//

Docquity, 44 milyon dolar yatırım aldı.

Docquity

Sağlık çalışanlarına özel topluluk platformu olarak bilinen Docquity 44 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirket, toplam yatırım miktarını 57,5 milyon dolar seviyesine çıkardı. Merkezinin Singapur’da olduğu yeni yatırım turu Itochu Corporation tarafından gerçekleştirildi. Diğer katılımcılar arasında iGlobe Partners, Alkemi, Global Brain, KDV ve Infocom yer aldı. Docquity, yeni gelen yatırımı hali hazırda faaliyet gösterdiği Endonezya ve Filipinler pazarını büyütmek için kullanacağını da ifade etti.

Docquity 50 bin doktoru eğitiyor!

Docquity

2015 yılında hayata geçen Docquity; Indranil Roychowdhury, Amit Vithal ve Abhisek Wadhwa tarafından kuruldu. Platformun amacı, dünyanın dört bir yanında çalışan sağlık çalışanlarını tek bir çatı altında toplamak. Böylece uygulama farklı ülkelerde yaşayan doktorlar arasında iletişim kurulmasına olanak tanıyor ve onların vakalar üzerinden daha üretken olabilmesine zemin hazırlıyor. Kurulan iletişim ağı sayesinde bir hastalığın daha doğru teşhis edilmesine yardımcı oluyor. Şirket, 2020 yılında yani pandeminin başladığı ilk aylarda online ders ve sempozyumlar başlamış ve günümüzde ayda 50 bin doktor bu platformda eğitim görmeye devam ediyor!

Docquity aynı zamanda 350 binden fazla sağlık çalışanı ile hizmet veriyor. Şirketin; Hindistan, Endonezya, Filipinler, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam ve Tayvan’da ofisleri yer alıyor. Önümüzdeki dönemde Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır dahil olmak üzere yeni pazarlara girmeyi de hedefliyor.

connectRN 76 milyon yatırım almıştı!

Docquity

 

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre sağlık çalışanları dünya nüfusunun yüzde 3’ünü kaplıyor. Özellikle pandeminin en yoğun olduğu dönemde doktorlar arasında iletişimi sağlayan ağlar dikkat çekiyor. Aralık 2021’de sağlık çalışanı odaklı sosyal ağ iletişim platformu connectRN 76 milyon dolar yatırım aldığını açıklamıştı.

Şirketin toplam yatırım miktarı, aldığı bu yatırım ile birlikte 100 milyon dolara çıktı. Tura Suvretta Capital Management ve Avidity Partners liderlik etmişti. Ayrıca HBM Healthcare Investments, Infinitum Asset Management, Adage Capital Management, Cormorant Asset Management ve Park West Asset Management isimleri de bu yatırım turunda yer aldı. 2014’te ABD’de kurulan şirket, sağlık çalışanlarının vardiyalarını takip etmesini sağlıyor. Bir taraftan bir kariyer sitesi gibi iş arayanlarla iş verenleri bir araya getiriyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.