Adobe Creative Cloud Express Nasıl Kullanılır?

Adobe, günümüzde profesyoneller dışında çok fazla içerik üreticisi olduğunun farkında. Bu sefer güçlü araçlarını herkesin kullanımına açık hale getirmeyi amaçlayan yeni bir uygulama ile karşımıza çıktı. Ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz Creative Cloud Express ile yaratıcı şablon ve programları kullanabilir veya premium sürümünü ayda 9,99 ABD doları ile satın alabilirsiniz.

20.000’den fazla yazı tipi ve 175 milyon lisanslı hazır görüntüye sahip Creative Cloud Express ile yapabilecekleriniz yazımızın devamında sizi bekliyor.

Adobe Creative Cloud Express Nedir?

Creative Cloud Express, tasarımcıların içeriklerini hazırlamak için kullanıdığı araçların basitleştirilmiş bir sürümüdür. Creative Cloud Express ile yalnızca birkaç tıklamayla fotoğraflarınızdaki arka planları kaldırabilir, videolarınızın istemediğiniz bölümlerini kırpabilir, videolarınızı birleştirebilir, kendi hazırladığınız renk paletleriyle çalışmalarınıza canlılık katabilir ve hazırladıklarınızı PDF dosyası olarak kaydedebilirsiniz.

Adobe Creative Cloud Express Nasıl Kullanılır?

Adobe Express ile sosyal medya grafikleri, ilanları, logolar, posterler, reklamlar, afişler, kartvizitler ve daha fazlasını oluşturmak için açılan ilk sayfada şablonlara erişebilirsiniz.
Sıfırdan yeni bir içerik oluşturmak herkes için kolay olmayabilir. Adobe Express ile içeriğinizi ön plana çıkaracak profesyonel ve trend şablonları, fotoğrafları, yazı tiplerini kullanarak dakikalar içinde tasarımınızı oluşturabilirsiniz.

Creative Cloud Express

Hazırlayacağınız içeriğinize uygun olabilecek, doğru görselleri bulmak için seçtiğiniz şablonun üzerindeki resimlerden birini seçip ‘Değiştir’e tıklarsanız Adobe’nin çeşitli kütüphanesinden seçim yapabilir veya Arama çubuğunu kullanarak anahtar sözcüğünüzü yazabilirsiniz. Aradığınız görseli bulduğunuzda tasarımınıza sürükleyerek bırakın.

Creative Cloud Express

Metin Ekleyin ve Düzenleyin

Şablonunuzdaki metni düzenlemek için metin kutusuna tıklayarak sağ araç çubuğunda görünen, düzenlemek istediğiniz metni seçerek yazınızı hazırlayın. Yazı tipini, boyutunu, rengini, konumunu ve daha fazlasını değiştirmek için sağ araç çubuğunda bulunan biçimlendirme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Yeni bir metin eklemek için ise sol panelde bulunan Metin seçeneğini tıklayın. Metin kutusu oluşturmak için Metninizi ekleyin’i seçin ve şablonlar arasından seçim yapın. Şimdi metninizi yazabilir ve sağ paneldeki stil seçeneklerini kullanarak dilediğiniz gibi biçimlendirebilirsiniz.

Creative Cloud Express

Adobe Express kontrol panelinizin üst orta kısmında bulunan Geri Ok ile tasarımınızda yaptığınız değişiklikleri geri alabilir, yeniden hazırlayabilirsiniz.

Yaratıcı ortak lisanslı varlıkları aramak için sol araç çubuğundan Simgeler veya Tasarım Varlıkları’nı seçerek projenize ilgi çekebileceğiniz sembolleri bulabilirsiniz.

Fotoğraflarınızın Arka Planını Değiştirin

Fotoğraflarınızı düzenlemek için sağ araç çubuğundan Arka Plan’ı seçin. Seçilmiş ve kategorilere ayrılmış binlerce çeşit arka plan arasından istediğiniz temaya uygun bir arka plan seçebilir veya tamamen arka planınızı kaldırabilirsiniz. Dilerseniz arka planınıza kenarlıklar da ekleyebilirsiniz.

Creative Cloud Express

Animasyon Ekleyin

Tasarımınıza animasyon eklemek isterseniz mutlaka önce şablonun dışına tıkladığınızdan emin olun. Sağ panelde açılan panelde Animasyon’a tıklayıp sizin için sunulan çeşitli animasyonlar arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Tasarımınızı Boyutlandırın

Adobe Express Premium planını veya Creative Cloud Tüm Uygulamalar planını kullanıyorsanız, bitmiş bir tasarıma daha hızlı ulaşmak için mizanpajınızı hızla tüm tasarımınızı çeşitli platformlara uyacak şekilde yeniden boyutlandırabilirsiniz. Öncelikle projenizi açın ve sosyal medya sayfa boyutu seçeneklerinden birini seçin. Dilerseniz boyutunu kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Bunun için sol araç çubuğundan Yeniden Boyutlandır’ı tıklamanız yeterli olacaktır.

Kendi Şablonunuzu Oluşturun

Adobe Creative Cloud Express ile kendi şablonunuzu oluşturarak farklı boyutlarda birden fazla sayfa içeren projeleriniz için tutarlı bir görünüm oluşturabilirsiniz. Hazırladığınız şablonlar kitaplığınıza kopyalanır ve kitaplığa erişimi olan herkes bu şablonlardan yeni projeler başlatabilir.

Öncelikle projenizi açın ve sağ üst köşeden Paylaş’ı seçin. Şablon oluştur seçeneğini tıkladığınızda şablonunuza isim verebilir ve kitaplığınıza kaydedebilirsiniz.

Creative Cloud Express

Video Oluşturun ve Düzenleyin

Adobe Creative Cloud Express ile çevrimiçi video oluşturucuyu kullanarak videolar oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz. Videonuzu oluştururken içerisinde hazır yazı tipleri ve geçişler bulunan video temalarını kullanabilirsiniz.

Videonuzu oluşturmak için ana sayfada bulunan (+) simgesine tıklayıp Video öğesini seçin. Dosyanızın adını ve başlığını hazırladıktan sonra içeriğinize uygun bir şablon seçin. Karşınıza çıkan video karelerine öğeler ekleyerek videonuzu oluşturabilirsiniz. Cihazınızdan video dosyası ekleyebilirsiniz.

Videolarınızı düzenlemek için ise Düzen seçeneğini tıklayın. Metinlerinizin yazı tipini, boyutunu, videonuzda kullanabileceğiniz müzikleri düzenleyebilirsiniz. Videonuzda bulunan istemediğiniz sesleri kapatabilir, hızını değiştirebilir hatta görüntüleri tersine bile çevirebilirsiniz. İnanılmaz değil mi?

İçeriklerinizi Planlayın

Şu an için Premium aboneliği olan veya 30 günlük premium denemeye katılan kullanıcılar için açık olan bu özellik gönderilerinizi planlamak ve bağlı hesaplarda yayınlamak için kullanılabilir.

Premium plana sahipseniz, Adobe Express menüsünden Planla’yı seçerek İçerik Zamanlayıcı’yı kullanabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarınızı bağlayarak, içeriklerinizi paylaşacağınız gün ve saati planlayıp her gün nasıl bir içerik hazırlamalıyım derdinden kurtulmuş oluyorsunuz.

Tüm projeleriniz için Davet Et simgesine tıklayıp e-postalarını girerek arkadaşlarınızı proje üzerinde işbirliği yapmaya davet ederek birlikte projenizi düzenleyebilirsiniz.

Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamak ve çılgınca eğlenmek için Adobe Creative Cloud Express‘e buradan ulaşabilirsiniz.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.