//

CREDİTAS 255 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI!

Brezilya’nın gözde finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Creditas, geçtiğimiz Cuma günü bir finansman turunda 255 milyon dolar topladığını duyurdu.

LGT Lightstone liderliğinde yürütülen beşinci finansman turunda Creditas, 255 milyon dolarlık aldığı yeni fonu ile şirketiğin değeri 1 milyar doları aştı. Finansman turuna Tarsadia Capital, Wellington Management, SoftBank Latin America Fund (mevcut yatırımcısı), Amadeus Capital Partners (mevcut yatırımcı) katılan isimler arasında yer aldı. Ayrıca, Creditas’in aldığı yeni fonu, ürün geliştirme ve ürün yelpazesini geliştirme kısmında kullanacağı tahmin ediliyor.

Creditas için çeşitli kredi imkanları sağlayan bir fintech diyebiliriz. 2012 yılında Brezilya’da kurulan Creditas, çok kısa sürede yüklü yatırımlar alarak adını uluslararası boyutta duyurmayı başardı. Hali hazırda 1600’den fazla çalışanı bulunan şirketin Brezilya’da dört ofisi, Meksika’da bir ve İspanya’da bir ofisi vardır. Zaman içinde yavaş yavaş küreselleşmeye başlayan Creditas, aldığı fonları yeni pazarlara açılmakta kullanıp kullanmayacağını ileride göreceğiz.

Creditas hakkında ilginç detaylarda bulunuyor. Örneğin, Love Mondays sıralamasında 2019 yılında en çok sevilen şirketler listesinde üçüncü sırada yer almaktadır. Üstelik Brezilyalılar tarafından sevilen bir girişim olduğunu da eklememiz lazım.

Ek olarak; Creditas, Sergio Furio tarafından kurulmuştur ve kendisi şirketin CEO’su olarak yönetimde yer almaktadır.

Creditas D serisinde de 231 Milyon Dolar Yatırım Almıştı!

Creditas, mevcut yatırımcıları arasında bulunan SoftBank Vision Fund ve SoftBank Group Corp. liderliğinde yürütülen finansman D turunda 231 milyon dolar aldığını duyurmuştu. Vostak Emerging Finance (VEF) tura katılan önemli isimler arasında yer almıştı.

İsmini Brezilya’nın önde gelen finansal teknoloji şirketleri arasına yazdırmayı başaran Creditas, D serisinde kazandığı ününü E serisi finansman turunda da korumayı başardı. Creditas gerçekleşecek diğer finansman turlarında ne gibi başarılar elde edeceği merak konusu. Bu yüzden, bir sonraki finansman turunun da meraklı takipçileri arasında olacağız.

Ayrıca, Creditas uygulmasına Google Play ve App Store üzerinden ulaşabilirsiniz. Creditas hakkında daha fazla bilgi almak için: https://www.creditas.com/  

Diğer yazılarımız için;

Blue-it Nedir Nasıl Kurulmuştur? Hangi Hizmetleri Verir?

21.YY Yetkinlikleri Eğitim Programı Yetgen Başvuruları Başladı

23 Yaşında Google’ı Kuran Larry Page

Brainly 80 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.