/

E-posta Pazarlamasının Sosyal Medyadan İyi Olduğunun 6 Kanıtı

E-posta Pazarlamasının Sosyal Medyadan İyi Olduğunun 6 Kanıtı

Sosyal medya pazarlamasının hakimiyetiyle, geleneksel, düz metin e-postaları göndermek eski moda görünebilir. Ancak bu gerçeklerden daha fazla olamaz. Aslında, konu yeni müşteriler kazanmak ve eskileri meşgul ve karlı tutmak söz konusu olduğunda, e-posta pazarlaması her zamankinden daha güçlü.

Her gün yeni teknoloji ortaya çıksa da, bir e-posta listesine sahip olmak, potansiyel müşteriler oluşturmanın, farkındalık oluşturmanın, satış yapmanın ve dönüşümleri artırmanın en iyi yollarından biridir. Dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olarak e-postayı ihmal ederseniz bir ton potansiyel iş fırsatını kaçırmış olursunuz.

Büyük teknoloji şirketlerinin içeriği günlük olarak sansürlediği ve işletmelerin bu konuda hiçbir şey yapamadığı bir çağda, bir e-posta listesi oluşturmak sadece bir pazarlama aksesuarı değil, aynı zamanda bir gereklilik haline geliyor. İşte bunun için altı önemli neden.

  1. Listenin sahibi sizsiniz

Facebook, Instagram, LinkedIn veya diğer herhangi bir sosyal ortamın aksine, e-posta listeniz sizindir ve kimse sizden alamaz. Bir e-posta listesinin herhangi bir sosyal medyadan daha iyi olmasının ilk ve en önemli nedeni budur.

Başka bir deyişle, erişiminizi sınırlandıran algoritmalara güvenmiyorsunuz. E-postalarla, içeriğinizin kontrolü tamamen sizdedir ve sansürlenme ya da kaldırılma korkusu olmadan ne sıklıkla e-posta göndereceğinize ve ne söyleyeceğinize karar verirsiniz.

Açıkçası, sosyal medya güven ve inanılırlık oluşturmaya yardımcı olabilir – ancak bu yalnızca insanlara gerçekten ulaşırsa mümkündür. Hootsuite’e göre, ortalama olarak, sosyal medya takipçilerinin yalnızca yüzde 5,5’i içeriğinizi algoritma değişiklikleri, makine kararları ve kontrolünüz dışındaki bir dizi başka faktör nedeniyle görüyor.

E-posta listeniz kontrolünüz altında ve e-postalar teorik olarak herkese ulaşıyor. Hedef kitlenizi onları ilgi çekici konu başlıklarıyla açmaya ikna etmek sizin işiniz. Tamamen seçilmiş bir listenin bile genellikle yüzde 10 ve üzeri açık oranlar alacağını ve bu da e-posta erişimini sosyal medyadan en az iki kat daha etkili hale getireceğini unutmayın.

  1. E-posta ile pazarlama en büyük yatırım getirisini sağlar

Arka arkaya 10 yıldan fazla bir süredir, e-posta pazarlaması muazzam getiri sağlıyor. Araştırmalara göre 2020’de e-posta pazarlama kampanyalarından elde edilen yatırım getirisi % 4,200 kadar devasa olabilir. Başka bir deyişle, e-posta pazarlamasına yapılan her 1 ABD dolarını harcamanın ortalama getirisi 42 dolardır. Bu, bir e-posta listesine sahip olmanın, hedef kitlenize ulaşmanın en ucuz ancak karlı yollarından biri olduğu anlamına gelir. Eğer doğru yaparsanız, çok büyük geri dönüşler bekleyebilirsiniz.

  1. Güvenilirliğinizi oluşturmanın ve ilişkiler kurmanın en iyi yolu düzenli e-postalardır

İnsanlar insanlardan satın almayı sever. Ve bildikleri, sevdikleri ve güvendikleri kişilerden satın almayı isterler. Aslında, sizi zaten tanıyan birinin sizden satın alma olasılığı altı kat daha fazladır. E-posta gönderme doğrudandır, bu da onu herhangi bir sosyal medyadan daha kişisel kılar.

Güven oluşturmaya başlamak için en iyi yer, hoş geldiniz e-postanızdır. Çoğu pazarlamacı, karşılama e-postasına yeterince önem vermez veya e-postayı tamamen atlamaz. Bununla birlikte, iyi bir ilk izlenim bırakmak için yalnızca tek bir şansınız vardır ve ilgili okuyucular istiyorsanız bunu iyi yapmalısınız.

