2021 Yılında Yapılabilecek E-Ticaret Fikirleri

2021 Yılında Yapılabilecek E-Ticaret Fikirleri

Birçok insan internet üzerinden satış yaparak kısaca e-ticaret yaparak gelir elde etmek istiyor. Bunu yapan insan sayısı da oldukça fazla durumda. Her geçen gün e-ticarete olan ilgi biraz daha artıyor. Özellikle son yıllarda e-ticarete olan ilgi bir hayli artmış durumda. İnternet üzerinden para kazanmanın kolay bir iş olduğunu düşünenler aslında biraz yanılıyor olabilir. E-ticaret yaparken yine insanlarla iletişim kuruyor ve ürünlerle yine içli dışlı oluyorsunuz (Dropshipping dışında). Fakat e-ticaret yaparak yüksek gelirler kazanmanız da oldukça muhtemel bir durumdur. Özellikle 2021 yılında e-ticaret yapmak isteyen bireyler, birçok şeye dikkat etmelidir. Mesela satacağınız ürünler ve satış yapacağınız platform önemlidir. Bu yüzden e-ticaret yapmadan önce ürününüzü belirlemelisiniz. İşte 2021’de yapılabilecek e-ticaret fikirleri;

E-Ticaret Fikirleri 1 : Yöresel Gıdalar

E-Ticaret Fikirleri

Yöresel gıdalar, son yıllarda bir hayli ilgi görmektedir. Bunun yanı sıra yöresel ürünler gibi kendi imalatınız olan ürünler, sizi diğer satıcılardan ayıran özellik olduğu için markalaşmanızda da oldukça etkilidir. Örneğin aynı marka ayakkabıyı birçok farklı mağazada bulabilirsiniz. Ancak örnek markalı yöresel ürün sadece sizin olduğu için müşteriler sadece sizden satın alabilirler. Bu durumda sizin markalaşmanız ve büyümeniz bakımından oldukça önemlidir. Fakat sadece bu maddelere aldanarak bu işe başlamamalısınız. Çünkü yöresel ürünleri üretmek basit bir iş değil. El beceriniz ve bilginiz varsa bu işi yapabilirsiniz.

E-Ticaret Fikirleri 2 : Elektronik Ürünler ve Parçalar

Gelişen ve büyüyen bir ekonomiden dolayı her geçen gün yeni bir teknolojik ürün piyasaya çıkmaktadır. Elektronik ürün kullanmayan kişi sayısı yok denecek kadar az durumdadır. Ülkede elektronik ve teknolojik ürünlere olan ilgi bir hayli fazla. Durum böyle olunca elektronik ürün pazarında da büyüme meydana gelmektedir. Bu pazarda kendinize bir yer belirleyerek sizde gelir elde edebilirsiniz. Örneğin yeni çıkan elektronik ürünü toptan fiyattan satın alarak ticaretini yapabilirsiniz. Bu ve bunun gibi elektronik ürünler, belirli zaman sonra yedek parçaya ihtiyaç duymaktadır. Bu ürünlerin yedek parçalarını da satabilirsiniz.

E-Ticaret Fikirleri 3 :Ayakkabı

E-Ticaret Fikirleri

Zaman ne gösterirse göstersin, ayakkabılar daima tüketiciler tarafından tercih edilecektir. Ayakkabılar insanoğlunun temel ihtiyaçları arasındadır. Sık olarak satın alan tüketiciler bulunduğu gibi belirli zaman aralığında satın alan tüketiciler de mevcuttur. Ancak ayakkabıya olan talep hiçbir zaman son bulmayacaktır. Azalabilir ancak son bulması çok zor bir ihtimaldir. Bundan dolayı e-ticaret fikri olarak ayakkabıyı seçmeniz oldukça mantıklıdır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir husus bulunmaktadır. Ayakkabı satışı yapan birçok e-ticaret sitesi ya da sayfalar bulunmaktadır. Bunlarla rekabet etmek için varsa bütçeniz kendi markanızı oluşturmanız çok daha etkili olacaktır. Bu bütçeye sahip değilseniz piyasadaki ürünlerin ticaretini yapabilirsiniz.

E-Ticaret Fikirleri 4 : Takılar

E-Ticaret Fikirleri

Takılar, özellikle kadınlar için adeta vazgeçilmezdir. Her kadın birçok kez takı alışverişi yapmaktadır. Takılar temel ihtiyaç olmamalarına rağmen, talep çokluğundan dolayı çok fazla satılmaktadır. Takılar oldukça çeşitli olmalarından dolayı satış konusunda da fayda sağlamaktadır. Kendini yenileyen ve modaya bağlı olarak ilerleyen takılar, her zaman müşteri bulmaktadır. E-ticarete başlamadan önce takılarla ilgili iyice araştırma yapın. Yapığınız bu araştırmalar sonucunda kararınızı verebilirsiniz. Takılardan anlıyor ve uğraşmayı seviyorsanız, e-ticaret fikri olarak takıları seçebilirsiniz.

E-Ticaret Fikirleri 5 : Araç Aksesuarları ve Parçaları

Türkiye’de trafikte ortalama 23 milyon araç bulunmaktadır. Türkiye’de kullanılan araç sayısı her geçen gün artarak ilerlemektedir. Araçlar, ihtiyaç olabilecek bir duruma gelmiştir. Birçok aile işlerinden ve çeşitli nedenlerinden dolayı araç kullanmaktadır. Araçlarda birçok farklı ürün gibi daima kullanıcı bulacaktır. Bu sayede araç sektörüne yönelmek yanlış olmayacaktır. Araç sahibi insanlar, araç aksesuarlarına ve parçalarına ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyaçlarda piyasadaki büyük otomobil pazarının oluşmasına neden olmuştur. Bu pazarda yerinizi alabilir ve yüksek gelirler sağlayabilirsiniz. Ancak bu konuda biraz bilgi sahibi olmanızın sizin için faydası olacaktır. Aynı zamanda sıkılacağınız ve bilginiz olmayan bir iş konusu ise uzak kalmanız daha faydalıdır.

