Dünyada bir ilk olan Artiox, 14 ayda 7 milyon TL online sanat market hacmi gerçekleştirdi

artiox

Picasso eserine ortak olmak Artiox ile çok kolay

Sanat yatırımlarında blockchain teknolojisi kullanarak kişinin dilediği miktarda yatırım yapabilmesini sağlayan ve Keiretsu Forum Türkiye yatırımcıları tarafından Mart 2021’de 7 milyon TL değerleme ile yatırım alan Artiox, kuruluşundan bugüne 14 ayda 7 milyon TL online sanat hacmi gerçekleştirdi.

Sanat yatırımlarında değerli sanat eserlerine yatırım yaparken gereken yüksek giriş sermayesi bariyerini ortadan kaldıran Artiox kurucularından Cemal Doğan, yatırım alma sürecinde Keiretsu Forum Türkiye ile yaşadıklarına değinerek,

Süreç çok hızlı ilerledi.Keiretsu Forum Türkiye bize yatırım dünyasının kapısını çok hızlı açtı. Artiox olarak Nisan2021’de 7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım almamızın ardından, sadece 5 ay sonrada 2.5 milyon dolar değerleme ile ara yatırım turunu tamamladık. Bu turda Borsa İstanbul’akote olan İdeal Finans Teknolojileri A.Ş. Artiox’a ortak oldu.

Artiox’un dünyada bir ilk olduğunun altını çizen Doğan,

Dünyada bir ilk olunca, bazı şeylerin zorluğunu yaşıyorsunuz. Sanat yatırımları yüzyıllardır aslında bir değer saklama aracı olarak görülüyor ve çok küçük bir zümre erişebiliyor. Biz de oyunun kurallarını değiştirmeden oyuna yeni kurallar ekledik. Pazarlama çalışmalarına hız verdik. Gerçekleştirdiğimiz son eser arzımız Picasso’ya ait bir edisyon eserdi. 130 saniyede arz edilen tüm tokenler tükenerek genel satışı tamamlandı. Dünyada 3 trilyon dolar seviyesinde sanat varlığı olduğu ifade ediliyor. Dünyada yıllık 64 milyar dolar seviyesinde sanat marketi hacmi dönüyor. Bu çok büyük bir pazar. Bunun online tarafında ise sürekli büyüyen bir trend var. 2024 yılında dünya genelinde 9.1 milyar dolarlık online sanat market hacmi öngörülüyordu. Pandemiyle birlikte dünya genelinde 2020 yılında 12 milyar dolarlık online sanat market hacmi gerçekleşti. Artiox ile bunu daha da hızlandıracağız.

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren de;

Artiox dünyada bir ilkigerçekleştirdi. Artiox’un daha da büyüyeceğine inancımız tam. İlgimizi çeken noktalarteknoloji tabanlı, inovatif ve global olma vizyonuyla doğmuş bir girişim olmaları. “Nasılyatırım alabilirim veya “Neden yatırım alamadım?” sorularıyla çok karşılaşıyoruz.Girişimci para yakarak büyüyor. O girişimcinin satış yapabilmesi, yurt dışına çıkabilmesi içinveya bazen ekibini kurması için yatırım almaya ihtiyacı var. Bize başvuru yapılıp, ilk girişimtarama toplantısında yatırımcılarımızla bir araya geldiğimiz süreçten sonraki kurultoplantısına kadar geçen zaman var. Bütün bu adımları 5-6 hafta içerisinde kapatmayıhedefliyoruz. Çünkü girişimciyi oyalamak veya o kapıyı ucu açık bırakmak gibi kimsenin birlüksü yok. Biz de daima bu farkındalıkla hareket ediyoruz.

Keiretsu Forum Türkiye Kimdir?

Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb.yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 70 girişime 90 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Getir, Şok Marketler’e Ortak Oluyor!

2021 Mobil Uygulama Kullanımı Ve Trend Startuplar

DİA Yazılım, 330 Bayi ile Tüm Türkiye’de

Instagram’a Durum Paylaşma Ve Ara Ver Adında Yeni Özellikler Geldi

Çinli Emlak Devi Evergrande, 300 Milyar Doları Aşan Borcu Ile İflas Bayrağını Çekti

Blockchain Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.