9 Uygulama Kullanıcılarının Facebook Şifresini Çalmış Olabilir!

Google, Facebook giriş bilgilerini çalan Android uygulamalarını, Play Store mağazasından kaldırdı. Kullanıcılar şu anda bu uygulamalara erişemeyecek olsa da, uygulamaların toplam indirmesi 5.5 milyonu geçmiş durumda.

Play Store, Android kullanıcılarının herhangi bir uygulama indirmek için kullandığı bir mağaza. Play Store’da oldukça fazla uygulama bulunuyor ancak, bazı zamanlarda bu uygulamalar zararlı çıkabiliyor. Sıcak gelişmelere göre ise Play Store’da bulunan 9 uygulama, Facebook giriş bilgilerini çalıyor olabilir.

Dr. Web analistleri tarafından Facebook giriş bilgilerini çalan zararlı 9 zararlı uygulama tespit edildi. 9 uygulama tespit edilmiş olsa da, uygulamaların toplam indirilme sayısı 5.5 milyonu geçti. Zararlı olduğu düşünülen uygulamalar şu anda, Play Store mağazasından kaldırıldı ve geliştiricilerini yasaklandı. Android kullanıcıları şu anda uygulamalara Play Store üzerinden erişemiyor olsa da, uygulamaları indirmiş birçok kullanıcı bulunması problem oluşturabilir.

Google gerekli önlemleri alsa da, bu uygulamaları indirmiş kullanıcılarının telefonundan silmesi gerekiyor ve virüs ihtimaline karşı gerekli önlemleri alması gerekiyor. Bu tür uygulamalara karşı ise önlem olarak indirilmeden önce uygulama hakkında araştırma yapılabilir.

Bu Uygulamalar Facebook Şifrenizi Çalmış Olabilir:

Fotoğraf düzenlemeden fitness uygulamasına kadar farklı alanlarda hizmet veren 9 uygulama, kullanıcıların Facebook şifresini çalmış olabilir. Adı geçen 9 uygulama şu şekilde:

PIP Photo

Inwell Fitness

Horoscope Daily

Horoscope Pi

App Lock Keep

Processing Photo

App Lock Manager

Rubbish Cleaner

Lockit Master

Uygulamaların indirilme sayısı birbirinden farklı olsa, en yüksek indirilme sayısına sahip olan uygulama PIP Photo. Uygulamanın toplam 5.8 milyon indirilme sayısı bulunuyor.

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.  (@girisimhaberlericom)

Diğer yazılarımız için:

Prime Gaming Temmuz Ayı Boyunca 245 TL Değerindeki Ücretsiz Oyunlarını Açıkladı

ByteDance, TikTok’un Yapay Zekasını Satmaya Başladı

Andy Jassy: Amazon’un Yeni CEO’su

Getir, BLOK Uygulamasını Satın Alarak Güney Avrupa Pazarına Açıldı!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.