//

Fintech Şirketi Akulaku, 200 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Akulaku

Fintech şirketi Akulaku, 200 milyon Dolar yatırım aldı!

Akulaku ne yapıyor?

Akulaku

Cakarta merkezli fintech Akulaku, Japonya’nın en büyük bankasından 200 milyon dolar yatırım aldı. Endonezya’nın yanı sıra Filipinler ve Malezya’da da faaliyet gösteren Akulaku, sanal kredi kartı ve taksitli alışveriş platformunun yanı sıra bir yatırım platformu ve neobank sunuyor. 2016 yılında kurulan şirketin hedefi 2025 yılına kadar 50 milyon kullanıcıya hizmet vermek.

Yatırım detayları

Akulaku

Cakarta merkezli fintech Akulaku, Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group’tan (MUFG) 200 milyon dolar yatırım aldı. Bu stratejik yatırımın bir parçası olup, startup ve MUFG 2023 yılında birlikte yeni pazarlara ve ürünlere açılmayı planlıyor. Bu yılın başlarında Akulaku, bir başka stratejik yatırımın parçası olarak Siam Commercial Bank’tan 100 milyon dolar fon almıştı. Diğer destekçileri arasında Ant Group da bulunuyor.

MUFG’nin stratejik yatırımının bir parçası olarak Akulaku, Güneydoğu’daki MUFG şirketleriyle teknoloji, ürün geliştirme, finansman ve dağıtım konularında birlikte çalışmayı kabul etti. Bölgedeki varlığını büyütmeye odaklanan MUFG, bu yılın başlarında Home Credit BV’nin Filipinler ve Endonezya birimlerini 596 milyon Euro karşılığında satın almıştı. Güneydoğu Asya’ya odaklanması, Singapurlu DBS Group Holdings ve Endonezyalı Bank Central Asia gibi yerli bankaların piyasa değerinde MUFG’yi geçmesiyle gerçekleşti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.