Enclave’ler İle Nehrin Üzerinde Çalışmaya Hazır Olun!

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte daha yakından tanıdığımız remote-work kavramı, hayatımızda hızla yerini aldı. Uzaktan çalışma anlamına gelen bu kavram, evinizde, kafelerde veya ofis dışında bir mekanda çalışmanızdır. Bazı çalışanlar, daha esnek koşullara sahip olmasından dolayı uzaktan çalışmayı tercih ederken diğer çalışanlar, ofis ortamını daha sıcak veya iş yapmaya daha elverişli olarak görüp ofis ortamını tercih edebilir. Peki ofis, ev veya kafeler yerine iş arkadaşlarınızla birlikte suyun üzerinde çalışsaydınız?

Monoligt Studio’nun Enclaves olarak adlandırılan projesinde, hem sosyal mesafenize dikkat ederek hem de iş arkadaşlarınızla buluşarak çalışma imkanı bulacaksınız. Çalışma ortamlarına yepyeni bakış açısı getiren bu projede, suyun üzerinde yüzen kapsüller bulunuyor. Kişisel kapsülünüze ulaşmak için ise kıyıda bulunan kanoları kullanmanız gerekiyor. Kanolar sayesinde kapsülünüze ulaştıktan sonra kişisel kapsülünüzde, hem gürültüden hem de kalabalık ortamlardan uzak bir şekilde çalışma imkanı elde edebilirsiniz.

 

Suyun üzerinde yüzen ve kişisel olarak kullanabileceğiniz bu kapsüller, size hem rahatlık hem de sakin bir çalışma ortamı sunabilir. Bu sebeple, suyun üzerindeki Enclave’ler, Covid-19 sonrasında da, uzaktan çalışanlar için alternatif bir tercih olabilir. Esnek çalışma koşullarını benimsemeye başladığımız bu dönemlerde ise çalışma tarzına farklı bir bakış açısı olarak değerlendirilebilir.

Enclave’lerin Tasarımı 

Uzaktan çalışma kavramını farklı boyutlardan ele almamızı sağlayan  Enclave’lerin tasarımı ise Krakow Güzel Sanatlar Akademisi (Polonya) mezunu Agnieszka Bialek tarafından yapılmış.

Kapsüllerin doğadan ilham alındığını söylememiz yanlış olmaz çünkü kapsüllerin şekli, nehirde oluşan baloncuklardın esinlenerek ortaya çıkmış ve kapsüllerin sabitlenmesinde ise nilüfer yaprakları düşüncesinden yola çıkılmış.

Yüzen kapsüller, Polonya’nın en uzun nehri olan Vistula (Vistül) nehrinde bulunuyor. Bu kapsüller saatlik olarak kiralanabiliyor ve müşteriler, kıyıdaki kayıklar aracılığıyla kişisel kapsüllerine ulaşabiliyor. Kapsüller birbirlerine bağlı olarak bulunuyor ve her birinin içerisinde çok yönlü alanlar bulunuyor. Kapsülleriniz içerisinde istediğiniz saatte çalışabilir veya toplantı yapabilirsiniz. Sadece yapmanız gereken, gündüz veya gece fark etmeksizin sahip olabileceğiniz kişisel kapsülünüz için saatlik olarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Monolight Studio ve Enclave’ler hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

İlham Almaya Devam Edin!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.