Elon Musk’tan İlk Hamle; Twitter DM Artık Daha Güvenli!

Twitter DM

Twitter gerek kurum içi gelişmeleri gerek ise teknik güncellemeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Elon Musk’ın başa geçmesinden sonra yoğun günler yaşayan Twitter, mesajlaşma kısmının güvenliğini artırıcı bir hamlede bulundu. Twitter DM artık uçtan uca şifrelemeyle koruma altına alınıyor.

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi!

Twitter DM

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi. Geçtiğimiz ay Twitter’ı satın almak için ilk teklifi verdiğinde Elon Musk, konu ile ilgili bir açıklama yapmıştı;

“Twitter’ın DM’leri Signal’deki gibi uçtan uca şifrelenmiş olmalı, böylelikle kimse mesajlarınızı göremez veya mesaj kutunuza sızamaz.

Bazı teknoloji takipçileri için Twitter’ın mesajlaşma kısmını uçtan uca şifreli bir hale getirmesi pek de şaşırtıcı karşılanmadı. Elon Musk’ın konu ile ilgili Nisan ayında yaptığı açıklama da bu güncellemenin geleceğinin bir kanıtıydı.

“Twitter’da iletişim birimi yok, ben varım.”

Twitter DM

Araştırmacı Jane Manchun Wong tarafından duyurulan güncelleme Elon Musk’ın göz kırpan bir emoji ile cevap vermesi de tüm sürecin resmi makamlar tarafından onaylandığı anlamına geliyor. Elon Musk’ın açıklamayı kendisinin onaylaması biraz da tüm iletişim biriminin işine son vermesi ile de alakalı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.