Bulut Teknolojilerinde DİA Yazılımı Tercih Eden İşletme Sayısında %132 Artış Yaşandı!

Bulut Teknolojilerinde DİA Yazılımı Tercih Eden İşletme Sayısında %132 Artış Yaşandı!

İşletme ve KOBİ’lerin daha az bütçeyle bilgi teknoloji hizmetlerini alabilmenin yolu olan bulut teknolojileri, pandemi dönemiyle de birlikte hızla ivme kazandı. Bulut teknolojisinde DİA Yazılımı tercih eden ve ilk kez ticari yazılım kullanan işletmelerin sayısı ise %132 artarken DİA Yazılım, 2021’in ilk 6 ayında geçen seneye oranla %50 büyüme gösterdi.

2021’in ilk 6 ayında, geçen seneye oranla %50 büyüme gösterdiklerini ve bulut teknolojilerine olan ilginin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, bulut teknolojilerinde DİA Yazılımı tercih eden işletme sayısında %132 oranında artış olduğunu belirti.

Pandemi dönemiyle birlikte neden bulut teknolojilerine ilginin arttığına açıklamalarında yer veren DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “Firmalar uzaktan ya da hibrit çalışma modeline geçebilmek için bulut teknolojisiyle hizmet veren bulut yazılımlara geçmeye devam ediyorlar. Bundan sonra da bulut sistemlerin gelişimleri hızla devam edecek. İşletmeler hızla dijitalleşiyor. İlk kez ticari yazılım kullananlarda pandemi öncesine göre ciddi bir artış yaşanıyor. İlk kez ticari yazılım için DİA‘yı dolayışıyla bulut yazılımı seçen firmalar pandemi öncesi döneme göre %132 arttı. 2021 sonuna kadar bu rakam daha da artacak.” Şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Bulut teknolojisinin kullanıcılar için avantajları arasında donanım yatırımı ve güvenliği de bulunduğuna dikkat çeken Onay, “Türkiye teknoloji ve enerji konusunda maalesef dışa bağımlı. 7/24 çalışan bir sunucu çalıştığında KOBİ’ye maliyeti yaklaşık yıllık 2.400 TL. Bulut teknolojisinin getirdiği en önemli avantajlardan biri sağladığı tasarruf. Yerleşik yazılım kullanan bir KOBİ’nin bir donanım, sistem alması, yedekleme sistemi kurması gerekli. Oysa ki işletmeler, DİA’nın donanım yatırımı ile %99’luk bir verimlilik sağlayarak sistem maliyetlerinden de tasarruf edebiliyor. Öte yandan 100 bin KOBİ bulut teknolojisi kullandığı takdirde ekonomiye yıllık 200 milyon TL elektrik tasarrufu sağlarken, 300 milyon dolarlık ilk yatırım donanım maliyeti ve 60 milyon dolarlık yıllık donanım ithalatını da engellemiş oluyor. Bu yüzden işletmeler artık bulut teknolojisini tercih ediyor.” dedi.

*Bültenden düzenlenmiştir.

Diğer yazılarımız için:

Liste Değişiyor! Jeff Bezos Artık Dünyanın En Zengin İnsanı Değil!

Birleşmiş Milletlerden Fazla Gıda’ya Ödül

GelecektekiSen Geleceğin İşleri’ne Hazırlık Yaz Okulu 24 Temmuz’da Başladı!

Trendyol 1.5 Milyar Dolarlık Yatırım Aldı! Ülkemizin İlk Decacorn’u Oldu!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.