Elon Musk Yine ve Yine Dogecoin Hakkında Tweet Attı

Elon Musk’ın Dogecoin ve Twitter dünyası için ne kadar önemli olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Dün akşamda Twitter’da kripto para hakkında hesabı olan bir kullanıcının tweetine cevap verdi. Cevabı şu ana kadar yaptıklarına biraz ters diyebiliriz. 🙂

Elon Musk’ın sorumsuz hareketleri yüzünden DOGE ve Bitcoin çok fazla zarar görmüştü. ”KRİPTO PİYASASI ÇÖKTÜ” yazımızda Elon Musk’ın hareketlerinden bahsetmiştik. Elon Musk’ın hatalarından dolayı da kripto piyasasında ki önemli insanlar Elon Musk’ın artık önemsenmemesini ve Musk’ın önemsiz olduğunu vurgulamıştı.

@itsallrisky isimli Twitter kullanıcısı Elon Musk’ı Dogecoin CEO’su olarak tanımladı ve şu cümleleri kullandı:

“Elon Musk Dogecoin’i kendi şirketi gibi tedavi ediyor gibi görünüyor. Aktif olarak DOGE pazarlaması yapıyor. Liderlik ve mühendislik hünerlerini kullanarak Dogecoin’i geliştirme konusunda toplulukla etkileşim haline giriyor. Dogecoin’in CEO’su Elon Musk ile emin ellerdeyiz.”

@itsallrisky kullanıcısının tweetine çok kısa sürede geri dönüş sağladı ve cevabı şu şekildeydi:

“Dogecoin’in resmi bir organizasyonu olmadığını ve bana kimsenin rapor vermediğini lütfen unutmayın. Bu nedenle (Dogecoin konusunda) aksiyon alma yeteneğim sınırlıdır.”

Peki bu cevap kimlere inandırıcı geldi, yorumlarda belirtirseniz çok seviniriz. Şahsen bizim için pek ikna edici değildi. Bunun nedeni ise Elon Musk’ın DOGE’a olan etkisi. Girişim Haberleri’nin sıkı takipçisi iseniz Elon Musk’ın DOGE üzerindeki etkisiyle ilgili sayısız haberimiz var. Ve bu haberlerin ortak noktası Elon Musk’ın DOGE’u ne kadar etkilediği üzerine. Elon Musk ise etkisinin sınırlı olduğunu ifade etse bile DOGE’un bu kadar değerli olmasının temele nedeni kendisidir. Hatta yatırımcıların %80’i Musk’ın Dogecoin’i pazarladığı yönünde kuvvetli fikirleri var.

Tabii ki Elon Musk pazarlama yönündeki iddiaları da asla kabul etmiyor. Elon Musk’ın DOGE’u bu kadar öne çıkarmasının nedeni onu internet meme olarak sevmesiymiş. Yanii neden sadece bu. 🙂 Ve manipülasonları yüzünden de kripto piyasasını etkilediğini de kesinlikle kabul etmiyor. Yatırımcılarla zıt düşüncelere sahipler yani. Ve çoğunluk Musk’ın bu söylemleri sayesinden başta DOGE olmak üzere büyük karlar elde ettiğini düşünüyor. Bakalım ilerleyen günlerde bu tweetlerin etkisi ne olacak. Bizi takip etmeyi unutmayın. 🙂 🙂

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.