Dogecoin nedir? Nasıl alınır? Neden bu kadar hızlı yükseliyor?

Dogecoin Nedir?

Dogecoin, Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. Sembolü Ɖ veya D olan bu elektronik para birimin kısaltması da DOGE olarak biliniyor ve halk arasında Dogecoin çok uzun olduğundan DOGE olarak söyleniyor. DOGE’un sembolünün bir köpek olmasının sebebi ise, bir internet fenomeni olan Doge’un esinlendiği Shiba Inu cinsli bir köpek olmasından kaynaklanıyor.

Bu elektronik para birimi 8 Aralık 2013 tarihinde piyasaya girdi. DOGE diğer elektronik para birimlerine göre daha hızlı bir ivmeyle yükseldi. 1 Şubat 2014 tarihi itibarıyla 40,578,746,592 adet DOGE üretildi. O yıllarda çok fazla bilinmeyip insanlar tarafından çok tercih edilmese de son zamanlarda sosyal medya kullanıcılarının ilginç ve dikkate değer içerikler için bir internet bahşiş ve bağış sistemi olarak kullanmaları sonucunda birçok kişinin DOGE’a ilgisi daha da arttı ve alınmaya başladı. DOGE dünayda, Türkçe anlamı “Aya!” veya “Aya doğru!” anlamına gelen “To the moon!” sloganıyla anılıyor.

Dogecoin Nasıl Alınır?

DOGE almak için tabii ki Konim ya da Paribu gibi yerli kripto para borsalarında yer almanız gerekiyor. Bu elektronik paraya sahip olanlar çoğunlukla Paribuyu tercih edip, Paribu üzerinden işlem yapıyor. Öncelikle hesap oluşturmalısınız ve hesabınızı onaylayıp yatırım işlemlerine giriş yapmalısınız. Daha sonra hesabınızda bulunan parayla DOGE satın alabilirsiniz veya Papara gibi kredi kartlarınızdan Havale, EFT yapıp parayı hesabınıza aktardıktan sonra satın alabilirsiniz.

Dogecoin şu anda 0,071802 Dolar ve 0,51 TL güncel olarak buradan takip edebilirsiniz.

 

Dogecoin Neden Bu Kadar Hızlı Yükseliyor?

Geldik asıl merak edilen ve dikkat çekici konuya çünkü aynı Signal uygulamasının indirme sayısını ve kullanım sayısını arttırdığı gibi DOGE’un da yükselmesine büyük oranda sebep olan kişi aynı kişi! Evet Elon Musk. (Whatsapp sözleşmesinden sonra Signal kullanımının neden arttığını ve uygulamanın detaylarını merak ediyorsanız Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi? yazımıza göz atabilirsiniz.)

Birçok insana göre DOGE’un yükselmesinin sebebi meme coin’in yaşadığı DeFi gelişmesi. Dogecoin’de 2013 yılında piyasaya meme coin olarak sunulmuştu. DOGE’nin tokenize edilmiş versiyonu olan renDOGE, merkeziyetsiz finans kullanıcıları için Ethereum ağında işlem görmeye başladığından DeFi gelişmesiyle beraber yükselişe geçti.

Yine insanların birçoğuna göre de Elon Musk’un tek tweeti DOGE’u yükseltmeye yetti 😶

Elon Musk’ın profilinde sabitlenmiş tweeti bile DOGE ile ilgili. “The future currency of Earth” başlıklı anketinin altında iki seçenek bulunuyor: “Dogecoin to the Moooonn”, “All other crypto combined” Yani takipçilerine dünyanın gelecekteki para birimini soran Musk, Aya kadar Dogecoin ve diğer kripto paralar seçeneğiyle kendisinin hangisini seçtiğini söylemesine gerek kalmadan tarafını belli etmiş.

Sadece bu anketle de kalmayan Musk DOGE hayranlığını, “No highs, no lows, only Doge” yani “yükselmeler yok, düşüşler yok, sadece Doge”, “Dogecoin is the people’s crypto” “Dogecoin halkın parasıdır” ve “No need to be a gigachad to own” “sahip olmak için gigachad olmanıza ihtiyacınız yok” anlamlarına gelen tweetleriyle de dile getirmiş.

Elon Musk’ın bir başka tweeti ise “ur welcome” Türkçe anlamı “önemli değil” olan bu tweet.

“Who let the Doge out” 🎧😋

Eğitici bir video da paylaşmış! Dilerseniz bu videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Ve son olarak da Musk, “Bought some Dogecoin for lil X, so he can be a toddler holder” tweetini atarak çocuğuna Dogecoin aldığını duyurmuş.

Dilerseniz Elon Musk’ın twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Musk bu kadar ısrar ediyorsa bir bildiği var mıdır? 🤔

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

Clubhouse Kurucuları Paul Davison ve Rohan Seth

Instagram’a Yeni Gelen Özellik, “Silinen İçerikleri Kurtarma”

J. K. Rowling, Harry Potter’ın Yazarı

Getir, Londra’da Hizmet Vermeye Başladı!

Ray Kroc, Mc Donald’s’ın Yaratıcısı

Ücretsiz En İyi 11 Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Coco Chanel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Üniformalarını da Tasarlayan Modacı

2020 Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen 10 Film ve Dizi

29 Yaşında Telegram’ı Kuran Pavel Durov

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Gain’de Hangi İçerikler Yer Alıyor? Gain’in Aylık Fiyatı Ne Kadar?

Acun Ilıcalı’nın Girişimi Exxen’in fiyatı belli oldu! Exxen’de Yer Alacak İçerikler Neler?

Youtube Kurucularından, Jawked Karim

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.