E-Ticaret Fikirleri 6 : Telefon Aksesuarları ve Parçaları

E-Ticaret Fikirleri

Cep telefonlarının önemini şu an anlatmaya gerek yok herhalde. Şu an 10 yaşındaki çocuktan 80 yaşındaki yaşlı bir bireye kadar hemen herkeste cep telefonu vardır. Cep telefonu iletişimi sağlayan ve diğer ihtiyaçları sağlayan en önemli ihtiyaçlardan bir tanesidir. Kaliteli ve son model telefon bir ihtiyaç olmayabilir ancak birçok insan için normal bir telefon ihtiyaç konumundadır. Türkiye genelinde cep telefonuna olan ilgi bir hayli artmış durumda. Her telefon kullanıcısı, telefonu için aksesuar ve yedek parça satın almaktadır. Bu satışların büyük bir kısmı da internet üzerinden yapılmaktadır. 2021 yılı için e-ticaret fikirleri arasında telefon aksesuarı oldukça yaygındır. Sizde bu pazarda kendinize bir yer belirleyin ve gelirinizi kazanmaya başlayın.

E-Ticaret Fikirleri 7 : Sanal Market Platformu

Son yılların en trend iş fikirleri arasında online yemek siparişi ve sanal market gelmektedir. Sanal bakkal, online yemek siparişi ve sanal marketler son zamanlarda yaygın bir şekilde kullanılıyor. Kurulduktan kısa süre sonra oldukça rağbet gören bu platformlar, milyonlarca müşteriye hizmet vermektedir. Milyonlarca müşteriyi duyunca sakın geri adım atmayın. Milyonlarca müşteriye direk hitap etmeniz zaten çok zor olacaktır. İlk olarak bulunduğunuz bölgeye hizmet vererek başlayabilirsiniz. Bakkallarda ve marketlerde satılan ürünleri sanal market şekliyle satabilirsiniz. Örneğin ilk olarak bir e-ticaret sitesi kurarsınız. Ardından hizmet verdiğiniz bölgeyi belirtir, o bölgedeki müşterileri bulmaya yoğunlaşırsınız. 100.000 nüfuslu bir ilçede hizmet vermek bile size yetebilir. Buradaki en önemli husus, potansiyel müşterilerinize ulaşabilmenizdir.

E-Ticaret Fikirleri 8 : İş Yerinizi İnternete Taşıyın

E-Ticaret Fikirleri

Türkiye’de birçok küçük esnaf ve işletmeler bulunmaktadır. Ancak bu işletmelerin birçoğunun internet üzerinde adresleri dahi bulunmuyor. İnternetin ve e-ticaretin işletmelere faydaları oldukça büyüktür. Özellikle satışlarda meydana gelecek olan artışla bile doğrudan alakalıdır. Her küçük esnafın ve normal işlemelerin internet üzerinden de ticaret platformları olmalıdır. Örneğin bir tekstil işletmeniz var ve aylık potansiyel müşteriniz 500 civarında. E-ticaret sitesi açarak işletmenizi internete taşıdığınızda potansiyel müşteri sayınız 1000 hatta 10.000 bile olabilir. İşletmenizi internete taşımalısınız. İşletmenizin adında bir e-ticaret sitesi kurmalı ve ürünlerinizi oradan da satışa sunmalısınız.

Shopify Kullanabilirsiniz.

Başarılı Bir E-ticaret İçin Yapılması Gerekenler

E-ticarette başarılı olmak istiyorsanız mutlaka uygulamanız ve dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. İşte o hususlar;

  • Piyasada tutulmayan yani talebi az olan ürünlerden uzak durmalısınız.
  • Talebi yüksek olan ürünleri seçmelisiniz.
  • Pazar alanında rekabet ettiğiniz firmalar fazla olacağından, en az bütçeniz kadar reklam vermelisiniz.
  • Güvenilir olduğunuzdan şüphe uyandırmamalısınız.
  • Müşterilerle sürekli iletişim halinde olmalısınız. Herhangi bir problem durumunda müşterilere çözümler sunmalı ve onları mağdur etmemelisiniz.
  • Fazla getirisi olduğunu düşünerek, hakkında fikir sahibi olmadığınız iş fikirlerini seçmemelisiniz.
  • Satın alma konusunda çok fazla seçenek sunabilirsiniz. Örneğin kapıda nakit ödeme, kapıda kredi kartı ile ödeme, direkt kredi kartı ile satın alma ve havale ile satın alma gibi işlemler sunabilirsiniz.
  • Eğer bütçeniz varsa kendi markanızı oluşturabilirsiniz. Bu madde aslında başarılı olmanız için yapmak zorunda olduğunuz bir madde değil. Fakat kendi markanızı oluşturmak, çok daha iyi bir iş başarısı elde etme şansını sizlere sunar.
  • Daha fazla bilgi için izleyebileceğiniz youtube videosu için tıklayın!
  • Ödeme alt yapısı için iyzico’yu tercih edebilirsiniz.

INSTACART SON ALDIĞI YATIRIM İLE PİYASA DEĞERİ 39 MİLYAR DOLARA ULAŞTI!

Ek Gelir Kazanmanızı Sağlayacak 10 İş Fikri

AMAZON PRIME MART AYI BOYUNCA ÜCRETSİZ OYUN DAĞITIYOR

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Linkedln Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.