Elon Musk Çin Gerginliği Hız Kesmeden Devam Ediyor

Elon Musk’un sahibi olduğu Tesla şirketinin araçları Çin’e karşı casusluk yapıyor, iddiaları geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi oturmuştu. Bu iddialara karşı, Elon Musk’tan açıklama gecikmedi. Musk, araçları Çin’e karşı casusluk yapmak için kullanılırsa firmanın kapatılacağını söyleyerek, çizgisini net bir şekilde belirtti.

The Wall Street Journal, Cuma günü yayınladığı haberde Çin’in askeri, hükumet ve ‘’hassas endüstrilerde devletin sahip olduğu kurumlarda’’ çalışan kişilerin Tesla sürmelerinin yasaklandığını belirtmişti. Ayrıca Journal’ın haberine göre, Çin’in Tesla’nın sürekli kayıt yapan harici kameralarının fotoğraf çekmek ve ABD’ye bilgi sızdırmak için kullanabileceğinden endişe duyduklarını belirterek, yasak kararı almasının nedenlerini sıraladı.

Bu haber üzerine, Elon Musk, China Development Forum ile video bağlantısı gerçekleştirerek Çin’in askeri ve hükümet makamlarının, Tesla araçlarının casusluk yapmakta kullanıldığı iddiası sonucu yasaklanmasının raporlarından bahsetti. Ve bu iddiaların geçersizliğinin altını çizdi. Musk, yaptığı açıklamada eğer Tesla casusluk için kullanılıyorsa, şirketi kapatmak zorunda kalacağını net bir çizgi halinde belirtti.

Çin, Tesla ve elektrikli araçlar için devasa bir pazar çünkü satılan araçlar ile geçen senenin verileri gösteriyor ki, Çin küresel toplamının yüzde 30’una denk geliyor.  Bu önemli pazar yerine sahip olmaları sebebiyle ABD’ye olan yaklaşımından daha ılımlı ilerliyorlar. Yapılan yanlışlarda özür dilemeyi asla geciktirmiyorlar.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Tamer Capital’ın Üniversiteli Finder Ağı Büyüyor

IKEA’nın Kurucusu Ingvar Kampgard’ı Ne Kadar Tanıyorsun?

Ingvar Kamprad, 17 Yaşında IKEA’yı Kuran Adam

Sağlıklı ve Temiz Kamusal Alanlar İçin Urban Sun!

BitTorrent Coin Piyasanın Yıldızı Olma Yolunda İlerliyor

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.