/

Simya VC’nin ilk yatırımı yapay zekâ tabanlı içerik üretimi platformu Evercopy’e!

Erken aşama girişimlere odaklanan uluslararası hızlandırma fonu Simya VC, ilk yatırımını yapay zekâ tabanlı içerik üretimi platformu Evercopy’e yaptı. Evercopy aldığı bu yatırımla küresel pazarda büyümenin yanında ekibini genişletecek.

12 yıldır girişim ekosistemine öncülük eden 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile beraber hayata geçirdiği Simya VC, ilk yatırımını Evercopy’e yaptı.

Yapay zekâ altyapısı sayesinde saniyeler içinde kişiselleşmiş yaratıcı içerik üreten Evercopy, aldığı bu yatırımı global arenada büyümede, ekibini genişletmede ve pazarlama, satış faaliyetlerini artırmada kullanacak.

Özgür: “Bir sene içinde globalde akla gelen ilk marka olmayı hedefliyoruz”

Evercopy Kurucu Ortağı Deniz Özgür konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Yapay zekâ yakın gelecekte her birey için tamamen kişiselleştirilmiş içerikler üretebilecek. Bu her birimiz için bambaşka bir internet ve etkileşim deneyimi anlamına geliyor. Evercopy ile içerik üretim ve tüketim sürecimizi tamamen iyileştirecek bir çözüm sunuyoruz. Bir sene içinde AI tabanlı yaratıcı içerik üretim alanında globalde akla ilk gelen marka olmayı hedefliyoruz.”

Bahçıvanoğlu: “Geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyoruz”

Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu da şunları söyledi:

“Simya VC olarak yenilikçi teknoloji ve B2B iş modeline sahip erken aşama girişimleri odağımıza aldık. Fon kuruluşumuzu yaptıktan sonra hızlı bir şekilde yatırımlara başladık. Geleceğin teknolojisine yatırım yapma hedefiyle Evercopy’e ilk yatırımımızı yaptık. Erken aşama bir girişim olan Evercopy’nin global yolculuğuna eşlik edeceğimiz için çok mutluyuz.” 

Chalmers:” Uluslararası pazarlarda tecrübe kazanmış liderlerle çalışma fırsatı sunuyoruz”

Alchemist Başkanı Rachel Chalmers ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“B2B erken aşama hızlandırma programı olarak girişimlerin uluslararası pazarlara açılmasına destek oluyoruz. Deneyimli mentor ağımızla girişimler uluslararası pazarlarda tecrübe kazanmış liderlerle birebir çalışma fırsatı buluyor. Evercopy’e de global pazardaki büyüme sürecinde ihtiyaç duyduğu tüm aşamalarda rehberlik sunacağız.”

Simya VC Hakkında: 

Simya VC, 212’nin tecrübesi, Neo Portföy Yönetimi A.Ş.’nin sağlayacağı portföy yönetim hizmetleri ve dünyanın en iyi B2B erken aşama hızlandırıcılarından hızlandırma programlarından biri olan Alchemist’in girişimleri ivmelendirme konusundaki uzmanlığı ve birlikte, ekosistemin lider erken aşama girişimlerin yatırımcısı olmayı hedefliyor.

Alchemist Accelerator Hakkında:

Alchemist, 2012 yılında San Francisco’da kurulmuş bir girişim hızlandırıcısıdır. Kurumsal müşteriler (B2B) için çözümleri bulunan, erken aşama girişimlere destekleyerek girişimlerin, uluslararası pazarlara açılmalarını ve yatırım almalarını sağlar. 

Evercopy Hakkında:

2023 yılında kurulan Evercopy Inc, yapay zekâ tabanlı bir içerik üretimi platformudur. Markaların saniyeler içinde kişiselleşmiş ve yüksek oranda dönüşüm sağlayan pazarlama içerikleri oluşturmasını sağlayarak kaynaklardan tasarruf sağlar. Evercopy ile markalar text, imaj, video gibi farklı formatta yaratıcı pazarlama içerikleri üretilirken, sosyal medya hesaplarını yapay zekâ ile otomatik yönetebilir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.