiştirmeyi amaçladığı bir gerçek.

iWill Solicitors’ın tüm personeli sorunsuz bir şekilde Wahed’e entegre edilecek ve 10 kişinin finansal yatırım şirketine katılmasıyla sonuçlanacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.