/

Emrah Olgun, Oyun Girişimciliği Serüveni ve Tart Games

Türkiye’deki oyun sektöründe başarılı olamayan ancak önemli dersler sunan bir girişim olan Emrah Olgun, sektörde yaşadığı zorlukları ve başarısızlıkla başa çıkma sürecini anlatıyor.

11 Şirket kurucu ortağı

Emrah Bey, 1999 yılında yazılımcı olarak sektöre girdi ve o zamandan beri 11 tane şirketin kurucu ortağı konumunda yer aldı. En fazla ses getiren şirketi, yazılım geliştirme ve dijital medya ajansı Tart New Media oldu. Bu şirketle birlikte oyun sektörüyle de çalışmaya başladılar.

Oyun Sektöründe Başarıya Ulaşamama Süreci

Emrah Bey ve ekibi, bir futbol oyunu olan Kixel: World of Soccer’i geliştirdi. Oyunun kısa sürede büyük bir başarı elde etmesiyle birlikte, sunucu maliyetleri arttı ve yatırım arayışları başladı. Ancak, sektördeki birçok kişi futbol oyunlarına girmenin zor olduğunu söyledi. 2013 Mayıs’da, Mor ve Ötesi müzik grubunun kurucu üyelerinden gitarist Derin Esmer‘den 150 bin Euro’luk yatırımı aldı. Ancak, oyun sektöründe başarılı olmak için çok yüksek hedefleri olduğunu belirten Emrah Bey, Kixel’in başarısının yeterli olmadığını düşünüyordu.

Emrah Bey ile Tart Games Detayları

Emrah Bey ile İsmail Karaçengel

 

 

Startup Kitchen Nedir?

 

Startup Kitchen Logo
Startup Kitchen Logo

 

Tart new media tarafından hayata geçirilmiş inovasyon ve eğitim merkezli bir kuluçka merkezi.

25 Aralık 2010 – Tart New Media Emrah Olgun

Kixel: World of Soccer Görselleri

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.