Dijital Banka Nubank, Kendi Kripto Parasını Çıkaracak

nubank

Brezilya’nın dijital bankası Nubank, 2023 yılında kendi kripto para birimini piyasaya sürmek için hazırlanıyor.

Mayıs ayında Brezilyalı müşterilerinin bankacılık uygulamasında kripto para birimleri ile işlem yapmasına izin vereceğini duyuran dijital banka Nubank’tan bir yeni hamle daha geldi. Ünlü yatırımcı Warren Buffet destekli  Nubank, Nucoin adını verdiği kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini açıkladı.

Yeni bir sadakat programı kapsamında 2023 yılının ilk 6 ayında kullanıma sunulacak olan Nucoin token,  bankanın 70 milyon müşterisine ücretsiz olarak dağıtılacak. Nucoin’in banka kullanıcılarına çeşitli indirimler ve avantajlar sunması hedefleniyor.

nubank

Nubank, Polygon Altyapısını Kullanacak

“Nucoin ile blok zinciri ve Web3 gibi yeni teknolojileri daha da demokratik hale getirmek istiyoruz.”

diyen Nubank, Ethereum tabanlı kripto para biriminde işlemlerin daha düşük maliyetli ve düşük hızlı olmasını sağlamak amacıyla katman-2 blok zinciri ağı Polygon ile çalışacak.

Brezilyalı dijital banka bu kapsamda 2.000 müşterisini, Polygon ağı üzerinde temelleri üzerine kurulan tokenin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla bir forum grubuna katılmaya davet etti.

Nubank önümüzdeki dönemlerde Nucoin kripto para biriminin, kripto para piyasasında işlem görmesini de istediğini söyledi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.