Decentraland Nedir?

Decentraland

Decentraland Nedir?

Decentraland Nedir, MANA Ne İşe Yarar?

Decentraland Nedir? sorusu birçok yatırımcının merak ettiği bir konu olarak yer almakta. Kripto para piyasası büyümeye devam ederken, yeni projeler başladı. Birçoğu eski, ancak piyasada yalnızca en iyileri ve en gelişmişleri var. Decentraland, Ağustos 2017’de bir İlk Para Teklifi (ICO) verildikten sonra kuruldu. ICO o kadar başarılıydı ki MANA jetonları sadece birkaç saniye içinde satıldı.

Proje açıklamasına göre, dijital para birimi MANA, kullanıcıların sanal gerçeklik ekonomisi aracılığıyla arazi satın almalarını sağlayacaktı.

Hemen sonrasında yetkililerden şöyle bir açıklama geldi:

MANA, kullanıcıların LAND adı verilen sanal mülkleri alıp satmalarına ve Decentraland’ın sanal gerçeklik ekonomisine tamamen dahil olmalarına olanak tanır.

Projenin arka perdesindeki ekip, 2015 senesinde Decentraland üzerinde çalışmaya başladı ve blockchain ağındaki kullanıcılara dijital gayrimenkul mülkiyeti atamak için bir konsept kanıtı sundu.

Teknoloji lideri, Smart Contract Solutions’ın kurucusu Esteban ORdano ve proje lideri, CRV’de pazar araştırması analisti Ari Meilich idi.

Ethereum (ETH) akıllı sözleşmeleri, LAND’in blok zincirindeki sahipliğini korur. Bu, Decentraland’ı hacim açısından günümüzün Ethereum ağına dayalı en büyük projelerden biri haline getiriyor.

Günümüzde ağlar büyümeye devam etmekte ve farklı düzeylerde farklı gelişmelerden geçmektedir. Buna avatarlar, geliştirilmiş harita araçları, arazi müzayedeleri ve daha fazlası dahildir.

LAND ve MANA Nedir? Nereden Alınır?

Decentraland nedir?

Şimdi ise gelelim land ve mana nedir ve Mana nasıl alınır? sorularının cevabına.

Daha önce de belirtildiği gibi LAND, sınırlı kaynaklara ve 33×33 depolama alanına sahip blok zinciri teknolojisi tabanlı bir varlıktır. Ancak, bireyler ve geliştiriciler yüksek kuleler ve diğer oluşumlar inşa edebilir.

MANA, açık artırmalardan havalelere kadar tüm Decentraland ekosistemini güçlendiren bir kripto para birimidir. Dijital para birimi MANA, ERC20 tokenlerinin İlk 45’inde ve CoinMarketCap’in İlk 120’sinde yer almaktadır.

ARSA satın almak isteyenler Decentraland pazarına girerek satın alabilirler. Bu yazıyı yazarken en ucuz arsalar 10.900 MANA ve 4.015 dolar. Genel olarak, Genesis City merkezine yakın arsalar banliyölerdekinden çok daha pahalıdır.

Bir kullanıcı her LAND satın aldığında, tüketilen MANA yanıp söner. Milyonlarca hatta milyarlarca MANA karşılığında arazi satın almak da mümkündür. Maksimum arzın 2,194,744,927 MANA olması bekleniyor, ancak dolaşımdaki arz hakkında bilgi yok.

 

 Çalışma Prensibi

Decentraland Nedir?

Peki Decentraland’ın çalışma prensibi nedir? Decentraland’in arkasındaki ekip, aşamalara veya “çağlara” bölünmüş geliştirme konseptleriyle çalışıyor. İlk aşama “Taş Devri” olarak bilinir ve adını Decentraland’ın ana geliştiricilerinden alır.

“Tunç Çağı” olarak adlandırılan ikinci aşama, arazi bölünmesiyle bölünmüş bir 3D sanal dünyanın gelişimi ile başlar. Bu paketlerin her biri sahibi hakkında bilgiler içerir ve bu bilgiler blok zincirinde saklanır.

Bir sonraki aşama, inovasyon ve gelişimin Decentraland’i çok çekici bir ağ ve proje haline getirdiği “Demir Çağı”dır. Artık uygulama oluşturma ve içeriğinizden para kazanma potansiyelini görebilirsiniz. Bu, geliştiricilerin çalışmalarından ve uygulamalarından ilk kez bu platform aracılığıyla para kazanmalarına olanak tanır.

decentraland nedir

Decentraland’ın en önemli özelliklerinden biri, ev sahiplerinin her şeyi kontrol eden merkezi bir otorite olmadan uygulamalarını dilediklerinde uygulayabildikleri merkezi olmayan bir sanal dünya olmasıdır.

