IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara: “E-ticaret 2022’de Yüzde 50 Büyüyecek”

e-ticaret

Her geçen zaman büyümeye devam eden e-ticaret hacmi, pandemi döneminden önce her yıl ortalama %35 büyüme gösterdi. 2020 yılında ise %100’ün üzerinde gerçekleşti. E-ticaretin 2022 yılını değerlendiren IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticaret pazarının  2022’de de %50’ye yakın bir büyüme sergileyeceğini açıkladı.

E-ticaretin yılın ilk yarısı geçen yıla oranla %75 bir büyüme gösterdiğini vurgulayan, IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara,  “Aynı şekilde IdeaSoft müşterilerinde de bu büyümeyi ciddi oranda görüyoruz. Pandeminin şu anki sürecine göre, 2020’de hızlı büyüyen e-ticaret ekosistemi, 2021’de de geçmiş dönemlere oranla iyi performans sergiledi. 2022 yılında da tüketici alışkanlıklarının e-ticaretin lehine seyredeceğini ve büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz. E-ticaret pazarı 2022’de de  %50’ye yakın bir büyüme sergileyecek.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre şu anda 23 bin 733 firmanın aktif bir şekilde kendi sitesinden e-ticaret yaptığını ve bunun 13 bin tanesinin altyapısını IdeaSoft olarak sağladıklarını da vurgulayan Özkara,  “2021 sonuna yaklaştığımız bugünlerde e-ticaret sektöründeki büyüme hızla devam ediyor. Çünkü pandemi ile insanlar e-ticaretin önemini ve bunun bir alternatif değil zorunluluk haline geldiğini çok daha iyi anladı.” şeklinde görüşlerini dile getirirken; 2022 istihdam planları hakkında da bilgiler verdi.

 “E-ticaret aslında sadece Türkiye’de değil dünyada ticaret ile ilgilenen herkesin buluşma noktası olacak. “

E-ticaretin küreselliğini vurgulayan Özkara, “E-ticaret aslında sadece Türkiye’de değil dünyada ticaret ile ilgilenen herkesin buluşma noktası olacak. AR-GE ve inovasyon alanında yeni projelerimizi hayata geçirmek amacıyla ekibimizi 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yazılım geliştirme, ürün yönetimi, analiz, arayüz tasarım ve uygulama pozisyonları bu yıl bizim artırmak istediğimiz istihdam alanlarımız içerisinde yer alıyor. Buna ek olarak üniversiteler ile daha önceden yapmış olduğumuz dijital eğitimleri de artıracağız.” dedi.

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara açıklamalarına şu şekilde devam etti:  “E-ticaret yapan işletmelere, dijital pazarlama, internet reklamcılığı, e-ticaret yöneticiliği gibi pozisyonlarda destek sağlamak istiyoruz. Çünkü bu alanda da ciddi bir açık bulunuyor. Yeni istihdamların dışında üniversite mezunu yeni mühendisler için de gelişim programları düzenliyor olacağız. Öte yandan yazılımcı, e-ticaret uzmanı / yöneticisi, SEO danışmanı, dijital pazarlama uzmanı, arayüz tasarımcılar, içerik yöneticileri, lojistik görevlileri vb. pozisyonlar için nitelikli adaylar kolaylıkla iş bulabilirler, aranılan kişi olabilirler.”

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Genç Başarı Eğitim Vakfı 3 kez “Model Organisation” Ödülünün Sahibi Oldu

Whatsapp’ta Mesajlara Emojiyle Tepki Verme Özelliği!

KVKK,Yemeksepeti Hakkında İnceleme Başlattı

Eğitim Girişimciliği Nedir? Örnekleri Nelerdir? 2021

Zamanınızı Verimli Kullanın; Pomodro Tekniği

 

 

 

Aşkın Nur Ersoy

Öğrenmeyi ve yeni bilgiler edinmeyi seven, edindiği yeni bilgileri hemen denemek için can atan ve farklı yerleri keşfetmeyi, her keşfettiği yerden yeni deneyimler almayı seven bir üniversite öğrencisiyim. Düzenli olmayı seven ve risklere dikkatli yaklaşan bir kişi olsam da, “Gemi Limanda Güvendedir Ama Gemiler Limanda Beklemeleri İçin Yapılmaz.” sözünü de hayatımın bir parçası haline getirerek yeni fikirleri dinlemeyi ve uygulamayı severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.