Son Çeyrek Raporları Açıklandı: Meta Hisseleri Çakıldı

meta

Uzun zamandır hayatlarımızda yer alan Facebook yepyeni bir vizyon ile şirket adını değiştirmiş ve Metaverse gibi çok konuşulmaya başlanan ve uzun bir süre hayatımızda yer alacağı belli olan bir gelişmenin öncüsü olmuştu. Fakat kısa sürede kendisine kattığı bu yenilikler yeterli gelmemiş olacak ki, açıklanan son çeyrek raporuna göre Facebook’un yeni adıyla Meta’nın hisseleri ciddi bir düşüşte.

Raporın detaylarına göre

Ekim-Aralık aylarına ait son çeyrek raporuna göre; Facebook 2020 yılının Ekim-Aralık dönemine kıyasla 2021’de yüzde 20 artış göstererek 33,7 milyar dolara çıktı. Facebook’un 2020 Ekim-Aralık ayındaki raporuna göre geliri 28,1 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Meta, 2021 yılına ait toplam geliri 2020 yılına göre yüzde 37 artış gösterdi ve böylelikle 117,9 milyar dolara yükseldi. Meta, 2022’nin ilk çeyrek bilançosunun 27 – 29 milyar arasında olmasını beklediğini de açıklamasına ekledi. Analistlerin tahminlerine göre şirketin ilk çeyrek gelir tahminin 30,2 milyar dolar bandında olmasını bekliyordu.

meta

Şirketin karı yüzde 8 azalarak 10,3 milyar dolara düştü

Facebook’un net karı, geçtiğimiz yılın son çeyreğine göre (11,2 milyar dolar) yüzde 8 azalarak 10,3 milyar dolara geriledi. Aktarılan bilgilere göre Meta’nın hisse senetlerinden elde ettiği kar da ciddi bir düşüşe uğradı. Hisse lotu başına 3,84 dolar beklenirken Meta’nın açıklamalarına göre elden edilen kar, 3,67 dolar olarak kayıtlara geçti.

Meta’nın 2021 yılındaki net karı için konuşmak gerekirse yüzde 35 artışla 39,4 milyar dolara çıkmış durumda.

meta

Meta’nın bu açıklamalarıyla kamuoyunun beklentileri örtüşmemiş olsa gerek, yatırımcılara doğrudan yansıyan bu rakamlar yüzünden Meta’ya ait hisselerde, New York borsasının kapanması ardından gerçekleşen sınırlı işlemlerde yüzde 20’nin biraz üzerinde bir değer kaybı yaşandı. Bu da 200 milyar dolar gerilemeye tekabül etmekte.

Kullanıcı sayısında değişim

Ayrıca Facebook uygulaması ilk defa bir önceki çeyrek döneme göre kullanıcı sayısında bir gerileme yaşamakta. Facebook’ta yer alan aktif günlük kullanıcı sayısı, bin 930 milyar iken bin 929 milyara kadar gerilemiş durumda.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZ ÇEKEBİLECEK DİĞER #GÜNDEM YAZILARIMIZ İÇİN BURAYATIKLAYINIZ

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.