Facebook, 1 Ekim’de Canlı Alışveriş Özelliğini Kapatıyor!

Facebook ve Messenger'a Kanallar Özelliği Eklenecek

Dijital pazarlamaya odaklanan bir şirket olan Meta, Facebook‘un canlı alışveriş özelliğinin 1 Ekim 2022’de sona ereceğini duyurdu. Şirket, live videolarda ürün oynatma listelerinin yer alamayacağını bildirdi.

Facebook’un Canlı Alışveriş Özelliğini Kapatması Neye İşaret?

facebook

Canlı alışveriş özelliği, içerik oluşturucuların platformdaki çalışmalarından para kazanmalarına yardımcı olmak için 2018’de tanıtılmıştı. Facebook kullanıcıların ürünlerini bir bağlı kuruluş veya kendi mağazaları aracılığıyla satmalarına ve sergilemelerine izin verdi. Bu özellik ilk olarak Tayland’da uygulandı. 2020 yılında ise dünya çapında piyasaya sürüldü.

Canlı alışveriş söz konusu olduğunda Çin ilk sırada yer alan ülkelerden oluyor. Dünyanın geri kalanı ise Çin’i geriden takip ediyor. Ülkemizde de canlı alışverişe olan ilgi oldukça az. Hatta TikTok, canlı alışveriş özelliğini Avrupa ve ABD’de kaldırma kararı aldı.

Meta x TikTok Rekabeti

facebook

Öte yandan TikTok’un başarısı nedeniyle, diğer sosyal medya platformları canlı alışveriş yeteneklerini geliştirmeye başlıyor. Kısa süre önce 15 dakikadan kısa video paylaşımı diğer bir adıyla “Reels” özelliğini sunan Instagram, kullanıcıların sekmeleri ve videoları birleştirmesine olanak sağlayacak bir özellik oluşturmak için de çalışıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.