Deprem Anında Kullanılabilecek Uygulamalar

Deprem anındaki en büyük sıkıntılardan biri aile bireylerine ve arama kurtarma birimleri ile iletişime geçmektir. Bu yazımızda deprem gibi doğal afetler anında yararlı olabilecek uygulamaları sizler için listeledik.

 

112 Acil Yardım Butonu

Sağlık Bakanlığı tarafından kullanıcılara sunulan 112 Acil Yardım Butonu, acil durumlarda konum bilginizi belirtmenize gerek kalmadan size en kısa süre içerisinde ulaşılmasını sağlar. Kullanımı basit bir uygulamadır.

deprem

BRIDGEFY

İnternet yerine Bluetooth bağlantısı ile çalışan bu uygulamada yüz metreye yakın olan kişilerle iletişime geçebiliyorsunuz. Uygulama ne kadar çok kişi tarafından kullanılırsa mesafe o kadar genişliyor çünkü akıllı telefonlar arasında baz istasyonu görevi görüyor.

GÜVENDEYİM

Bu uygulama deprem anı için belirlediğiniz beş numaraya GPS üzerinden konum bilginizi SMS olarak iletiyor. Güvende olduğunuzu ve konum bilginizi seçtiğiniz kişilere gönderiyor.

BiP

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve ücretsiz kullanılabilen BiP uygulamasında yer alan Acil Durum Butonu hem internet üzerinden hem de bluetooth üzerinden çalışabiliyor. Acil Durum Butonu içerisinde yer alan “Yardım İste” özelliğiyle kullanıcılar, bluetooth bağlantısı üzerinden 300 metreye kadarki alanda çevrelerinde olan kişilere sesli ya da yazılı acil durum çağrısı gönderebiliyor.

Voxer

Voxer, arkadaşlarınızla ya da ailenizle pratik bir şekilde iletişim kurabilmenize imkân tanıyor. Bas konuş özelliğine sahip olan bu uygulamada metin mesajı, fotoğraf ve konum gönderme işlevleri mevcut. Wi-Fi, 3G, 4D ve EDGE gibi pek çok bağlantıyı destekleyen uygulamada ses mesajları da gönderebilirsiniz.

AFAD ACİL

Acil durumlarda vatandaşlar, AFAD acil mobil uygulaması ile toplanma yerlerinden 112 ile mesajlaşma bağlantısına kadar pek çok bilgiye erişebilirler.

LIFE360

Bu uygulama sayesinde ailenizdeki bireylerin konumlarına ulaşabiliyor, dilediğinizde sohbet edebiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.