/

egaranti, Kitle Fonlaması Kampanyası Üzerinden 2.8 Milyon TL Yatırım Aldı

egaranti

Fon ihtiyacı duyan girişimcileri ve girişimleri, yatırımcılar ile buluşturan dijital platform Startup Burada, “İlk Paya Dayalı Kitle Fonlaması Kampanyası” egaranti adı altında, yatırım turunu başarı ile tamamladı! 35 gün süren yatırım turunda, %120 fonlama oranına ulaşıldı. Kampanyaya 474 yatırımcının katkısı gerçekleşti.

egaranti ile Doğru Zamanda Doğru Şirketlere Yatırım Yapma

Türkiye’nin finans ve teknoloji alanında “doğru zamanda doğru şirketlere yatırım yapma” vizyonuyla hareket eden ve öncü yatırım gruplarından biri olan Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım’ın fona ihtiyaç duyan girişimleri yatırımcılarla buluşturan dijital platformu Startup Burada Platformu, İlk Paya Dayalı Kitle Fonlaması Kampanyası olan egaranti, tohum yatırım turunu başarıyla gerçekleştirdi.

Normal şartlar altında 60 gün sürecek olan egaranti kampanyası, hızlı bir şekilde hedefe ulaştığı için 25 gün önce olacak şekilde 1 Ağustos tarihinde sona erdi.

İlk 24 saatte 65 yatırımcı ile yüzde 66 fonlama

e-garanti

egaranti girişiminin 27 Haziran tarihinde başlayan kampanyası ilk 24 saatte 65 yatırımcı ile yüzde 66 fonlama oranına ulaştı. 4 Temmuz’da yatırımcı sayısının 225’e çıktığı ve fonlama oranının ise yüzde 75’e ulaştığı görüldü.

6 Temmuz’da 340 yatırımcının katılımıyla 2 milyon TL yatırım elde edildi. 20 Temmuz’da 400’ün üzerinde yatırımcı ile yüzde 100 fonlama oranına sahip olan egaranti, 35 gün gibi kısa bir sürede yüzde 120 fonlama oranına ulaşarak yüzde 20 ek fon dahil 2.8 milyon TL yatırım aldı.

Nitelikli yatırımcıların oldukça yüksek ilgi gösterdiği egaranti kampanyasına 474 yatırımcı katıldı.

Hedef 300 bin kullanıcı!

e-garanti

egaranti, garanti belgelerini elektronik ortamda üretici firmanın süreçlerine uygun bir formda oluşturabilmesi ve satış sonrası süreçlerin yönetimini hem üretici hem de tüketici açısından kolaylaştırabilecek teknolojik altyapıda faaliyet gösteren şirketlerden biri olarak yer alıyor. 2021 yılının Kasım ayında Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulan ve şu an için 9 kişilik bir ekip tarafından yönetilen girişim hakkında Kurucu Ortak Kamil Kınacı, “API tabanlı platforma kolay bir şekilde entegre olan firmalar, garanti süreçlerini ve buradaki verileri uçtan uca kontrol edebiliyor.

Bu özelliklerin yanı sıra mağaza/bayi yönetimi ve pazaryeri entegrasyonları gibi birçok ek özellik de bulunuyor. Mart ayında kapalı beta ilk versiyonunu yayınladığımız egaranti platformunda aralarında Vava Cars’ın da bulunduğu 7 firma ile çalışıyoruz. Kullanıcı geri bildirimlerini temel alarak platformu geliştirmeye devam ettiğimiz egaranti’de bugüne kadar 4500’in üzerinde kullanıcıya garanti verisi aktardık.” diyor.

“egaranti Kampanyamız Hedefine 35 Günde Ulaştı”

Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten, “60 gün sürmesini planladığımız kampanyamız kısa sürede büyük ilgi gördü ve 35 günde hedefine ulaştı. egaranti, kampanya sürecinde elde ettiği fonun yanı sıra birçok yatırımcı ile görüşerek iş birliği için de ilk adımları atmış oldu. Aldığı yatırım ile ekibini genişleterek müşteri portföyünü büyütmeyi hedefleyen egaranti’nin pazardaki hakimiyetini güçlendireceğine inancımız tam. Startup Burada olarak Paya Dayalı Kitle Fonlaması Platformumuz ile özgün projeleri olan girişimcileri yatırımcılarla bir araya getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Pazarın 2030 yılına kadar yaklaşık 30 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor.”

İnfo Yatırım’ın sermaye piyasalarındaki çeyrek asırlık tecrübesiyle, gelişim vadeden projeleri bularak yatırımcıların dikkatine sunduklarını ifade eden Özten, “Kitle fonlaması pazarı büyük bir potansiyel barındırıyor. Pazarın 2030 yılına kadar yaklaşık 30 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. Biz de SPK’dan aldığımız paya dayalı kitle fonlaması lisansı ile yenilikçi girişimler için sınırlı olan yatırımcı sayısını daha geniş tabana yayarken, yatırımcılarımıza “kitle fonlaması” gibi alternatif bir yatırım seçeneği de sunuyoruz. Yatırımcılarımız birikimlerini değerlendirirken Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar” diye konuştu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.