DronMarket Akademi Kuruldu

 

Kamu ve Özel Sektörde Drone Pilotu İhtiyacı Arttı, Dronmarket Akademi Kuruldu

Dronmarket

İstanbul’un İlk MEB onaylı İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilotu yetiştirme eğitim merkezi açılışı gerçekleşti.

Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformu Dronmarket, çalışmalarına başarılı bir şekilde devam ederken yeni bir girişimi de hayata geçirdi.  Firma Kağıthane’de açtığı eğitim merkezinde, alanında uzman ve sertifikalı pilotları tarafından verilecek eğitimlerle bir yıl içerisinde 1000’e yakın İHA Drone Pilotu yetiştirmeyi hedefliyor.

Dronmarket

 

2015 yılından bu yana kişisel ve ticari amaçlı kullanıma yönelik insansız hava araçları, yedek parça ve aksesuar satışı yapan, yurtdışı gelişmeleri yakından takip eden ve takipçilerini bilgilendirmeyi hedefleyen Türkiye’nin ilk drone teknolojileri platformu Dronmarket; bu girişimi ile sektörde yine bir ilke imza attı.  Uzun ve titiz çalışmalarından sonra Özel Dronmarket Akademi İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilotu Yetiştirme Kursu’nu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından TR- İHA -E- 76 ile yetkilendirilmiş bir eğitim kuruluşu olarak hizmete soktu.

Dronmarket

 

Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız; “Son dönemde drone’ların sektörel olarak genişleyen kullanım alanı hem kişilerin bireysel olarak ilgisini, hem de kamu ve özel firmaların drone pilotuna olan ihtiyacını arttırdı. Biz de özellikle kurumsal şirketlerden aldığımız talepler doğrultusunda Dronmarket Akademi’yi kurmak istedik. Süreçte tüm Türkiye’de şirketlerin İK ve eğitim yöneticileri ile B2B temasımızı arttırmayı ve takvimlerine drone eğitimlerimizi de dahil etmeyi hedefliyoruz. Amacımız hem teorik hem de pratik eğitimlerimizi tek bir çatı altında daha fazla insana aktarabilmek ve tüm detaylara hakim drone pilot sayısını ve istihdamını arttırabilmek” dedi.

Dronmarket

 

2016’da 11 bin 839 olan İHA pilotu sayısının, 2017 sonunda 22 bin 195’e, 2018 sonunda 35 bin 660’a geçen yılsonunda da 50 bine ulaştığını söyleyen Yaldız; “Hızla artan sayı 2020’de 215 bin 858 olarak kayıtlara geçti. 2021 yılsonunda toplam İHA pilotu sayısının 300 binlerde olması bekleniyor. Pandemiyle eve kapanma sürecinin de etkisiyle son bir yılda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) 300 bine yakın sertifika başvurusu yapıldı. 2020 yılı verilerine göre aktif olarak 215 bin 858 İHA pilotu mevcut. Öğrencilerimizin birçoğu şu anda aktif olarak sahada çalışmaktalar. Bu mesleğe erkeklerin ilgisi daha büyük. 2019 yılı itibariyle az da olsa kadınları da eğitimlerde görmeye başladık. Yaş istatistiğinde de 20-40 yaş grubu meslekte aktif olarak çalışıyorlar” dedi.

 

Drone pilotu nerede çalışabilir?

Dronmarket

Yaldız; “Drone pilotları kamu da belediyeler, valilikler, orman genel müdürlükleri gibi yerlerde çalışabiliyor. Askeriye ve emniyette de son yıllarda drone pilotları istihdam edilmeye başladı. Enerji sektöründe hem maliyetten, hem de zamandan yarı yarıya tasarruf sağladığı için drone teknolojisi son yıllarda çok fazla kullanılmaya başlandı. Drone pilotları GES, RES ve HES projelerinde endüstriyel drone’ların kullanımı alanında çok rahatlıkla çalışabiliyor. Arama kurtarma birliklerinde, haritacılar odalarında, inşaat sektöründe de drone kullanımı yaygınlaştığı için bu alanlarda da drone pilotları için pek çok istihdam imkanı var” şeklinde konuştu.

 

 

Dronmarket hakkında

 

Dronmarket.com 2015 yılında ileri teknoloji dron çözümleri sunmak ve bu alanda hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Dronmarket.com, kişisel ve ticari amaçlı kullanıma yönelik insansız hava araçları, yedek parça ve aksesuar satışı yapan, yurtdışı gelişmeleri yakından takip eden ve takipçilerini bilgilendirmeyi hedefleyen Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformudur.

DJI Enterprise, DJI AGRAS, EMLID, CHASING, FrSky, Sunnysky markalarının Türkiye resmi distribütörü olan dronmarket.com uzman kadrosuyla ileri dron teknolojileri çözümleri sunmaktadır. Tarımda dron uygulamalarında öncü konumda olan Dronmarket.com tarım dışında, Dronmarket Endüstriyel, Dronmarket Robotik, Dronmarket Akademi (SHGM Onaylı İHA Eğitimleri) ve Haritalama olmak üzere 5 ayrı alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında yaptıkları projelerle adından söz ettiren dronmarket.com; İstanbul’da bulunan genel merkezleri ve Sakarya Teknokent yerleşkesinde bulunan Ar-Ge ofisleri ile faaliyetlerine devam etmektedir.

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

Kütüphanenizi Yanınızda Taşıyabileceğiniz 4 Uygulama

Whatsapp’a 225 Milyon Euroluk Ceza

Türk Oyun Sektöründe Son 8 Ayda Neler Yaşandı?

Dinçer Lojistik’ten teknoloji tabanlı atık yönetimi firması Fazla Gıda’ya destek ‘2021’

IdeaSoft Dijital Pazarlama Müdürü Cenk Kanıkman İle E-ticaret Trendleri

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.