Elon Musk Bitcoin Mi Satıyor?

Tesla geçtiğimiz günlerde Bitcoin(BTC) satışı gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından bütün oklar Elon Musk’a çevrildi ve açıklama bekleniyordu. Elon Musk’tan açıklama gecikmedi.

Tesla, 2021 yılının ilk çeyreğinde sahip olduğu Bitcoin’lerin bir kısmını 272 milyon dolara sattı. Aynı zamanda Tesla şirketi, Şubat 2021’de 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın almıştı. Tesla Bitcoin satışı yapması üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

“Yıldan yıla, hacim artışından, düzenleyici kredi gelir artışından, daha fazla ürün maliyeti düşüşünden kaynaklanan brüt kar marjındaki iyileşmeden ve Bitcoin satışından kaynaklanan olumlu etkiler, daha düşük ASP, artan SBC, ek tedarik zinciri maliyetleri, Ar-Ge yatırımları ve diğer kalemlerle dengelenmiştir. Model S ve Model X’in değişim maliyetleri hem brüt karı hem de Ar-Ge giderlerini olumsuz yönde etkiledi.”

Tabii ki bu açıklamalar BTC takipçilerini ikna ettiğini söyleyemeyiz. Bu seferde oklar Elon Musk’a çevrildi. Twitter dünyasının popüler isimlerinden Dave Portnoy, “Doğru mu anlıyorum? Elon Musk Bitcoin satın alıyor. Pump’lıyor. Yukarı çıkıyor. Sonra onu satıyor ve bir servet kazanır. Çantayı son Hodl edenlerden olmayın” cümlesini kullanarak tweet attı. Dave Portnoy’a destek gecikmedi çünkü piyasada bulunan bulunmayan çoğu kişi bu fikri savunuyordu. Dave Portnoy’un tweetinin tutmasının ardından Elon Musk’tan cevap gecikmedi.

“Doğru anlamamışsın. Bitcoin’lerimin hiçbirini satmadım. Tesla, bilançoda nakit tutmaya alternatif olarak Bitcoin’in likiditesini kanıtlamak için varlıklarının %10’unu sattı.”

Musk’ın bu tweeti Bitcoin için bullish bir sinyal olduğunu düşündürdü. Twitter dünyasının kralı Elon Musk’ı Twitter’dan takip etmeyi unutmayın. Sonuçta gündemi değiştirmede etkisi %100. 🙂

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Netflix İle Uykusuzluk Sorunumuz Bitiyor Mu?

Roblox’tan 4 Günlük Tatil Müjdesi

Dietrich Mateschitz, Red Bull Markasını Kuran Adam

RED BULL’UN KURUCUSU DİETRİCH MATESCHİTZ’İ NE KADAR TANIYORSUN?

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.