Ücretsiz En İyi 11 Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Fotoğraf düzenleme konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben hiç uğraşamam yeteneğim yok böyle konularda mı? veya hep bu fotoğraf düzenleme programları çok zor ve kafa karıştırıcı oluyor, çok uzun sürdüğü için uğraşamıyorum mu? Bu düşüncelerinizi yok edecek 11 tane uygulama ile geldim sizlere! Artık fotoğraflarınızı düzenlemek hem eğlenceli hem kolay hem de bir zevk haline gelecek. Keyifli okumalar…

1. VSCO

Benim de uzun süredir kullandığım ve gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir uygulama olan VSCO’yu diğer önereceğim uygulamalardan daha çok duymuş ve görmüş olabilirsiniz. Artık instagram profilindeki biyografi kısımlarında bile çokça görmeye alıştığımız VSCO; Feed sekmesi, stüdyonuz ve kendi profilinizden oluşuyor. Ve gerçekten zevkle düzenlediğiniz fotoğraflar bir şahesere dönüşüyor. 😍

  • Feed kısmında takipleştiğiniz arkadaşlarınızın stüdyolarında düzenleyip yayınladığı fotoğrafları görebilir, onları favorilerinize ekleyip profilinizde bulunan koleksiyon kısmına ekleyebilirsiniz.
  • Stüdyo kısmında uygulamanızın içine kendi fotoğraflarınızı yükleyip onları düzenleyebiliyorsunuz. İsterseniz VSCO’nun sizin için hazırladığı efektlerle isterseniz de parlaklığını, karşıtlığını, keskinleştirmesini, netliğini, doygunluğunu, tonunu, beyaz dengesini, dış görünüm tonunu, tane ekleyip eklemeyeceğinizi ve soldurmasını ayarlayabileceğiniz kısımdan fotoğraf düzenleyebiliyorsunuz.
  • Profilim kısmına ise düzenlediğiniz fotoğrafları yayınlayıp bir galeri oluşturabiliyorsunuz.

Dilerseniz VSCO sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

2. Analog Story Editor (Analog Lab)

Vintage fotoğraf sevenler buraya! Bu programla fotoğraflarınıza eskimiş havası katıp, istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

  • Sizin için hazırlanmış efektler yıldız sekmesinde bulunuyor. 80’s, 90’s gibi efektleri içeren bu kısımda hiç uğraşmadan fotoğraflarınızı vintage haline getirebilirsiniz.
  • Aynı zamanda damla kısmında da sizin için hazırlanmış farklı ülkelerden farklı şehir adları verilmiş efektler mevcut.
  • Lab kısmında ise fotoğrafınıza grain (tane) ekleyebilir, vignette (etrafı silinmiş fotoğraf) haline getirebilirsiniz.
  • Son sekmede ise fotoğrafınızı bulanıklaştırabilir, keskinleştirebilir, parlaklık ayarlarıyla oynayabilir ve contrastı ile oynayabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

3. Prisma

Bir sanat eseri yaratmak istiyorsanız bu uygulama tam size göre! Kendi çektiğiniz fotoğrafları bir ressamın elinden yapılmış bir halde tabloya dönüştürüyor. Ayrıca fotoğraflarınızın arkasına çeşitli sanatsal arka planlar eklemek de mümkün.

  • İlk kısımda fotoğrafınızı sanat eserine dönüştürebileceğiniz bir sürü efekt var. Bir sonraki kısımda fotoğraflarınızın arkasına arka plan ekleyebileceğiniz bölüm ve son kısımda ise fotoğrafınızın kontrastını, parlaklığını, doygunluğunu, keskinliğini, sıcaklığını ve daha birçok özelliğini buradan ayarlayabileceğiniz bir kısım bulunuyor.

Dilerseniz Prisma’nın sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

4. Adobe Lightroom Photo Editor

Adobe’nin video ve fotoğraf düzenlemede ne kadar iyi olduğunu bilmeyen yoktur. Bu uygulamanın telefonumuzda olması ise büyük bir şans bence. Kendi içinde profesyonel bir kameraya sahip olan ve fotoğraflarınızın her bir detayıyla tek tek oynayabileceğiniz bu fotoğraf düzenleme uygulaması diğerlerine göre biraz daha kafa karıştırıcı olabilir ama kesinlikle denemeye değer.

Dilerseniz Adobe Lightroom Photo Editor’ün sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

5. Inshot

Bu uygulamada hem fotoğraf hem video düzenleyebilir hem de kolaj yapabilirsiniz! Bu program ara sıra gerçeken hayat kurtarabilecek nitelikte.

  • Videolarınıza müzik, etiket, metin ekleyebilir; filtreleyip efektlerle bir şahesere dönüştürebilirsiniz. Eğer büyük bir zevkle her şeyini ben baştan yaratmak istiyorum diyorsanız da ayarlama kısmından parlaklık, kontrast, sıcaklık, ton, doygunluk, solgunluk gibi özellikler ayarlayıp video düzenleme işini kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Eğer fotoğraf düzenleme seçeneğini kullanmak isterseniz de aynı şekilde ayarlama kısmından fotoğrafınızı ellerinizle baştan yaratabilirsiniz. Uğraşmak istemiyorsanız ve bu sizin kafanızı karıştırıyorsa Inshot’ın da sizin için hazırladığı filtre ve efektleri denemelisiniz! Aynı zamanda fotoğrafınızın da üstüne etiket, metin gibi şeyler ekleyebilirsiniz.
  • Bu uygulamada kolaj yapmak isterseniz de fotoğrafları kolaj bölümüne girip seçmeniz yeterli. 1 ile 9 arasında seçtiğiniz fotoğrafları Inshot bir sürü farklı kolaj seçeneklerini size hızlıca sunuyor.

