/

Diginak.com idacapital’dan Yatırım Aldı

13-18 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Dijital Taşımacılık Platformu; Diginak.com, idacapital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında, kayda değer bir yatırım aldığını açıkladı. Nakliye sektörünün daha da ileriye taşınması için yeni teknolojilere ve kanal yapısına sık sık yatırım yapan Diginak.com, idacapital’den aldığı finansal destek ile global ölçekte hedef büyüttü.

Taşımacılık hizmetini uçtan uca dijitalleştiren yeni nesil akıllı lojistik platformu Diginak.com, araç tedarik ihtiyacının oluşmasından yükün alıcıya teslim edilmesine kadar geçen süreçteki tüm adımların dijital olarak yönetilmesini sağlıyor. Dijital taşımacılık hizmetini, Ulaştırma Bakanlığından aldığı TIO (Taşıma İşleri Organizatörü) yetki belgesi kapsamında gerçekleştiren Diginak.com, müşterilerine ve üye iş yerlerine anahtar teslim taşıma hizmeti sunuyor.

Lojistik sektöründeki tüm paydaşları lojistik sürecinin içinde tutarak sektörün ekonomi döngüsünü koruyan ve paydaşların finansal yapılarını güçlendiren servisleri ile dikkat çeken Diginak.com, dağıtık yapıdaki taşımacılık pazarının, bağımsız en büyük entegratörü olmak hedefiyle operasyonlarını yürütüyor.

Hedefimiz bu yıl 4 kat büyümek!

idacapital’den aldığı yatırım ile Fintech altyapısını güçlendiren Diginak.com, 2023 yılında 4 kat büyüyerek 1 milyon ton yük ve 5 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

idacapital tarafından geliştirilen, çeşitli kurumsal yatırımcılar tarafından finanse edilen Innovate21st İvmelendirme ve Yatırım programı, girişimleri desteklemek için geniş çaplı bilgi tabanı ve Venture Capital desteği sunuyor. İki fazdan oluşan programın ilk fazında başvurular, analistler ve idacapital yönetim kurulu üyelerinden oluşan iki aşamalı bir değerlendirme sistemi ile büyük bir titizlikle inceleniyor. İkinci fazda ise yatırım yapılmak üzere seçilen girişimler, işlerini geliştirmek, pazar paylarını arttırmak ve bu kanal üzerinden daha geniş bir ağa ulaşmak üzere ivmelendirme programına dahil ediliyor.

Türkiye içinde ve dışında teknoloji, yenilik ve büyüme yatırımları aracılığıyla etkiye odaklanan bir yatırım yönetimi firması olan idacapital, yatırımlarında finansal getirinin yanı sıra ölçülebilir pozitif sosyal ve çevresel etkileri de gözetiyor.

diginak

2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldık

2,5 milyon dolar değerleme üzerinden, yatırım aldıklarını belirten Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de irili ufaklı 8000’e yakın lojistik firması var. Bu firmalar yurtiçi taşımacılık ihtiyacının %6 sına karşılık verebiliyor. Geriye kalan %94’ü Diginak.com’un hedef kitlesi olan bireysel nakliyeciler tarafından karşılanıyor. Diginak.com 2022 yılında bir önceki yıla oranla ciro bazında 6 kat büyüdü. 2023 yılında hedefimiz bu büyüme ivmesine devam etmek. Bu sene 400 müşteri, 20 Milyon km yol, 1 Milyon ton yük taşımaya ulaşmak istiyoruz.”

Global ölçekte yaşanan tüm zorluklara rağmen 2022’nin Diginak.com için başarılarla dolu bir yıl olduğunun altını çizen Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “2022 yılını yatırım alarak kapattık ve gücümüze güç kattık. Hâlihazırda sadece Türkiye genelinde hizmet sunuyoruz. Ancak önümüzdeki yıl iş ağımızı daha da genişletmek ve küresel ölçekte bir oyuncu olmayı hedefliyoruz.

Geçtiğimiz ay kontrat lojistiğine gücü yetmeyen küçük ölçekli işletmelerin düzenli spot taşımacılığı ihtiyaçlarını karşılamak için Figopara ile güçlerini birleştirdiklerini anımsatan Karaca sözlerine şu şekilde devam etti:

“Figopara ile KOBİ’lerin hızlı, kolay ve ucuz finansmana ulaşmasını mümkün kılmıştık. PayTR ile olan iş birliğimizde ise SPOT taşımalardaki peşin ödeme baskısını kredi kartıyla ödeme yoluyla kaldırıp, müşterilerimizin omuzlarındaki finansal yükü hafifletmiştik. Nakliyeci ödemelerimizi PayTR üzerinden yaparak nakliye sektörüne hizmet veren emekçilerimizin ödemelerini zamanında ve eksiksiz almanın yolunu da açmıştık. Bugün geldiğimiz noktada dijital platformumuza üye iş yerlerimiz, SPOT taşımalarında, tüm işlemlerini ve evrak süreçlerini dijital platform üzerinden yapabiliyor ve peşin ödeme derdinden de kurtularak ödemelerini PayTR Sanal POS’u üzerinden kredi kartıyla tek çekim veya taksitle gerçekleştirebiliyorlar.

2023 yılında, insan kaynağı ve yeni teknolojilere yatırım yaparak, üye sayımızı ve hizmetlerimizi artırmayı planlıyoruz. Stratejik iş ortaklıkları ve üzerinde çalıştığımız yeni iş modelleri ile büyümemizi sürdüreceğiz.”

diginak

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.