İyi bir karşılama e-postası genellikle şunları içerir:

  • Onlara ne sıklıkla e-posta göndereceksiniz?
  • E-postalarınızdan ne bekleyebilecekleri
  • Alanınızda otorite olduğunuzu gösteren sosyal kanıtla birlikte kişisel bir hikaye
  • Beyaz listeye nasıl ekleneceğine veya sizi bir kişi olarak nasıl ekleyeceğinize dair bilgiler, böylece tüm e-postalarınız promosyonlar veya spam klasörleri yerine birincil gelen kutularına ulaşır.

Unutmayın, e-postalarınızın amacı satmak değil, bilgilendirmektir. Gönderdiğiniz her haber bülteniyle, hedef kitlenizi uzmanlık alanınız hakkında eğitirken aynı zamanda güven oluşturmaya çalışmalısınız.

  1. E-postalar akılda kalmanızı sağlar

Her gün 3,9 milyardan fazla insan e-posta kullanıyor ve bu sayının 2023’te 4,3 milyara çıkması bekleniyor. Üstelik bu kullanıcıların yüzde 90’ı e-postalarını en az her gün kontrol ediyor.

Başka bir deyişle, listenizi düzenli olarak e-posta ile göndermek sizi akılda tutar ve sizi alanınızda başvurulacak uzman yapar. Bir girişimci olarak işiniz, okuyucularınızı ilgilendiren güncel e-postalar bulmak, değerli bilgiler sağlamak ve onları meşgul tutmaktır.

  1. E-posta listeniz, potansiyel müşteri oluşturmanın ve satış yapmanın en iyi yollarından biridir

İçerik Pazarlama Enstitüsü’nün bir raporuna göre, işletmeler e-postaları çoğunlukla müşteri adayı oluşturma (% 85), satışlar (% 84), potansiyel müşterileri beslemek (% 78), marka bilinirliği (% 77) ve müşterileri elde tutmak (% 74) için kullanıyor.

Bilgili pazarlamacılar, etkileşim oluşturmak ve potansiyel müşterileri e-posta listelerine yönlendirmek için sosyal medyayı kullanıyor. Gerçek “satış”, potansiyel müşterileri değer odaklı e-posta kampanyalarıyla beslediğinizde başlar. Bu potansiyel müşterileri beslemenin en iyi yolu, onlarla ve özel sektör ihtiyaçlarıyla alakalı olmaktır.

Bu, bir e-posta listesine sahip olmanın herhangi bir sosyal medyadan daha iyi olmasının bir sonraki ve son nedenine götürür.

  1. Listenizi bölümlere ayırabilir ve kişiselleştirebilirsiniz

“Alakalı olun veya silin.”

Sosyal medyanın aksine, listenizin hem kişiselleştirilmesi hem de bölümlere ayrılması yüzde 100 mümkündür ve yapmak çok kolay.

Aslında, hiçbir şey e-posta pazarlama çabalarınızı kişiselleştirmeden daha fazla geliştiremez. Listenizi bölümlere ayırarak ve kişiselleştirerek, okuyucularınızın kendilerini özel hissetmelerini sağlarsınız çünkü e-postayı özellikle onlar için yazdığınızı hissederler.

Campaign Monitor’e göre, e-postalarınızın konu satırlarını kişiselleştirmek, bunların açılma olasılığını % 26 artırıyor ve bölümlere ayrılmış e-posta kampanyaları oluşturan pazarlamacılar gelirde % 760’a varan bir artış görüyor.

Başka bir deyişle, daha fazla gelire giden en hızlı yol alaka düzeyidir. E-posta listenizden en iyi şekilde yararlanmak için doğru mesajı doğru kişiye doğru zamanda ilettiğinizden emin olun.

 

E-posta pazarlaması hala en iyisidir.

Bir girişimci olarak amacınız işinizi ölçeklendirmektir. Sosyal medyanın sürekli değişen kurallarına ve algoritmalarına güvenmek yerine bir e-posta listesi kullanmak bunu yapmanın en iyi yoludur. Enerjinizi, onları sonradan düşünmek yerine bir öncelik haline getirerek etkili e-posta pazarlama kampanyalarına odaklayın, cömert geri dönüşler göreceksiniz.

Nasıl Etkileniyor ve Motive Ediliyorsunuz?

2021 Kariyer Planlaması

Mutlu Olmak İçin Bırakmanız Gereken 4 Şey

Nasıl Özgüvenli Olabiliriz?

Startup Nedir? Nasıl Kurulur?

Instagram Hesabımız

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.