Decentraland, kullanıcıların blok zinciri teknolojisini kullanarak araziye sahip olmalarını sağlayan ilk VR platformudur. Ağa erişim yalnızca bir web tarayıcısından değil, aynı zamanda bir VR cihazından da mümkündür. Genel olarak, dünyadaki bu VR platformları, merkezi sunuculara sahip tek bir şirket tarafından kontrol edilir.

Decentraland, tipik olarak, kullanıcıların ve ilgili alıcıların şirket tarafından satılan ARSA’ları satın alabilecekleri ARSA müzayedeleri yürütür. İlk müzayede Aralık 2017’de, ikincisi Aralık 2018’de yapıldı. Şaşırtıcı bir şekilde Binance, kullanıcıların Binance Coin (BNB) tokenlerini kullanarak LAND satın almalarına izin vermek için ikinci LAND açık artırmasında Decentraland ile ortaklık kurdu.

 

 Decentraland Hakkında

decentraland nedir

Decentraland piyasadaki bulunan en iyi olarak görülmekte olan kripto para birimleri içerisinde potansiyel bir rakip olarak ortaya çıktı.

Amaç, işletmelerin, bireylerin ve diğer paydaşların edinilen araziler aracılığıyla ekonomik faaliyetlerini geliştirebilecekleri sanal bir dünya sağlamaktır.

MANA coin’in fiyatı, defalarca kez dengesizlik gösteren diğer coinlere kıyasla çok daha istikrarlıdır. 2018’in başlarındaki ICO yükseliş trendi sırasında dijital para birimleri 0,24 dolarla zirve yaptı.

Ağ geliştirme devam ederse ve sözler tutulursa, platform kripto pazarında çok karlı ve iyi bilinen bir proje haline gelebilir.

 Genesis Şehri Hakkında

Genesis Şehri nedir? ne değildir? Genesis City olarak adlandırılan Decentraland’ın dünya başkenti, Washington DC’de yaklaşık olarak fit karedir. Şehir genelinde ve birçok alanda kendi konumunuzu belirleyebilirsiniz. Ticari, endüstriyel ve konut alanları gibi alanlar bulunmaktadır.

Ayrıca şehrin, geliştirme ekiplerinin blok zincir oyunları ve etkileşimli deneyimler için teklif vermesini sağlayan kendi Genesis içerik programı vardır. Decentraland’ın arkasındaki ekip, bu projeleri desteklemek ve ihtiyacı olanlara fon sağlamak için toplam 5 milyon dolar yatırım yaptı.

Şehir, geliştiricilerin Bokchain oyunları geliştirmeye başlaması için kapıyı açıyor. Her proje için mevcut arazi sınırlı olduğundan, Genesis City’de farklı oyunlar geliştirmek isteyen şirketler için bu bir meydan okumadır.

 

 Decentraland Güvenli mi ?

Her yatırımcı için en önemli faktör kesinlikle coinin güvenli olup olmamasıdır. Peki Decentraland güvenli mi? Decentraland, metaverse2 adlı bir not defterinde sahneler oluşturmak için TypeScript kodlamasını kullanır. Bu protokol, VR ekosisteminin barındırıldığı ve giderek artan sayıda üyeyi desteklemek için oluşturulduğu sistemleri korur. Ethereum desteği ek güvenlik sağlar.

LAND kullanıcı mülkiyeti, sistem LAND satın almalarını ve VR paketi sahipliğini Decentraland VR platformunda izleyip kaydettiği için sistemin ilk katmanı tarafından korunur.

Kullanıcılar ve topluluk üyeleri, ağ hatalarını ve kritik risk noktalarını test etmek ve şüpheli arızaları ekibe bildirmek için ödüllendirilebilir.

 

 Decentraland Nasıl Kullanılmaktadır?

decentraland nedir

Decentraland, kullanıcı etkileşimi ve iletişimi için ilk merkezi olmayan VR platformu ve metaverse’dir. Decentraland, kullanıcıların MANA için satın alabilecekleri sanal bir gayrimenkule sahiptir.

Sanal mülkler, değişmez bir belirteç olan LAND adıyla oluşturulur. Metaverse, kişisel ve ticari amaçlar için bir pazara dönüşürken, kullanıcılar etkileşimli deneyimler yaratacak ve sistemin keyfini çıkaracak. Kullanıcılar, dinamik bir ortam yaratmak için koleksiyon ürünleri ve hizmetler gibi ürünleri alıp satabilir.

MANA, canlı kripto para piyasasında işlem yapmak dışında yalnızca Decentraland Evreninde kullanılabilir. Decentraland VR Metaverse’de ana para birimi MANA’dır ve kullanıcılar araziler, hizmetler, avatarlar ve diğer oyun içi öğeleri satın almak için MANA’yı kullanır.

Bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırımlarını kendi isteği üzerine yapmaktadır. İçeriklerimiz bilgi amaçlı yayınlanmakta olup hiç bir sorumluluk kabul etmemekteyiz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Metaverse Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İsmail Karaçengel

Bahçeşehir Üniversitesi Yeni Medya
Girişim Haberleri Kurucusu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.