/

Dolap Nedir? Nasıl Kurulmuştur? Hangi Hizmetleri Verir?

Aranızda her şeyin çok pahalı olmasına itiraz eden var mı? 2020 yılı itibari ile yaşanan süreçte, arabadan tutun da kozmetik ürünlerine, ev eşyasından tutun da kıyafetlere kadar, genel anlamda her türlü özel ihtiyacın oldukça pahalı fiyatlara satıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Peki, bir girişim hikâyesi yaratmak isteseniz, bu pahalılıkta neye imza atmak isterdiniz? Siz bu soruya cevap vermeyi düşüne durun, biz de tıpkı bizim gibi düşünen ve pahalılıktan şikâyetçi olup, 2016’da Dolap Uygulaması girişiminin hayata nasıl geçtiğinden bahsedelim.

Bir uygulama düşünün, adı Dolap olsun. İsmi oldukça yaratıcı öyle değil mi? Uygulamanın amacı ise gardırobunuzda yer kaplayan ve kullanmadığınız, vermeyi ya da atmayı düşündüğünüz kıyafetleri nakde çevirmek olsun. Peki, sizlere bir uygulama indirerek bu hizmeti sağlayan Dolap, tüm bunları nasıl sağlıyor olabilir? Bu soru ve daha önce sorduğumuz tüm sorulara cevap vermek adına, 2016’da hayat bulan Dolap projesinin, günümüze yolculuğunu incelemek üzere hazır olun.

Dolap Nasıl Kurulmuştur?

2016 yılında sektöre giriş yaptığı sırada, Dolap Uygulaması için sektörde iki farklı rakip söz konusuydu. Bu rakipler, Dolap piyasaya çıkmadan önce marka ürünlerin satışı ve genel anlamda gardıroplarda bulunan ikinci el kıyafetlerin satışı konusunda daha eski ve daha aktiflerdi. Ancak, tüm bunlara rağmen, sektöre girdiği günden sonrasında Dolap, rakiplerine kıyasla hem daha çok kullanılan hem de daha çok tercih edilen bir görüntü çizdi.

Dolabı bu denli özel kılan şeyin, hızlı büyümesi ve hem satıcıları hem de müşterileri güvenceye almış olması olduğu aşikâr. Her iki taraf için de oldukça güvenli satış ve alışveriş imkânı sağlayan Dolap, bu doğrultuda 2018 yılı içerisinde, Trendyol’a satılıyor. Tam bir başarı hikâyesi!

Dolap Hangi Hizmetleri Verir?

Dolap Uygulaması kıyafet, çanta, aksesuar, oyuncak, kolay kargo ve güvenli alışveriş deneyimlerini sunuyor. Ödemeler alıcı tarafından sisteme kredi ve banka kartı ile aktarılırken, kargo teslimatını takiben, ödeme satıcıya ulaştırılıyor. Bu noktada Dolap’ın kazancı ise %10 komisyon. Zaman zaman belli kargo kampanyaları ve indirimler yapılan bu özel uygulamada, çok cüzi fiyatlara kıyafet, çanta, aksesuar ve oyuncak alabiliyorsunuz. Satın alınan ürünler ise 2. El ya da Sıfır olarak satışa sunulabiliyor.

 

Dolap uygulaması için tıklayın.

Girişimler, girişim haberleri için tıklayın

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.