/

Empati Nedir? Empati Yapmanın Önemi Nedir?

Empati Nedir? Empati Yapmanın Önemi Nedir?

Empati kavramı hayatımızda oldukça duymuş olduğumuz bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Empati kavramı çok geniş bir kavram olması ile birlikte hayatımız içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Empati kavramı her daim her insanın kendi içerisinde bulundurması gereken bir sözcük olarak karşımıza çıkıyor. Bu makalemizde empati kelimesinin ne olduğuna ve empati yapmanın önemine değineceğiz. İsterseniz fazla uzatmadan empati kelimesinin ne olduğundan bahsedelim.

 

Empati Nedir?

Empati kavramı, karşımızdaki bir insana doğru bir şekilde anlayabilmektir. Empati yapmak bir insanı anlamamıza yardımcı olan şeydir. Empati yapmak sadece ben dememizin dışında başkalarını da anlamamıza yardımcı olacaktır. Her zaman için empati yapmalı ve bu davranışı daima üzerimizde bulundurmaya özen göstermeliyiz.

 

Empati kavramını çoğu insanın uygulamadığını görüyoruz. Dünya üzerinde yaşanan bir sürü kötü olayın bu kavramdan çıkan sorunlardan oluştuğunu görmekteyiz. Empati yapmak en başta bireysel bir süreç olarak karşımıza çıkar. Ancak herkesin empati yaptığı bir yerde açlık, susuzluk ve fakirlik gibi durumların en az seviyeye ineceğini söylemek mümkündür. Bu yapılmadığı zaman sonucun ne olduğunu her zaman için rahatlıkla görebiliyoruz.

 

Empati kavramını uygularken önemli olan şey bu ciddi bir şekilde yapmak olacaktır. Karşı tarafa karşı hiçbir şekilde şaka yapılmamalı, kırıcı sözler söylenmemelidir. Empati kavramını uygularken karşı taraftaki duyguları kendi içinizde nasıl şekillendirdiğiniz oldukça önemli bir kısımdır. Karşı tarafın hissettikleri sizde hissediyorsanız bilin ki empati yapmayı başarmışsınız.

Empati Nedir? Empati Yapmanın Önemi Nedir?

Empati yapabilmek için iki tarafın aynı yaşlarda bulunması gerekmez. On beş yaşında olan bir çocuğun yetmiş yaşında bir insanı anlaması muhtemeldir. Empati kavramı her yaştan insanın birbirini anlamasına yardımcı olan duygusal bir öge olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Empati kavramının ne olduğuna değindikten sonra şimdi empatinin önemine değineceğiz. Empati kavramının hayatımız içerisinde büyük bir öneme sahip olduğunu görmekteyiz.

 

Empati Yapmanın Önemi Nedir?

Empati Nedir? Empati Yapmanın Önemi Nedir?

Empati kavramı hayatımızda bazı şeyleri daha iyi anlayabilmek için insanlar içerisinde bulunması gereken bir kavramdır. Empati yapmak hem karakterimizi geliştirir, hem de daha doğru kararlar verebilmemizi sağlar. Empati yapabilmek yetenek isteyen bir şey değildir. Her insan istediği sürece empati yapabilir. Empati yapmak bizi duygusal açıdan daha da geliştirecek olup, bakış açılarımızı olumlu anlamda değiştirecektir. Empati yapmak sadece bunu içerisinde uygulayan kişiye fayda sağlamayacak, bu durum karşı taraftaki kişinin de daha iyi hissetmesine yardımcı olacaktır. Empati yapabilmek bir insanı değerli kılan şeylerden biridir. Eğer empati yapabiliyorsanız diğer insanları dinleyebiliyorsunuz demektir. Başka insanların sesine kulak vermek ne yazık ki her insanın yapmadığı bir şey olarak karşımıza çıkıyor. Başkası hakkında üzücü ya da korkunç bir şey olduğu zaman bundan etkilenmiyorsanız bu yüksek ihtimal empati yapmıyorsunuz demektir. Her zaman için empatiye ihtiyaç duyan insanlara kulak vermeyi unutmayın. Daima aynı şeyin sizin de başınıza gelebileceğini düşünerek hareket etmeye çalışın.

 

Özetleyecek olursak empati kavramının nasıl uygulandığı oldukça önemlidir. Gerçekten empati yapıp yapmadığımızı her zaman için bilmemiz gereklidir. Empati yapmanın hiçbir şekilde olumsuz sonuçlanmayacağını bilin ve elinizden geldikçe bu duyguyu başkalarına karşı uygulamaya çalışın. Empati yapmak sizi geliştirecek, olgunlaştıracaktır. Her zaman için ben demeyin ve başkalarının sesini de dinleyin.

Daha fazlası için girişim haberlerini takip etmeyi unutmayın. Daha fazla kişisel gelişim yazısına buradan ulaşabilirisniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.