Dilerseniz Inshot’ın sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

6. PicsArt

PicsArt diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarından biraz daha kapsamlı bir uygulama. İçinde bir sürü içerik ve fotoğraf, video düzenleme özelliği bulunan bu uygulamayı çok seveceksiniz 🙃

  • PicsArt Ana sayfa kısmında belirli anahtar kelimeler yazarak fotoğraflar ve çıkartmalar arayabilirsiniz. Ayrıca PicsArt uygulamasında profil sahibi olan kişileri de burada aramanız mümkün.
  • Keşfet kısmında birbirinden renkli videolar, sanat eseri gibi fotoğraflar bulup onlardan ilham alabilirsiniz. Sevdiğiniz, ilginizi çeken hashtagleri takip etmeniz de mümkün.
  • + kısmından dilediğiniz fotoğrafı videoyu düzenleyebilir, replays oluşturabilir, kolajlar yapabilir, templateler kullanıp çeşitli tasarımlar yapabilir, kameradan videolar çekip üzerine efektler ekleyebilir ve tuval üzerine çizimler yapabilirsiniz. Evet okuduğunuz her şeyi bu uygulamadan ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz!
  • kupa kısmında arkadaşlarınıza ve tanımadığınız insanlara meydan okuyup fotoğraf düzenlemeyi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Dilerseniz PicsArt’ın sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

7. Afterlight

Bu uygulamada ise Afterlight’ın kendine özgü bir sürü ayarlama özellikleriyle karşılaşacaksınız. Afterlight da diğer uygulamalara göre biraz daha karışık olsa da sizin için hazırladığı efektler de mevcut. Ayrıca fotoğraflarınıza metin ve çıkartma ekleme seçenekleri de var. Bu uygulamanın kendine has özelliklerini hemen keşfetmelisiniz!

Dilerseniz Afterlight’ın sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

8. Snapseed

Bu uygulamada ise en çok dikkat çeken özellik araçlar kısmında ne ararsanız var olması 😛

  • Görünümler kısmında Snapseed sizin için bir sürü efekt seçeneği sunuyor.
  • Araçlar kısmı ise fotoğrafını en ince detaya kadar düzenlemek isteyenler için bir hazine. İnce ayar kısmında fotoğrafınızın parlaklık, kontrast, doygunluk, sıcaklık gibi bilinen ayarlarınızı değştirebiliyorsunuz. Onun dışında perspektiften çift pozlamaya kadar bir sürü özellik araçlar kısmında sizi bekliyor.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

9. Photoshop Express

Photoshop’un yıllardır ne kadar iyi bir program olduğunu duyuyoruz. Photoshop Express ise Photoshop’u telefonunuza taşıyor. Diğer programlardaki gibi Photoshop da sizin için özel efektler, filtreler hazır bulunduruyor. Ama bu uygulamada da detaylı fotoğraf düzenlemenin zevki bir ayrı. 😊

Dilerseniz Photoshop Express’in sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

10. Huji Cam

Huji Cam aslında bir fotoğraf düzenleme uygulaması değil. Burada Huji Cam kamerasından doğuştan efektli fotoğraflar çekebiliyorsunuz. 😎 Uygulamayı açtığınızda gözünüzü ekrana yaklaştırmanızla kamera açılıyor ve dilediğiniz fotoğrafı çekebiliyorsunuz. Daha çok vintage havasında fotoğraflar çeken Huji Cam denemeğe değer bir uygulama!

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

11. Unfold

Sonuncu uygulamamız da benden size instagramda attığınız hikayeleriniz için bir öneri 🙋🏻 Unfold da aslında sadece bir fotoğraf düzenleme uygulaması değil. Bu uygulamada mükemmel storyler tasarlayıp paylaşabiliyorsunuz.

  • Tabii ki kendi stüdyonuzda dilerseniz fotoğraf çekip düzenleyebilir, dilerseniz de kendi fotoğtafınızı uygulamaya yükleyip düzenleyebilirsiniz. Ama uygulamanın asıl özelliği birbirinden yaratıcı hikayeler tasarlamak. + kısmından hikayeler tasarlamaya başlayabilirsiniz. İsterseniz mağazasından da özel filtre, efekt ve tasarımlar satın alabiliyorsnuz.

Dilerseniz Unfold’un sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

IOS için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Android için uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

 

Umarım bu fotoğraf düzenleme uygulamalarını beğenmişsinizdir. İndirip denerseniz fotoğraflar düzenleme işini bir zevk haline getireceğinize eminim. 🤗

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

Coco Chanel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Üniformalarını da Tasarlayan Modacı

2020 Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen 10 Film ve Dizi

29 Yaşında Telegram’ı Kuran Pavel Durov

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Gain’de Hangi İçerikler Yer Alıyor? Gain’in Aylık Fiyatı Ne Kadar?

Acun Ilıcalı’nın Girişimi Exxen’in fiyatı belli oldu! Exxen’de Yer Alacak İçerikler Neler?

Youtube Kurucularından, Jawked Karim

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.