/

Voodoo’dan Yeni Yatırım Alan Oyun Girişimi Fabrika Games

Son günlerde Paris merkezli Fransız video oyun şirketi Voodoo’dan aldığı yatırımla ve 50 milyondan fazla indirmeye ulaşan Draw Car 3D’yle adından söz ettiren Fabrika Games’i konu aldığımız yazımızla karşınızdayız:)

Fabrika Games şuanda şirketin CEO’su olan Berat Oğuz tarafından Ekim 2019’da 4 kişilik ekibiyle kuruldu. Fabrika Games 1 yıl içinde Voodoo tarafından yatırım alarak oyun sektörü içinde önemli bir oyuncu olacağını kanıtlamış oldu.

Fabrika Games Hangi Oyun Sınıfında Oyun Üretiyor?

Fabrika Games “Hyper Casual” olarak adlandırılan sınıfta oyunlar geliştiriyor. Bu tarz oyunlara “mantığı basit oyunlar” yani anlaması kolay ve pratik oyunlar diyebiliriz. Bu oyunlar sürekli olarak kendilerini oynatmayı başarırlar. “Hyper Casual” ismi biraz uzak gelebilir ama hepimiz tahmin ediyorum ki bu tarzda oyunlar oynamışızdır. Mesela Flappy Bird, Fruit Ninja, aa, 2048 bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz…

Covid-19 nedeniyle  insanların genellikle evde vakit geçirdiği bu dönemde daha çok oyun oynaması sonucu, zaten hızlı gelişen ve dev bir sektör olan oyun sektörünün gelişmesi daha da hızlandı. Fabrika Games’in aldığı bu yatırım bu dönemde hem Fabrika Games açısından hem de Türk oyun ekosisteminin gelişmesi açısından olumlu bir adım.  

Dünyadaki ve Türkiye’deki Oyun Gelişen Oyun Sektörü…

Biraz da Dünyadaki ve Türkiye’deki oyun sektörünün büyüklüğüne rakamlarla göz atarak oyun dünyasının büyüklüğünü biraz daha somutlaştıralım.

Oyun sektörünün Dünyadaki büyüklüğü 165.9 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Dünya çapında toplam oyuncu sayısı ise 2,6 milyar olarak tahmin ediliyor. Oyun sektörünün Türkiye’deki büyüklüğü ise 2019’da 830 milyon olarak açıklanmıştı ve 2020’de beklenen büyüklüğün 1 milyar doları aşacağı belirtilmişti.  Türkiye’deki oyuncu sayısının 30 milyondan fazla olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca Ağustos 2020’de yapılan açıklamaya göre Türkiye’de oyun sektöründe 239 oyun geliştirici şirketin olduğu ve son 5 yılda bu sektörün 2.4 milyar dolar yatırım aldığı belirtildi.

Fabrika Games’in 50 milyondan fazla indirilen Draw Car 3D oyununu indirmek oldukça basit aşağıdaki linklere tıklayarak oyuna ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.