İlk Üç Ayda İki Kat Büyüyen Diginak.com, 2. Tohum Yatırımını Aldı!

1-6 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Dijital nakliye platformu Diginak.com, hız kesmeden büyümesini sürdürüyor. Firma, bu yılın ilk 3 ayında bir önceki yıla oranla cirosunu 2 kat artırdı. Sektörde elde ettiği başarılarla yatırımcısının güvenini haklı çıkaran Diginak.com, 5,25 milyon dolar değerleme ile 2. tohum yatırımını da almayı başardı.

Yeni yatırım ile iç pazarda hedeflerini daha dabüyüten Diginak.com, global açılım çalışmalarını hızlandırmayı, ekibini büyütmeyi ve yeni ürün çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca “Yılın ilk çeyreğinde iki kat büyüme kaydettik. Üç ay gibi kısa bir sürede 5,25 milyon dolar değerleme ile 2. tohum yatırımımızı aldık. Türkiye’de yaşanan tüm olumsuz piyasa şatlarına rağmen bu kadar hızlı büyüdüğümüz ve idacapital gibi nitelikli bir girişim sermayesi şirketinin stratejik ortaklarından birine dönüştüğümüz için gururluyuz” ifadelerini kullandı.

İlk Üç Ayda İki Kat Büyüyen Diginak.com, 2. Tohum Yatırımını Aldı!

Lojistiğin ‘Unicorn’u Olmaya Adayız!

Diginak.com Dijital Nakliye Platformunda taşımacılık sektörünün tüm paydaşlarının kendileri için bir yer bulabileceğini hatırlatan Karaca

“Diginak.com, yıkıcı ( Disruptive) değil yapıcı/onarıcı bir iş modeline sahip. Firma olarak; sektörün tüm paydaşlarını kucaklayarak, sektörün gelişime açık yönlerini tespit edip iyileştirmeye odaklandık. Taşımacılık B2B (Business to Business) modelinin hibrid çözümlerden geçtiğini düşünüyoruz. Zamanla sektörün komple dijitalleşmesinin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ancak bu süre zarfında dar boğazlar hibrid modellerle aşılabilir kanaatindeyiz. En önemli farkımız, sektörün tüm paydaşlarının kendileri adına bir şeyler bulabileceği bir platform olmamız diyebilirim. Öte yandan navlun ödemesi konusunda banka dışı finans kuruluşlarıyla olan entegrasyonumuz çok güçlü. Bu sayede navlun ödemelerini çok hızlı elleçleyebiliyoruz” diye konuştu.

“Diginak olarak nakliye sektörüne kazandırdığımız iki önemli kavramla sürdürülebilirliği destekliyoruz” yorumunda bulunan Oğuzhan Karaca

“Kapasite kullanımındaki artış; yani “verimliliği” oldukça önemsiyoruz. Aynı seferde daha fazla ürün taşınmasını sağlayarak, sefer sayısını azaltarak karbon salınımını önemli ölçüde azaltıyoruz. Öte yandan optimizasyon ile araçların boş kilometre sürüşünü azaltarak katma değersiz sürüşü yok ederek yine karbon salınımına olumlu katkı sağlıyoruz. Yani kısacası verimlilik ve optimizasyon Diginak’ın teknolojisini geliştirirken öncelediği iki önemli kavram. Bu bakış açısı ile sektörde lojistiğin ‘unicorn’u olmaya adayız! ” dedi.

 

“2. TOHUM YATIRIMINI, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME, YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ VE İNSAN KAYNAĞIMIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN KULLANACAĞIZ”

Hedeflerinin iç pazarda KOBİ’ lerin en çok tercih ettiği dijital taşımacılık platformu olmak ve ardından global pazarlara açılmak olduğunu vurgulayan Karaca konuşmasına şöyle devam etti:

İlk Üç Ayda İki Kat Büyüyen Diginak.com, 2. Tohum Yatırımını Aldı!

“idacapital ile güzel bir sentez yakaladığımıza ve sinerji oluşturduğumuza inanıyorum. Amacımız, ülkemize bu alanda ayakları yere basan, çevik ve sürdürülebilir bir dijital nakliye platformu kazandırmak ve ardından küresel pazarlara açılmak. 5,25 milyon dolar derleme üzerinden aldığımız yeni yatırım ile iç pazardaki pozisyonumuzu güçlendirmek için emin adımlarla ilerliyoruz.

 

Yatırımcılarımızın firmamıza ve iş modelimizin potansiyeline olan inancı ve bizi ekosistemde yukarılara taşıma iddiası, bizleri çok gururlandırdı. Yeni yatırım ile ajandamız daha da yoğun bir hale geldi. Sürdürülebilir büyüme trendimizi korumak, yapay zeka altyapımızı güçlendirmek ve insan kaynaklarımızı geliştirmek ana hedeflerimiz arasında. Yatırımı hizmet verdiğimiz ülke sayısını artırmaya hazırlanmak için kullanmayı tercih ediyoruz. Özellikle Amerika pazarında faaliyete başlama konusunda istekliyiz ve en doğru zamanı belirlemeye çalışıyoruz. Yapay zeka teknolojisine odaklandık. Lojistik alanında katma değer üreterek fark yaratmak ve sektör lideri olmayı hedefliyoruz. Dijital nakliye sektöründe teknoloji kadar, insan kaynağı da önemli… Bunun farkındayız.

 

Diginak.com Hakkında

2021 yılında kurulan Diginak.com, yük sahibi müşterilerine uçtan uca nakliye hizmeti üreten bir “Dijital Taşımacılık Platformu” dur. Oluşturduğu yeni ve özgün taşımacılık modeli sayesinde, yük sahibi müşterilerine SPOT taşımalarında kaynağından araç tedariği ile %100 anahtar teslim taşımacılık hizmeti üreterek, kullanıcılarına rekabet avantajı sağlar. Diginak.com, Taşımacılık teknolojisi üreten Optimum Lojistik ve Ticaret A.Ş.’nin tescilli markasıdır.

*bültenden düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.q

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.