//

DeHaat, 60 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

DeHaat

DeHaat, 60 milyon dolar yatırım aldı!

DeHaat ne yapıyor?

DeHaat

DeHaat, tarım sektöründe tedarik zinciri ve üretim verimliliğini artırmak için yapay zeka destekli teknolojiler kullanıyor. Patna ve Gurugram merkezli girişim, ‘DeHaat Merkezleri’ adı verilen 10.000’den fazla mikro girişimciden oluşan dijitalleştirilmiş bir ağ aracılığıyla 150’den fazla ilçede 110.000’den fazla köyde tedarik zinciri oluşturdu.

Shashank Kumar, Amrendra Singh, Adarsh Srivastav, Shyam Sundar Singh ve Abhishek Dokania tarafından kurulan şirket bugüne kadar Sofina, Lightrock, Prosus Ventures ve Sequoia Capital India gibi önemli yatırımcılardan 221 milyon dolar yatırım elde etmiş oldu.

Yatırım detayları

DeHaat

Uçtan uca tarım hizmetleri sağlayıcısı DeHaat; Sofina Ventures ve Temasek liderliğindeki E Serisi finansman turunda 60 milyon dolar yatırım elde etti. Agritech girişimi tarafından yapılan açıklamaya göre, yatırım turuna RTP Global Partners, Prosus Ventures ve Lightrock India gibi diğer yatırımcılar da katıldı.

DeHaat’ın kurucu ortağı ve CEO’su Shashank Kumar, bağış toplama ile ilgili olarak şunları söyledi: “DeHaat’in son 40 ayda 60 kat büyümesi olağanüstü oldu ve kârlılığa giden net bir yol için temel oluşturdu. Son zammın %70’i hala dururken 60 milyon dolarlık bir turun tamamlanması, DeHaat’ın AgTech’te pazar lideri olduğunu gösteriyor.”

DeHaat son olarak geçen yıl Ekim ayında Sofina ve Lightrock India liderliğindeki bir turda 115 milyon dolar fon toplamıştı. Temasek o sırada ortak yatırım yapmıştı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.