Dijital Göçebelik Nedir? Dijital Göçebelik Vizesi Veren Ülkeler

Dijital Göçebelik nedir? Dijital göçebelik, internet üzerinden çalışma fikridir. Öncelikle, internet bağlantısı olan her yerden çalışabilmek için gerekli olan teknolojilere ihtiyacınız var.

Bu teknolojiler, size dünya çapında çalışma fırsatı sunar ve evinizden veya başka bir yerden çalışmanıza olanak tanır. Örneğin, bir ofis ortamına gitmenize gerek kalmadan, evinizin rahatlığında çalışabilirsiniz veya başka bir ülkede tatil yaparken işinize devam edebilirsiniz. Aslında, internet sayesinde, belirli bir fiziksel yere bağlı kalmadan dünya çapında çalışma ve yaşama olanağı sunar.

Teknolojinin gelişmesi ve bu kavramın ortaya çıkmasıyla hükümetler de vizelerine eklemeler getirmeye başladı. Dijital göçebelik vizesi, bir ülkede yasal olarak turistlerden daha uzun süre kalmanıza ve aynı zamanda ziyaret ettiğiniz yerin dışındaki kaynaklardan gelir elde etmenize olanak tanır.

Bu yazımızda en kolay ve avantajlı dijital göçebelik vizesi veren ülkeleri sizler için derledik.

 

Kolombiya

Güney Amerika’da, Venezuela ve Ekvador ile komşu olan Kolombiya müzik ve dansın hiç bitmediği bir yer. Dünyanın ikinci en büyük karnavalı Barranquila burada düzenlenir. Ayrıca Kolombiya en büyük kahve üreticileri arasındadır. Vizeye başvurmak için ayda 684 dolara eşit kazanç kanıtı göstermek ve 52 dolar başvuru ücreti ödemek gerekiyor. Bu vizenin süresi 2 yıldır.

göçebelik

 

Bermuda Adaları

Bermuda Amerika’nın doğusunda yer alan bir takımadadır. Yakın zamanda piyasaya sürülen “Work From Bermuda” dijital göçebe vizesi, dijital göçebelerin ve uzaktan çalışanların ülkede bir yıla kadar kalmasına izin veren eski bir ikamet programının genişletilmesiyle oluşturulan bir vize türüdür.

Asgari gelir şartı yoktur. Sadece 263 dolar başvuru ücreti ödemeniz gerekiyor.

Brezilya

Düşük yaşam maliyeti, muhteşem kumsalları, Amazon ormanları ve Rio gibi şehirleriyle ünlü Brezilya, dijital göçebeler için yaşamak için macera dolu bir yer. Brezilya’nın dijital göçebe vizesine başvurmak için ayda minimum 1.500 dolar kazanmanız yada banka hesabınızda 18.000 dolar birikimin olduğunu göstermeniz gerekiyor.

Vize, başvuranların yakın aile üyelerini yanlarında getirmelerine de izin veriyor.

Estonya

Estonya yabancı girişimcilerin AB merkezli bir çevrimiçi işletmeye lisans vermesine izin veren bir e-ikamet programı oluşturan ilk ülke oldu. Ardından, Haziran 2020’de, yabancıların uzaktan çalışırken ülkede yaşamasına izin veren bir yıllık dijital göçebe ve serbest çalışan vizesini de yürürlüğe sürdüler. Son 6 ayda ayda en az 3504 € kazanıyorsanız ve mekandan bağımsız çalışıyorsanız bu vizeye başvurabilirsiniz.

İki tür dijital göçebe vizesi vardır: C Tipi (kısa süreli) 80 € ve D Tipi (uzun süreli kalış) 100 € tutarındadır.

Portekiz

Portekiz, hem geçici ikamet vizesi (D7 pasif gelir vizesi) hem de bağımsız çalışanlar ve girişimciler için bir yıllık oturma izni ve 5 yıla kadar yenileme imkanı sunmaktadır. 5 yıl sonra daimi ikamet için başvurmaya hak kazanabilirsiniz.

Yabancı vize sahibi olarak size bir oturma kartı, Título de Residência verilecektir. Bu, Portekiz’deki resmi kimliğinizdir.

Bu ülkenin vizesine başvurabilmek için ayda en az 600 Euro kazanmanız ve bunu kanıtlamanız gerekiyor. Aynı zamanda Portekiz hükümetine sabıka geçmişinizi ve özel sağlık sigortası kanıtınızı bildirmeniz gerekiyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.