Evernote Nedir, Nasıl Kullanılır?

Günümüz dünyasında sürekli olarak çeşitli kaynaklardan gelen bilgilerle bombalanıyoruz. Güncel olaylara ve kişisel ilgi alanlarına ayak uydururken iş projelerini, kişisel görevleri ve eğitim ödevlerini dengelemek zorundayız. Tüm bu bilgileri yönetmek zor olabilir, ancak bir çözüm var: Evernote.

Evernote, her türlü bilgiyi yakalamanıza, düzenlemenize ve paylaşmanıza olanak tanıyan bir not alma uygulamasıdır. Bu uygulama ile notlar, yapılacaklar listeleri, resimler ve daha fazlasını oluşturabilir; bunlara istediğiniz cihazdan, istediğiniz yerden, istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Evernote’un güzelliği, nerede olursanız olun veya hangi cihazı kullanıyor olursanız olun tüm notlarınızı kolayca bulmanızı ve bunlara erişmenizi sağlamasıdır.

Peki, Evernote’a nasıl başlıyorsunuz? İşte size yardımcı olacak birkaç adım:

Hesap oluşturma

Evernote’u kullanmak için web sitesinde veya mobil uygulamasında bir hesap oluşturmanız gerekir. Kaydolmak ücretsizdir. Sizden bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız istenir. Bir hesap oluşturduktan sonra, uygulamanın tüm özelliklerine erişebileceksiniz.

evernote

Uygulamayı indirin

Hesabınızı oluşturduktan sonra uygulamayı App Store, Google Play veya web sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra oturum açıp Evernote’u kullanmaya başlayabilirsiniz.

Not almaya başlayın

Uygulamayı yükledikten sonra not oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bunu doğrudan bir nota metin yazarak, başka kaynaklardan gelen bilgileri yapıştırarak veya web sayfalarını, makaleleri ve diğer içerikleri kaydetmek için Evernote web clipper’ı kullanarak yapabilirsiniz. Uygulamayı sesli notlar kaydetmek, fotoğraf çekmek ve belgeleri taramak için de kullanabilirsiniz.

Notlarınızı düzenleyin

Evernote, notlarınız için klasörler gibi olan not defterleri oluşturmanıza olanak tanır. Notlarınıza, ilgili notları daha kolay bulmanıza yardımcı olan anahtar kelimeler gibi etiketler de ekleyebilirsiniz. Notlarınızı farklı projelere, konulara veya sizin için anlamlı olan başka herhangi bir yola göre düzenleyebilirsiniz.

evernote

Özellikleri kullanın

Temel not alma ve düzenlemeye ek olarak, Evernote daha üretken olmanıza yardımcı olabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Örneğin, notlarınız için hatırlatıcılar ayarlayabilir, kontrol listeleri oluşturabilir, belgelerin ve makbuzların görüntülerini yakalamak için Evernote kamerasını kullanabilirsiniz. Not defterlerini veya notları arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız veya aile üyelerinizle paylaşıp başkalarıyla işbirliği yapabilirsiniz.

Premium’a Yükseltme

Uygulamanın kullanımı ücretsizdir ancak verimliliğinizi bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız, Evernote Premium’a yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Premium ile daha fazla depolama alanı, daha fazla özellik ve deneyiminizi özelleştirmenin daha fazla yolunu elde edersiniz. Premium özelliklerden bazıları çevrimdışı erişim, PDF ek açıklaması ve sınırsız cihaz içerir.

evernote

Sonuç olarak, Evernote başarılı olmanız için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Basit arayüzü ve güçlü özellikleri ile notlarınızı, yapılacaklar listelerinizi ve fikirlerinizi düzenlemeyi; bunlara herhangi bir cihazdan, herhangi bir yerden, herhangi bir zamanda erişmeyi kolaylaştırır.

Evernote’u diğer not alma uygulamalarından ayıran şey, diğer uygulamalar ve hizmetlerle sorunsuz bir şekilde bütünleşme yeteneğidir. Örneğin, makaleleri ve web sayfalarını internet’ten kaydetmek için kullanabilir ve hatta önemli mesajları, ekleri kaydetmek için e-posta hesabınıza bağlayabilirsiniz. Notlarınızı ve not defterlerini paylaşarak başkalarıyla da işbirliği yaparak ekipler ve gruplar için harika bir araç haline getirebilirsiniz.

Verimliliğinizi bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız, Premium kesinlikle göz önünde bulundurmaya değer. İhtiyacınız olan bilgileri hızlı ve kolay bir şekilde bulmak için uygulamanın arama özelliklerini de kullanabilirsiniz.

Özetle, Evernote düzenli ve üretken kalmanıza yardımcı olabilecek çok yönlü ve güçlü bir araçtır. Öyleyse neden denemeyelim? Bugün Evernote’a kaydolun ve bu inanılmaz uygulamanın faydalarını kendiniz deneyimlemeye başlayın!

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.